|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako jih naj razumem?
27.9.2006 12:40:59   
Anonimen
Sicer moja tema ne sodi na partnerske ali tesne družinske odnose, ampak sveeno ne vem, kam naj jo uvrstim.

Večina vas tako ali tako ve, da sem morala na abrazijo, ker v 8t moji pikici več ni bil srček. Fizično sem si povsem opomogla, ampka psihično pa iz dneva v dan imam večje težave. OK - jasno mi je, da moram skozi vse faze - rečimo temu "žalovanja". In da mi bo enkrat boljše in bom pripravljena na "nove boje".

A mi trenutno največ gorja povzročajo t.i. moji prijatelji, ki me skušajo razvedriti s svojimi "idiotskimi" izjavami, da to ni nič takšnega, da bom tako ali tako imela otroka. Vse sem še dokaj mirno prenašala (v stilu: bog, odpusti jim, saj ne vedo, kaj počnejo), dokler mi ni moja dobra prijateljica napisala SMSja v katerem je zapisala, da to ni nič takšnega, saj je njena mama tudi imela 2 SS in če se ne bi to zgodilo, potem ne bi bilo nje. Halo? Sem bila tako besna, da ji nisem niti nič odgovorila. Ne vem, če sem ravnala prav, ampak vseeno nisem imela besed.

Enostavno ne razumem samo ene stvari: Zakaj za user posted image  se vsi obnašajo tako, kot da moja pikica ni bila živo bitje, ampak samo neka stvar, ki so jo morali odstraniti? Meni pa se vsak dan bolj para srce. In vsaka beseda, ko o njej govorijo kot o svari, me boli. Sem mogoče preveč občutljiva?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako jih naj razumem?
27.9.2006 12:46:25   
Anonimen
Veš, vsi bi ti radi samo pomagali. Ne jemlji jim tega, da to počnejo na napačen način, za zlo. Mogoče bi ti ravnala enako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2006 12:48:29   
ZARA
Mogoče si res samo preveč občutljiva, raho. Pa še preveč "sveže" je vse. Po drugi strani te pa čisto razumem, ker ljudje res znajo prizadeti s takimi bednimi izjavami, kot jih omenjaš.... pa sploh to ni namen, samo drugače ne znajo povedat.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2006 12:49:42   
Naja31
Verjetno si ti mal preveč občutljiva, nisi še prebolela in si prizadeta.
Oni pa ne vedo kako naj reagirajo in potem neki čudnega pride ven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2006 12:53:15   
baguSka
Se strinjam da ti le skusajo pomagat in ne vejo kaksen nacin... Tebi ocitno na napacen. Ce sem cisto iskrena, tudi jaz ne vem kako reagirat v taki situaciji. Tudi moja prijateljica oz. znanka je izgubila pikico in ji drugega kot 'Zal mi je in hudo mi je' nisem znala povedat. Le objem je bil se tist, ki sem ga pritaknila. Potem sem raje ostala tiho, ker se v takih situacijah ne znajdem. Mogoce bi blo boljse, ce bi ljudje v takih situacijah sami povedali cesa si zelijo in cesa ne. Potem nebi prihajalo do tega. Je pa tezko vsakemu razlagat, cesa naj ne pocnejo vem. Vzami pa to kot dobronamerno in ne zlonamerno, ker mislim da ti tej ljudje zelijo predvsem vse dobro in ne slabo.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2006 12:54:15   
darjatimci
Sem mogoče preveč občutljiva?
.
Občutljiva definitivno si,kar je čisto normalno.Tista,ki sama kaj takega ni doživela ne more razmišljat podobno kot ti.Ampak vseeno ti svetujem,da se ne zapiraš preveč vase in poskusi to žalost izživet na kakšen drugačen način.Ker take težave lahko vodijo tudi v depresijo.
Oglasila pa sem se zato,ker sem to tudi sama doživela,prebolela.Pa srečno, po tolažbo  se obrni k svojim najbližjim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2006 12:56:55   
noe
user posted image Moje sočutje.Ne bi pa bila rada žaljiva, to je grozno kar se ti je zgodilo, normalno, da ostane praznina. Nikoli pa si nočem predstavljati in še manj vedeti , kako je če ti otrok umre , ko je že rojen. To je po mojem najhujša stvar , ki se ti lahko zgodi v življenju. Upam, da se boš potolažila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2006 13:00:19   
Jančika_
Raho, verjamem, da se ti taki komentarji zdijo neumni in zoprni. Sem pa prepričana, da nihče ne misli nič slabega in da enostavno ne vejo, kako bi drugače reagirali. Sama sem imela 2 ss in tudi ne vem, kako se je najbolj primerno obnašati; kako bi lahko vedel nekdo, ki sam tega ni doživel?

Boš pa sčasoma dobila nekaj distance in te to ne bo več tako prizadelo, veš. Drži seuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2006 13:00:34   
Anonimen
draga raho,

tudi jst sem izgubila pikico v 9 t. pa mi je blo takrat tko blazno težko...pa vsi so neki pametoval..enake izjave sem poslušala kot ti...pa tisto, da narava sama poskrbi za to...samo je to v končni fazi res...čez čas ti bo bolje, verjemi...bolečina izgine...spomin pa ostane...jaz še danes svoji pikici kakšno svečko prižgem.

pa eno
user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2006 13:04:26   
Gina
- noben moški tega ne more razumet prav zelo
- nobena ženska, ki tega ni doživela ne more čisto popolnoma razumet
- še celo tista, ki je morala to doživet, je vsaka malce drugače doživljala in so ji druge reči pomagale
- ljudje se ne poglabljajo v to, kaj bi zares pomagalo in vsak uporabi tisto, kar je velikokrat slišal kje drugje v isti situaciji
- četudi se poglabljajo, gledajo iz svojega stališča, kaj bi njim pomagalo in ti rečejo pač tisto, kar je ali bi bilo njim dobro
- nekateri ljudje se namenoma izogibajo temi sploh, ker jih je strah, da bi te prizadeli (v resnici jih razumem, res je težko najti pravi način približat se ranjenemu človeku, ne da bi ga še dodatno ranil)

Ne zameri jim, saj ne vedo, kaj delajo. Delajo pa v dobri veri, da ti bo lažje. Če ti pomaga se skričat, naredi to, če ti pomaga, da jim poveš, jim povej. Naredi karkoli, samo da ti bo lažje. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2006 13:05:35   
tinaaja
Raho, kot sem ti ze napisala, kdor tega ne dozivi, ne more vedt, kok je hudo.
In zal nas je vecna takih, ki v taki in podobih situacijah, ne vemo, kaj narest..

Tko kot so punce napisale, ne vedo, kako reagirat in pol mislijo, da pomagajo, v bistvu pa samo se bolj prizadanjejo njihove besede.

ZA tiste, ki tega niste dozivele, pa vam kopiram pesmico, ki jo je RR clanica objavila v slovo svojemu sinu... Sem sla cez UPN v 14 tednu in vam garantiram, da vse kar not pise drzi:
Na sreco s casom bolecina zbledi...  

Just Say "I'm Sorry"

You don't know how I feel
Please don't tell me that you do.
There's just one way to know -- have you lost a child too?
"You'll have another child!" -- must I hear this each day?
Can I get another mother, too, if mine should pass away?

Don't say it was "God's will" --
That's not the God I know.
Would God on purpose break my heart,
Then watch as my tears flow?

"Aren't you better yet?"
Is that what I heard you say?
NO! A part of my heart aches --
I'll always feel some pain.
You think that silence is kind,
But it hurts me even more.
I want to talk about my child
Who has gone through death's door.

Don't say these things to me,
Although you do mean well.
They do not take the pain away;
I must go through this hell.
I will get better slow but sure --
And it helps to have your near.
But a simple "I'm sorry you lost your child"
Is all I need to hear.

Written By: Gail Fasolo

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.9.2006 13:07:32   
mojamura
verjetno so ti res bližnji hoteli pomagat....ampak njihov način je bil pa dokaj ponesrečen.
Vzemi si čas zase, saj je povsem normalno, da si v taki situaciji občutljivejša.

sočustvujem s tabouser posted image user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.9.2006 13:09:05   
Shuka
Se strinjam, da je najtežje poslušat tiste ljudi, ki te pomilujejo in ti kar ne dajo miru, glede tega, ampak vedi, da kot je tinajaa rekla, kdor tega ne doživi ne ve kako je. Vsi okrog tebe ti želijo povedati, da ti stojijo ob strani pa s svojo nerodnostjo ali neznanjem ne vedo kako naj ti to na lep način povedo, verjetno te zato morijo s takšnimi in drugačnimi besedami.
Ne zameri jim, pravzaprav ne vedo kako je.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.9.2006 13:09:46   
Shuka
Se strinjam, da je najtežje poslušat tiste ljudi, ki te pomilujejo in ti kar ne dajo miru, glede tega, ampak vedi, da kot je tinaaja rekla, kdor tega ne doživi ne ve kako je. Vsi okrog tebe ti želijo povedati, da ti stojijo ob strani pa s svojo nerodnostjo ali neznanjem ne vedo kako naj ti to na lep način povedo, verjetno te zato morijo s takšnimi in drugačnimi besedami.
Ne zameri jim, pravzaprav ne vedo kako je.

Samo ime sem hotela popravt pa sem se citirala, evo čist sem zmedena user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Shuka -- 27.9.2006 13:14:06 >

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.9.2006 13:38:39   
Anonimen
Jaz sem bila ista kot ti, ko se mi je to lani zgodilo. Vsi so mi rekli, saj bo, saj boš še imela otroke, vse je za nekj dobro,... Pač nekaj morjo rečt in tko te tolažijo. Pa sem jim lepo povedala, da vem da bomj še lahko imela otroke, vendar da prosim, da me pustijo, da žalujem za tem otrokom, ki mi ni bilo dano živeti. In večinoma so kar razumeli, čeprav sem dan po abraziji doživela tak napad neke osebe, da dol padeš.
Danes drugače gledam na to, vendar sem se v začetku user posted image  ravno tako bala, da se to ne ponovi, in se sedaj ob težavah in skrbeh ki jih mam v tej user posted image  ponovno, še bolj bojim, da kaj ne bi šlo narobe. Vendar sem optimist in mislim pozitivno.
Žaluj, jokaj in se pogovarjaj o tem. Meni je to pomagalo. Sem pa letos aprila spet imela hudo krizto, ko se je bližal datum, ko naj bi rodila svojega user posted image . Točen datum PDP sem nekako zavestno izbrisala iz glave, vendar sem vedela kdaj približno naj bi bilo.
Sčasoma res vse manj boli, veš! user posted image
Če pa potrebuješ kak pogovor, bolj zaseben, pa mi piši na zs.

(odgovor članu Shuka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.9.2006 14:09:56   
Lana25
S kakšnimi besedami bi pa ti potolažila svojo kolegico, če bi se to zgodilo njej ti sama pa tega nebi doživela in nebi vedela kako je to hudo?

Mogoče se je ona res malo nerodno izrazila, sam to kar ti je napisala je pa tudi resnica. Kot je tudi to, da te v tem trenutku ne more nič potolažiti in ti vrniti pikice, zato pa kar koli ti bo sedaj kdo rekel ali napisal tu, bo zate narobe, ker si jezna in žalostna in se najbrž sprašuješ zakaj se je to moralo zgoditi tebi. Najbrž nočeš tolažbe, ampak hočeš to razumeti. Sama veš, da te en čas ne bo nič potolažilo. Oni pa ti želijo ravno to. Vendar dokler se ti sama vsaj malo ne sprijazniš, bo vsaka še tako dobronamerna tolažba odpirala rano in se ti zdela idiotska.

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.9.2006 14:54:04   
piščanc
saj ne vem, če bo pomagalo, ampak tole bi rekla:

narava je nad nami in točno ve, kdaj je kaj prav in kaj ni prav. tvoja pikica je imela neko napako in zato ji je srček nehal biti. narava to ve, zdravniki so v primerjevi z naravo samo uradniki, ki ne vedo kje jim je glava. in zato nimajo nobene razlage. narava pa ti lahko razloži, da se v tem kompleksnem procesu razvijanja novega bitja lahko pojavijo napake ki jih ne more popraviti in takrat je edina možnost, da gre pikica med angelčke in pazi nate, narava pa poskrbi, da se to ne naredi spet. narava se uči na svojih napakah, ljudlje pa bolj težko.

težko je, ko v tebi raste novo življenje in se ti veseliš z njim, potem pa ga nekdo tako grdo vzame - ampak narava ima to moč, ker ima tudi razlog. in tisti sms od kolegice jaz razumem prav na tak način. dokler se vse pravilno ne poklapa, narava ne pusti, da življenje napreduje. in pika. ko pa se vse poklapa, potem pride na svet novo bitje, ki osreči vse okoli sebe.

Moje sožalje ob izgubi otročkauser posted image

< Sporočilo je popravil piščanc -- 27.9.2006 15:01:58 >

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

IME ZA PUNČKO
amalia

KATERO VAM JE LJUBŠE?

MAJA (14%)

NEŽA (21%)

ANA (13%)

ANJA (16%)

LEA (16%)

JULIJA (21%)

Število vseh glasov: 595

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!