|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaprti kot beton
23.9.2006 23:57:57   
halena
Moja punčka ima 5.5 meseca.Pred mesecem sve začele z GH.Začele sve z banano (ja,vem-totalna neumnost..user posted image ),pa jabolka-torej sadje v dop.času in zelenjava v pop.Takoj smo bili zaprti za cel teden!!Od zelenjave sem ji dajala predvsem bučke,cvetačo,krompir,špinačo.Po nasvetu P sem ji dala 1/2 glicerinske svečke in čez nekaj ur smo pokakali mehko.Z naslednjim dnem smo bili spet zaprti cel teden..Priznam,da sem ga konkretno usr...,ker sem z zelenjavnimi okusi prehitevala,torej jih nisem uvajala postopoma.
Po enem tednu ponovnega zaprtja sem ji spet dala 1/2 g.s. in nisem upala več hraniti Ajde z GH.Je pa neverjeten jedec in tut tekočine na dan (čajčki) je spila min 4dcl,včasih tut 6dcl!!-sicer se pa polno dojiva.Pokakala je trd drekec,ki ga je bilo ravno za vzorec.
Za 2-3 dni sem prenehala z GH in jo samo dojila+čajčki(kamilice-tut sladkane,komarček,janež)-stanje:zaprto!user posted image
Zdaj jo spet hranim z GH in to počasi/postopoma.Zjutraj sadje (jabol.čežanica+čajček ali sl.kamilice),pop.zelenjava(samo bučke do zdaj).Spet se je obrnil teden in nismo kakali.Snoči sem dala namočit suhe slive in ji zjutraj naredila kompot, kateremu sem dodala še jabolko in hruško.Iz sadja sem naredila čežanico,tekočino je popila namesto čajčka.Čežanica ji ni bila všeč,pojedla je le nekaj žličk( torej,smo ugotovili,da nam slive ne grejo)Ker je tut to poleg vseh slad.kamilic,vseh masaž trebuščka in telovadbe,vseh možnih zeliščnih čajev,sadja in vlaknaste hrane ni odprlo sem ji spet dala svečko( tretjič!!)V vsem tem obupu sem poklicala tut dežurnega P,ki mi tut sam ni znal več svetovat,saj sem probala že vse..Pokakala je en mali 'strdek',če lahko tako rečem?
Še enkrat sem proti večeru poskusila s slivo-s Hippovim slivovim sokom,pa ga niti pod razno ni hotela pogoltnit..-ZDAJ SEM PA TAKO OBUPANA,DA VAS PROOOOSIM ŠE ZA KAK NASVET,MORDA PA ŠE ČESA NISEM PROBALA.

S termometrom pa ji ne bi drezala po ritki.Na breskve smo pa alergični.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 5.10.2006 22:38:20 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZAPRTI KOT BETON!!!!
24.9.2006 9:24:30   
Anonimen
Upam, da tisto jabolko, ki ji ga daješ v kašice, ni postano. Ker postano jabolko zapira.
Drugače pa nimam pojma, kaj še naredit. Morda zluftan Donat, ta naj bi odpiral. Pa če ga ne bo hotela, bi ga jaz kar malo s čajem zakamuflirala. Npr. bi notri dala malo instant čaja.

(odgovor članu halena)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2006 9:50:38   
Mojca P.
Ja, ocitno bo res, kot si sama omenila, da si prehitro uvajala Ghuser posted image  in je celotna prebava preobrmenjena (prevec, prehitro??). Mogoce pa kljub  temu, da si zdaj zmanjsala GH vseeno dobi prevec naenkrat. Cetudi ima zdaj samo en obrok Gh na dan bi  ga jaz na tvojem mestu porazdelila na vec manjsih. Recimo Jaka ima en obrok pri 7 mesecih 125 ml in bi to porazdelila na tri cez cel dan, vmes pa dojenje.
Lahko ti samo se priporocam domac caj: kamilice, kumina, lovor, majaron, janez...ki je pri nas vedno deloval (ceprav vec kot 3 dni se nismo bili zaprti).
Glede termometra v ritko pa: ...v bistvu ima isti efekt, kot odvajalo, ki si ji ga ze dala. Na tvojem mestu bi po tednu dni sigurno poskusila. Vzela bi bibo palcko (za ciscenje uses) navlazila s kremico za ritko in samo malo podrazila. Lahko da bodo sli ven samo plini...ampak nekje je treba zacet..sicer se pa tega nacina pred odvajali posluzujejo tudi na pediatriji. Je pa res,da niti s tem niti z odvajali ne smes pretiravat, da se crevo ne poleni in razvadi.

V glavnem: manjsi obroki, v glavnem pa dojenje, domac caj (mogoce bi ga pila tudi ti), bibo palcka po ritki!
Upam, da se bo azdeva cimprej uredila.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2006 10:11:50   
mamči
Glede na to, da se polno dojita je vajin jedilnik resnično "preobremenilen" za otročka. Jaz bi na tvojem mestu zreducirala vnos goste hrane, ker v resnici zadostuje dojenje do 6. meseca, potem se pa lahko počasi začne uvajat sadno - zelenjavne kašice. Je pa seveda razlika pri odvajanju, dojen otrok se pokaka tud večkrat dnevno, njegovo blato je zelo mehko, marsikdo pomisli že na drisko. Potem, ko se uvaja gosta hrana je seveda z odvajanjem popolnoma drugače - bolj gosto blato in ne tako pogosto odvajanje.
Sama sem pri ta drugem tud imela podobno težavo v tej strosti, kot je tvoj otrok in sem enostavno spremenila jedilnik: zjutraj dojenje, dopoldne dojenje, opoldne sadna kašica, pa spet dojenje. Zvečer pa eventuelno poskusi z mlekom po flaški, ki je namenjeno za dojenčke, ki so zaprti (imajo ga v lekarni).
Nič ni narobe, če dopolde spije malo zredčenega naravnega soka - par požirkov npr. jabolčnega.
Svečke, termometre in ostalo pa naj ostane skrajno, skrajni ukrep. Za lažje odvajanje je zelo dobra tud masaža z brinjevim mazilom, zjutraj pri previjanju, okrog popka v smeri peristaltike - smer urinega kazalca.

Vso srečo !

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2006 10:25:42   
Marogica
Tudi jaz mislim, da bi bilo dobro, če bi ji kdaj dala kakšen jabolčni sok, z uvajanem pa ne odnehat, naj se otroček počasi navaja na okuse in gosto hrano. Saj ni potrebno dosti, par žličk. Pa pazljiva bodi pri kamiličnem čaju. Pri zaprtosti moraš skuhati kamilični čaj, kjer je filter vrečka samo MALO noter (kakšno minutko), če je predolgo, kamilični čaj zopet zapira. PA seveda na ca. 1dlc čaja ca 5 žličk sladkorja. Le-ta kombinacija s kamiličnim čajem res pomaga. Pa ne se ustrašit te količine sladkorja, saj mu ga ne daješ vsak dan.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2006 11:48:46   
halena
Hvala vsem za zlate nasvete!!!!!Bo že držalo,da je njen jedilnik preobilen.Ga bom zredčila na večkrat-po-malo.Kamilice samo poparim-nisem pa vedela, da je količina sladkorja tako divja!!??-5 žličk/dcl??Jaz sem ji do zdaj dajala 3ž/2dcl..Bom poskusila kasneje,ker sem ji ravnokar dala kamilčke.

Res sem vam hvaležna za vse odgovore in tudi upoštevala bom vse,ker ste mi zelo lepo odgovorile!

Danes sem ji dala slivov sok(sinoči namočene slive) na tešče,pa ni bilo nič.Ritko sem ji masirala z oliv.oljem,bom probala tut s palčko.Tudi trebušček masiram vsak dan.

Hvaauser posted image ala,hvaaauser posted image ala-mi je lažje in ni hudič, da bomo to rito odprli!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2006 20:00:04   
tinca34
Vidim, da si dobila že en kup nasvetov; no, pa še da ti dam jaz enega - pri nas je pomagalo. Star je 6 mesecev in ko sva začela z GH je bilo zelo podobno, zaprt na polno; s tem da sem jaz pač takrat urgirala s termometrom. No, in zdaj ko sem mu za popoldansko malico začela dajat skutico, se je prebava zelo lepo uredila. Kakec je čvrst, ampak mehak in pokakan je vsak dan.

Hura za skutice user posted image user posted image user posted image

t.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.9.2006 20:59:32   
Metuljček Cekinček
Za tale nasvet z mlečnimi izdelki pa sem tudi jaz že slišala. Prijateljici je njen družinski zdravnik predlagal probiotični jogurt in je baje delovalo. Problem je edino v tem, da je tvoja user posted image  zaenkrat še premlada za mlečne izdelke. No, morda ti pa ta nasvet kdaj kasneje prav pride.

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2006 21:41:19   
flecker1
Zakaj še ne probaš dat pit od Fruteka hruškov sok? Moja naprimer en dan ni pokakala, potem ponudim ta sok, nasl. dan obilno mehko pokaka. Sicer ponavadi pokaka trd kakec, po pitju tega soka pa mehko pokaka. Probaj...

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.9.2006 22:03:52   
halena
Glede skutic in jogurtov mi bo prišlo prav verjetno kasneje,ker je res še premajhna.

Flecker,jutri bom kupila sokec in seveda probala tut touser posted image .

Zjutraj bom poklicala najino P in jo povprašala glede donata in še za kak nasvet.Sem jo pa danes izključno samo dojila in ji dajala sl.kamilice(2x) in nesladkane čajčke.Kolikokrat na dan pa se ji sme dati sladkane kamilice?Ko sem ji jih dala drugič (to je bila tista orto verzija 5žličk/1 dcl),me je kar stiskalo pri srcu!Spila je 2dcl z 8 žličkami,rezultatov ni bilo,le mali flekec na plenički..user posted image

Verjetno bom za kak teden opustila GH,ker mi je vse skupaj preveč grozno gledat.Saj punčka je ješča,lahko bi rekla 'požrešna',tako da mislim,da za naprej ne bo problemov pri odpiranju ust.user posted image

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.9.2006 13:00:32   
SašaR
Poskusi s slivovo kašico. Kupi nekaj sliv jih na hitro zavri in zmiksaj v kašico. Lahko brez olupka. Pri nas se ji  je zelo odprlo.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.9.2006 13:49:15   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: SašaR

Poskusi s slivovo kašico. Kupi nekaj sliv jih na hitro zavri in zmiksaj v kašico. Lahko brez olupka. Pri nas se ji  je zelo odprlo.

Tudi nas halena, ali pa hippova kašica samo iz sliv ter same hruške, sveže... Držite se

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.9.2006 14:57:39   
mojsoncek
Tudi grozdje odpira. Poskusi s tem, da stisnes nekaj jagod grozdja in ji ponudis samo sokec. Pa glej, da bo grozdje sladko, ker ji bolj kisel verjetno ne vsec.

lp

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.9.2006 22:06:49   
halena
Danes smo pokakali malo trdo lunco..Torej gre na boljše..Bom poskusila tudi z grozdjem,ker slive tut videti ne sme.Kaj ni to grozno?

Če ne jih bom pa nekako zakamuflirala v kak sokec.Se pa samo dojiva + čajčki,dokler ne bomo pokakali tako,kot je treba.

hvala,hvala-vse upoštevam in probam,česar še nisem.Hvala še enkrat,ker ste tako dobre!user posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.9.2006 13:20:19   
Nenya
Živijo!

Moji pa je pomagalo sledeče:
150ml vode
pol žlice ovsenih kosmičev
eno malo jabolko, olupljeno, spečkano in narezano
in 4 suhe slive izkoščičene in narezane na koščke
vse to zavreš in kuhaš 5 minut, mal mešaš, vržeš v mikser ohladiš in daš po žlički. Moja user posted image je  3-4 ure po tej hrani kakala obilno, mehko in z lahkoto.
Upam da bo pomagalo!

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.9.2006 18:22:32   
na
Draga mamica!
Jaz sem imela popolnoma enake težave kot jih navajaš ti. Pred kratkim pa sem v Mullerju kupila adaptirano mleko Alete probiotisch in rezultati so bili neverjetni!!!!!!Zvečer sem ji dala eno flaško in naslednji dan se je dopoldan pokakcala 3x in popoldan 2x.Neverjetno kako hitro je učinkovalo. Svetujem ti, da poizkusiš to zadevo. Prepričana sem, da ne bo več težav!

NARA

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.9.2006 21:55:29   
halena
Punce,mi smo se pokakali!!!user posted image user posted image user posted image Na veliko in na mehko.Odprlo nas je grozdje!user posted image
Vsem hvala,ker ste bile taaauser posted image aako dobre in mi svetovale,še posebej pa hvala Mojemusončku za nasvet o grozdju,ki nas je odprl!user posted image

(odgovor članu na)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.9.2006 22:42:30   
eya
user posted image user posted image user posted image

Kako lahko mamice spravi kakec v dobro voljo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

FOLNA KISLINA
tiamia

Ali ste pile folno kislino med nosečnostjo?

Ja, normalno.. (67%)

Ja, ampak večkrat pozabila (17%)

Ne, se mi ne zdi potrebno (10%)

Kaj je to? (6%)

Število vseh glasov: 344

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!