|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odtekanje plodovnice?
21.9.2006 7:06:07   
laluna
Včeraj zvečer sem bila ene parkrat na odvajanju blata in urina - pa se mi zdi, da je 3-krat pricurljala tudi čisto prozorna tekočina -kar se mi je takrat zdelo kot počasno odtekanje plodovnice (ali pa je bil urin čisto prozoren). Ampak nič več. In danes nič več. Je pa bil včeraj trebuh nenormalno napet in trd in tudi v spodnjem delu sem čutila, kot neko "premikanje". Koliko časa oz. če bi bilo zares, bi se moralo danes kaj nadaljevati s tem?. (ni se mi pa nič ulilo da bi bila mokra po perilu kot prvič ali pa slišim to druge). Kaj menite? Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odtekanje plodovnice?
21.9.2006 7:11:27   
Mina1
Bodi pozorna, meni je odtekla plodovnica med lulanjem, tako po cca 2 dcl, pa nisem vedela, da je to to.

Koliko pa si noseča? Raje se pojdi takoj pokazat k G.

Pri meni je bilo potem 24 ur od razpoka, pa se je mali okužil z mojo vodo.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2006 7:26:23   
laluna
Hvala Mina 1. Do poroda imam 15 dni. Raje bi bila, da se mi voda kar ulije, ne pa da ugibam kaj je zdaj to. Mogoče pa danes res grem potem h G.

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2006 7:31:28   
srki
Jaz bi tudi upoštevala nasvet Mine1.

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2006 7:36:02   
Mina1
Res, nujno se oglasi še danes, pokliči in povej, da slutiš oz. nisi prepričana ali je ali ni to plodovnica.

Jaz sem bila ob sprejemu v porodnišnico (šla sem se samo pokazat) zelo kregana, da je že 24 ur od razpoka, torej od tega, da je plodovnica odtekla, da zna biti nevarno za dojenčka.

Pa sporoči, če te notri obdržijo in sprožijo porod. Sporoči torej lepo novičko.

Drži se:)

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2006 10:17:20   
x_srečka_x
Se strinjam z Mino1!
Pri meni je bilo isto, čisto malo vode mi je odteklo med lulanjem in tudi nisem vedela da je to to. Raje se res pojdi pokazat al k G ali pa kar v porodnišnico. Bolje da narediš za bz paniko kot pa da bi blo kasnej kej narobe.

LP

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2006 12:48:24   
petraz
Tako kot ti vse predhodnjice svetujejo bodi zelo, zelo pozorna na odtekanje vode, še raje pa raje pokliči ginekologa/injo. Za vsak slučaj, saj te nič ne stane... user posted image

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.9.2006 14:38:56   
laluna
Hvala vsem za nasvete. Zdaj pa vam povem mojo izkušnjo od takrat. Res sem pokklicala v ZD in ginekolog me je dne 21.09.2006 pregledal, ter ugotovil,  da je res manj vodo, dal napotnico in da naj takoj grem v porodnišnico, da bom rodila. Tam so me sprejeli na porodni oddelek, kjer so me pregledali. Glava zelo nizko, zaprta popolnoma, popadkov nič, tekočina možno da počasi uhaja in sem ostala čez noč v porodni, ker je ginekolog bil 100% prepričan, da bom do jutri rodila (ker je glava popolnoma že spodaj). Ampak nič. Noč sem mirno prespala, popadkov spet nič, zaprta, zjutraj ponovno pregled in naročene preiskave krvi, urina. Potem, da bodo videli. 22.09.2006 so bili izvidi narejeni, vse brez posebnosti in v redu. Prespala še eno noč. Danes pa je druga ginekologinja končno naredila ultrazvok in videla, da je še pa še plodovnice in vse štima. Poslala me je domov. Tako sem sedaj doma. Sicer mi ni žal, ker nikoli ne veš, kaj bi se lahko zgodilo,  ne bi pa rada 2 tedna brez veze tam ležala.  Toliko o moji izkušnji. Vedno se kaj novega naučimo. Pa lep dan vsem.

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2006 15:04:09   
frrrr
imam eno vprašanje za vse, ki jim je odtekala voda... ali ste imele hkrati tudi kakšne druge znake bližanja poroda - npr. rahle popadke, krče, otrdevanje trebuha.. karkoli, kar vam je dalo slutit, da se približuje porod?

hvala za odgovore!

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.9.2006 15:21:38   
laluna
Odgovorila bi frrrr: pri 1. nosečnosti mi je poleg odtekle vode, ki se je kar vlila po nogah in tega ni bilo moč zadržati - je bilo očitno, me je še nekajkrat sililo na vodo in blato ponoči, a brez učinka - kot neko pritiskanje tam spodaj ven, kot bi se otrok res silil ven.
Pri 2. nosečnosti sedaj, pa sem spet imela nekajkrat obisk WC-ja ponoči in poleg siljenja na blato in vodo -kar je bilo dejansko - sem izven urina opazila curek prozorne tekočine - 2.krat. Trebuh pa mi otrdeva že nekaj časa - tednov. Baje se mi je sedaj odlepila plast vode od plodovnice, mehur pa je še vedno cel. Ampak prvič je bilo bolj očitno.
Koliko  in katerikrat  pa si ti noseča?

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2006 16:53:44   
soncek&luna
frrrr, meni je plodovnica prisela odtekat brez kaksnih dodatnih znakov - nic popadkov, nic otrdevanja trebuha, nic od nic, pocutila sem se cist ok. mi je pa zacela odtekat tik pred G ordinacijo user posted image ... cez par urc sem potem rodila z umetnimi popadki

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2006 22:30:40   
frrrr
hvala za info... laluna, sem prvič noseča in v 35. tednu... pa me včasih mau zaskrbi, da je plodovnica... sej verjetno je le močnejši izcedek

mogoče bom pa šla test nabavit, da bom mirneje spala...

lp!

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2006 13:01:40   
Jannja
Zdravo nosečke in mamice tudi jaz imam podoben problem kot frrr, ko nisem prepričana ali gre za odetkanje plodvnice ali kaj drugega. Izcedek je prozoren in brez posebnega vonja. Ali morda v lakarnah prodajajo kak test da se to preveri? Odprta za neasvete: LP

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2006 19:33:51   
Brbs
Ko ste že pri tej temi, bi še jaz nekaj vprašala, čeprav imam do poroda še daleč, ampak me vseeno zanima: kako veste, da je lahko tekočina, ki se pojavi poleg lulanja, plodovnica? Jaz namreč zelo pogosto lulam čisto brezbarvno (ker mi voda dobesedno pade skozi telo, ko jo spijem), tak da če je tudi plodovnica brezbarvna....poleg tega hodim izredno pogosto na wc (tudi 30krat na dan) in bi rada bila pripravljena, če se mi kaj takega zgodi...hvala. LP

(odgovor članu Jannja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.10.2006 19:59:20   
najina pikica*
med tem ko lulaš probaj zadržati urin....pravijo,da plodovnico naj nebi mogli zadržat.pa še ko ti odteče voda je te zelo veliko in kr teče in teče....drugače je pa tudi možno,da ti plodovnica odteka po kaplicah...to pa preveriš tako,da v lekarni kupiš nekaj takega je kot damski vložek!

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?