|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brez popadkov
20.9.2006 22:00:01   
laluna
Mogoče malo čudno vprašanje,ampak vseeno. A se lahko porod - iztiskanje otroka -  začne brez popadkov? Občasno se mi zdi, oziroma dejansko čutim kot neko odpiranje v spodnjem delu in me ima, da bi kar noge stisnila skupaj, da mi ne pade kaj ven. Popadkov pa ni. A je imela katera podobne znake? Do poroda imam dobra 2 tedna in sem drugič noseča.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brez popadkov
20.9.2006 22:38:25   
ribica.
Točno to kar sprašuješ ne vem. Meni se je pri obeh porodih zgodilo, da so se mi ob samem iztisu otroka nehali popadki. Če ti to kaj pomagauser posted image

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2006 7:29:29   
srki
Ker sem bila 10 dni čez rok in nič odprtauser posted image , sem v porodnišnici dobila svečko za odpiranje. Posledično so se začela rahla "špikanja" v spodnjem delu trebuha, ne vem sploh, če so bili to popadki. Skratka, meni je najprej odtekla voda, šele nato se je začelo, seveda s pomočjo umetnih popadkov.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2006 9:40:36   
Sofi
Laluna, mislim, da tako na lahko pa vseeno ne boš skozi prišla user posted image . Lahko, da se kaj že začenja, ampak iztis otroka pa še ne. Sicer pa je to le moje laično mnenje. Tudi sama sem drugič noseča in imam do poroda še dobra dva tedna in pravtako kot ti vedno nekaj sumim na porod. Prvič sem enostavno vedela kako in kaj, zdaj pa se mi zdi že skoraj vse mogoče.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2006 9:48:11   
naja78
torej punce,...
če špika uspodi  v trebuhu,so to lahko že lažji popadki,...kake 2 dni me mogoče 2-5x na dan špikne......
trebuh pa mi ne otrdeva!!!user posted image ????kaj pravte....

laluna:brez popadkov ni user posted image !

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2006 10:25:57   
laluna
Ja, Sofi, saj vem, da bom še morala  prešvicati porod - kot prvič. Ampak prvič se mi je zgodilo-odtekla je voda in sem zasigurno vedela. Zdaj pa se mi vse nekaj zdi možno, vsi znaki so mi sumljivi, bolj se bliža datum (6.10.2006), bolj se poslušam in na koncu samo obremenjujem in ni nič iz tega. Moram malo odmisliti in nekaj počet....

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2006 11:44:31   
Sofi
Laluna, zgleda, da sva v enakem položaju. Tudi meni je prvič odtekla voda in tako ni bilo dvoma...zdaj pa že cel mesec "rojevam"user posted image , se bojim, da ko bo šlo zares, da me moji bližnji niti ne bodo zares vzeliuser posted image . Moj PDP je 10.10.06.

Upam, da bova to opravile po hitrem (a ne prehitrem) postopku, komaj že čakam. Le s pripravami še moram končati.

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2006 12:29:07   
meri
Se vama pridružujem,Prvič mi je tudi odtekla voda in je blo ziher..zdaj pa tudi jaz rojevam že ves teden....PDP 4.10,katera bo prej?
Samo,da bo hitro...

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2006 13:23:25   
BarbaraE
Ojla, jaz imam drugi porod še daleč. Bi bilo pa fino, če bi bil tak kot prvi. Pri prvem namreč sploh nisem vedela, da se je že kaj začelo. Bila sem pač na kontrolnem pregledu, ker sem bila že čez rok. Pa so mi naredil CTG (detece spalo, me je morala še en mal po trebuhu potrepljat, da se je detece premaknilo), pa voda in nato pri G - najprej pogovor, zakaj sem sploh prišla itd itd in nato končno pregled (jaz sem bila že tako utrujena od čakanja, da sem samo čakala, da reče, nič, kar domov pa se vidimo takrat in takra spet na kontroli) - no, pa mi pri pregledu prav, ja ste pa že 4 cm odprti, boste šli kar rodit. In jaz sem ji skoraj dol s stola padla. Pa kolena me potem do poroda niso ravno dobro držala, so se mi ves čas tresla. Se še spomnim, ko me je pred klistirjem mirila, da to ni nič takega. Kolena so se mi namreč fuuul tresla. Pa jaz njej, pa saj me ni strah klistirja, ampak da sem še vedno v šoku, ker moram iti rodit. user posted image  Skratka, da ne bom dolgovezila - svojih podatkov nisem imela, dobila sem umetne, čutila sem jih edino kot rahlo špikanje, drugače pa vse kar sem čutila je bilo tiščanje / pritiskanje. In hvala bogu, da sem se hitro odpirala in sem smela pritiskat. Da bi meni trebuh otrdeval? Pojma nimam o tem. Namreč, dejansko sploh ne vem, kako to izgleda. Res je sicer, da sem dobila nekaj proti bolečinam, ampak da zaradi tega ne bi čutila otrdevanja trebuha - torej popadkov, pa menda ja ne. Torej, vse kar vem od poroda je to pritiskanje in potem je bila glavica že zunaj in potem še en pritisk in evo naše princeske. Tako da lahko da je pritiskanje že en znak. Vsaj jaz bi / bom to tako vzela na znanje, da je čas oz. da se pripravlja.

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?