BarbaraE -> RE: Brez popadkov (21.9.2006 13:23:25)
|
Ojla, jaz imam drugi porod še daleč. Bi bilo pa fino, če bi bil tak kot prvi. Pri prvem namreč sploh nisem vedela, da se je že kaj začelo. Bila sem pač na kontrolnem pregledu, ker sem bila že čez rok. Pa so mi naredil CTG (detece spalo, me je morala še en mal po trebuhu potrepljat, da se je detece premaknilo), pa voda in nato pri G - najprej pogovor, zakaj sem sploh prišla itd itd in nato končno pregled (jaz sem bila že tako utrujena od čakanja, da sem samo čakala, da reče, nič, kar domov pa se vidimo takrat in takra spet na kontroli) - no, pa mi pri pregledu prav, ja ste pa že 4 cm odprti, boste šli kar rodit. In jaz sem ji skoraj dol s stola padla. Pa kolena me potem do poroda niso ravno dobro držala, so se mi ves čas tresla. Se še spomnim, ko me je pred klistirjem mirila, da to ni nič takega. Kolena so se mi namreč fuuul tresla. Pa jaz njej, pa saj me ni strah klistirja, ampak da sem še vedno v šoku, ker moram iti rodit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Skratka, da ne bom dolgovezila - svojih podatkov nisem imela, dobila sem umetne, čutila sem jih edino kot rahlo špikanje, drugače pa vse kar sem čutila je bilo tiščanje / pritiskanje. In hvala bogu, da sem se hitro odpirala in sem smela pritiskat. Da bi meni trebuh otrdeval? Pojma nimam o tem. Namreč, dejansko sploh ne vem, kako to izgleda. Res je sicer, da sem dobila nekaj proti bolečinam, ampak da zaradi tega ne bi čutila otrdevanja trebuha - torej popadkov, pa menda ja ne. Torej, vse kar vem od poroda je to pritiskanje in potem je bila glavica že zunaj in potem še en pritisk in evo naše princeske. Tako da lahko da je pritiskanje že en znak. Vsaj jaz bi / bom to tako vzela na znanje, da je čas oz. da se pripravlja.
|
|
|
|