|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja situacija
20.9.2006 8:56:35   
barakuda
Saj mogoče je bilo že kaj pisanega o tem, samo je toliko tega, da ne morem iskat. Ne se hudovat user posted image

Stvar je taka (da ne bom predolga) sem redno zaposlena že 4 leta (ne v isti firmi), sedaj sem prišla nazaj iz porodniške in mi mogoče "grozi", da bom šla ven, ker je tista, ki je prišla namest mene ful ritoliznik in zna igrati na prave strune - ampak to je že druga zgodba.....

No, zanima me, če firma mene vrže ven (sem za nedoločen čas), imam dva otroka, s fantom nisva poročena, imava vsak svoj naslov, vendar v razne vloge ga vpisujem (kot izvenzakonska skupnost) ALI DOBIM POTEM KAJ IZ ZAVODA KOT BREZPOSELNA????

Ker se na te stvari popolnoma nič ne spoznam in vsak reče drugače. Če baje fant zasluži nevemkoliko, to gledajo in avtomatsko nič ne dobim. Oz. ker delam brez prekinitev bi morala dobiti par mesecev 70% al kako?

Nič mi ni jasno, zato bi prosila če ima katera izkušnje s tem, če mi lahko pove.
Me je kar malo strah, da nebi na koncu res brez dohodkov ostala (seveda če se zgodi najhujši scenarij).

Hvala vam!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moja situacija
20.9.2006 9:01:12   
Anonimen
To, koliko zasluži partner, nima pri nadomestilo iz Zavoda za zaposlovanje nobene veze. To vem. Drugače pa mislim, da dobivaš 6 mesecev nadomestilo, koliko pa res ne vem.

(odgovor članu barakuda)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2006 9:21:22   
Sibil_
Če imaš 4 leta delovne dobe in ti prekinejo delovno razumerje brez tvoje krivde dobivaš 6 mesecev 70% plače.Plača partnerja se pa gleda potem na csd in tam ponavadi nimaš pravic do pomoči (je cenzus zelo zelo nizek).

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2006 9:50:04   
Naja31
A ni tako, da če imaš manj kot 5 let delovne dobe, dobivaš nadomestilo 3 mesece, nad 5 let pa 6 mesecev?

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2006 10:04:34   
barakuda
No, saj to niti ni toliko važno ali je 3 ali 6 mesecev, glavno da  JE NEKAJ!

Se pravi, da potem mi pripada neko nadomestilo user posted image .
Ja kdaj pa greš na csd? Ko se ti izteče to nadomestilo in še ne najdeš službe?
Brez zamere, samo res nimam pojma, ker s tem nisem imela nikoli opravka. Ko sem začela delat, sem delala in imela to srečo, da neprekinjeno....

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2006 10:18:38   
soncece24
Če si zaposlena za nedoločen čas ti ne morejo kr tako odpovedi dat, samo zato, ker je tvoje nadomeščanje "boljše". Morajo že imet trden razlog: disciplinska, ukinitev delovnega mesta (potem 2 leti ne smejo nikogar na tvoje delovno mesto zaposlit), premalo dela itd. Pomojem je tvoj strah neupravičen, ne morejo te kr na cesto vrečt.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2006 10:19:31   
Lunca1
Do 5 let je 3 mesece. Kar se tiče pa dohodka po teh 3 mesecih, pa dobiš pomoč samo če imate na družinskega člana max. 40.000 sit bruto dohodka.

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2006 10:32:02   
barakuda
Ja soncece imaš prav, mogoče je res moj strah neupravičen, samo sem začela mal razmišljati v to smer, če  bi se slučajno zgodilo. Zato, da sem sploh mal informirana, kako streči tem stvarem.
Res je, da po zakonu mora imeti  tehten razlog, samo dandanes so ti direktorji (sploh privat firme) tako pregnani in podmazani z vsemi triki, da mi še vemo ne. No, sploh taki laiki kot sem jaz user posted image

Kar se pa tiče pomoči, sem se pa po podatkih Lunce lahko samo kislo nasmejala. Nimamo nevem kaj, samo 40 tisočakov pa presežemo na člana user posted image   Torej bi morali biti še bolj v riti.....user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2006 11:34:54   
Sibil_
Ja, res je 3 mesece, 6 mesecev je za 5-10 let delovne dobe.

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2006 11:42:44   
mojčika
Če si zaposlena za nedoločen čas ti ne morejo kr tako odpovedi dat, samo zato, ker je tvoje nadomeščanje "boljše". Morajo že imet trden razlog: disciplinska, ukinitev delovnega mesta (potem 2 leti ne smejo nikogar na tvoje delovno mesto zaposlit), premalo dela itd. Pomojem je tvoj strah neupravičen, ne morejo te kr na cesto vrečt.

Kar jaz vem, je tudi tako, saj če delovno mesto ostaja, v osnovi pripada tebi, druga je bila sprejeta samo za nadomeščanje tebe, če ona ostaja, se ti lahko pritožiš, če nimajo res utemeljenega razloga, da te vržejo...Protizakonito je, da greš zaradi tega, ker si bila na porodniški, kaj šele zaradi ritoliznikov, pardon, tudi sama bom v taki situaciji... oziroma še slabši, sem za določen čas, a bi se pritožila, če bi bil na tem mestu kdo drug...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 20.9.2006 11:44:44 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2006 22:45:44   
soncek&luna
70% prve tri mesece, potem pa je samo 60% povprecne place...

najvisji znesek trenutno, katerega lahko dobis na zavodu je 117.(pa se en drobiz) sit neto user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Je bil tvoj porod naporen?
Karmen28

Da (48%)

Ne (52%)

Število vseh glasov: 419

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!