Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambolina ampak za vrtec pa bom morala verjetno vlogo oddati pri drugem CSD, v drugem kraju, čeprav bosta otrok in oče otroka na istem naslovu? Kje pa boste dejansko živeli vsi skupaj (ne glede ne to, kje bo kdo prijavljen)? Predvidevam namreč, da boste vsi trije živeli skupaj in da bo otrok hodil v najbližji vrtec. In, če sem prav razumela, boš ti edina, ki boš imela stalni naslov na bivališču najetega stanovanja, otrok in partner pa bosta obdržala stalni naslov na sedajšnjem bivališču. Najpametneje bi bilo, da na naslovu najetega stanovanja prijaviš stalno bivališče tudi otroku, vlogo za vrtec pa potem oddaš ti v najbližjem vrtcu. Ne pozabi namreč na subvencije občin - če bo otrok uradno iz druge občine, boš za vrtec, ki je najbližji najetemu stanovanju, plačevala več, in to popolnoma po nepotrebnem. Ali naj odda vlogo oče? Odvisno, kje bo otrok v vrtcu. Če bo tam, kjer je najeto stanovanje, velja moj odgovor iz prejpnjega odstavka. Če pa bo tam, kjer imata sedaj otrok in partner stalno bivališče, pa naj vlogo odda oče, ne ti. Bo ceneje. Ali moram v vlogi pri vprašanju: Ali imate nepremičnino v kateri ne živite - vpisati DA ali NE? Ker jaz bom tam prijavljena, torej bom živela tam.... To, da ti v neki nepremičnini živiš, še ne pomeni, da si njena lastnica. V tvojem primeru si najemnica. Torej obkrožiš NE, saj nimaš lastne nepremičnine, v kateri ne živiš. Če bi jo imela, verjetno ne bi šla v najem, kajne? recimo da občasno na novem naslovu občasno na starem (še vedno pa začasnem)...Ker če prijavim da ne živim v stanovanju potem greš s plačilom vrtca 1 razred višje, to je zagotovo! Pomembno je samo to, ali si ti lastnica kakšne nepremičnine ali ne. Edina nepremičnina, ki se ne upošteva, je tista, v kateri živiš, pa tudi, če je tvoja in vredna težke milijone. Če pa ti živiš nekaj časa v svojem stanovanju, nekaj časa pa (bog-si-ga-vedi-zakaj) v najetem stanovanju ali pa kjerkoli drugje, pa nima nobene zveze z višino plačila vrtca.
|