Prijava oddaje stanovanja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

bambolina -> Prijava oddaje stanovanja (18.9.2006 15:55:59)

Me zanima koliko jih dejansko prijavi, da oddaja stanovanje in koliko jih notarsko overi najemno pogodbo?
Kje pa se prijavi oddaja stanovanja? A potem to vsak mesec plačuješ davek državi al kako? Ali le v dohodninski napovedi.???

NTS -> RE: Prijava oddaje stanovanja (18.9.2006 21:01:44)

Nisem strokovnjak ampak samo podnajemnik in iz mojega zornega kota :
pogodbo, ki jo overi notar davčna še ne vidi in ne ve da jo imaš. Ti moraš z overjeno pogodbo iti sama na davčni urad in povedati da vsak mesec od stanovanja računaš toliko in toliko tolarjev in ti bodo oni od tistega zneska napisali položnico za celo leto.
Potem pa ti pri dohodnini vpišeš (vsaj mislim) znesek, ki prejmeš vsak mesec in znesek, ki si ga plačala po položnici.

Če pa ti davčni tega ne prijavaš in te tudi noben sosed ali stanovalec ne prijavi, da imaš podnajemnike, potem pa ne rabiš državi plačati čisto nič.

Ali pa narediš tako kot moj najemodajalec, prijavi najemnine za 8000 sit medtem ko je jaz plačam več kot 250eur.

pa pa

mika -> RE: Prijava oddaje stanovanja (18.9.2006 22:51:06)

Bambolina, le napiši pogodbo z najemnikm. Kako to poteka ne vem. Bi ti pa rada rekla, da je dobro imeti pogodbo in vsak mesec preveri, če so stroški poravnani. Imam prijatelja, ki je moral poravnati miljon tolarjev dolga, ker je na črno oddajal in potem ni imel koga tožiti. Saj je res, da tožbe trajajo, ampak imaš vsaj od koga terjati.
Sicer ti nisem odgovrila na vprašanje, sem pa te želela opozoriti  da bodi bodi previdna[sm=smajl.gif].

barakuda -> RE: Prijava oddaje stanovanja (20.9.2006 9:03:22)

"Ali pa narediš tako kot moj najemodajalec, prijavi najemnine za 8000 sit medtem ko je jaz plačam več kot 250eur. "

A potem vsi tako delajo, ker pri nas je tudi lastnik vpisal 8.000,00 sit, dejansko sem pa plačevala 200€. Seveda z mojim predhodnim strinjanjem.

bambolina -> RE: Prijava oddaje stanovanja (20.9.2006 22:18:49)

Ja potem imam pa tukaj še en problem, stanovanje je v drugem kraju kot imam zdaj začasno prebivališče in moj partner in otrok stalno prebivališče. Jaz se bom prijavila zdaj na nov naslov, ampak za vrtec pa bom morala verjetno vlogo oddati pri drugem CSD, v drugem kraju, čeprav bosta otrok in oče otroka na istem naslovu? Ali naj odda vlogo oče? Ali moram v vlogi pri vprašanju: Ali imate nepremičnino v kateri ne živite - vpisati DA ali NE? Ker jaz bom tam prijavljena, torej bom živela tam....recimo da občasno na novem naslovu občasno na starem (še vedno pa začasnem)...Ker če prijavim da ne živim v stanovanju potem greš s plačilom vrtca 1 razred višje, to je zagotovo!

Anonimen -> RE: Prijava oddaje stanovanja (22.9.2006 3:16:40)

IZVIRNO SPOROČILO: bambolina
ampak za vrtec pa bom morala verjetno vlogo oddati pri drugem CSD, v drugem kraju, čeprav bosta otrok in oče otroka na istem naslovu?

Kje pa boste dejansko živeli vsi skupaj (ne glede ne to, kje bo kdo prijavljen)? Predvidevam namreč, da boste vsi trije živeli skupaj in da bo otrok hodil v najbližji vrtec. In, če sem prav razumela, boš ti edina, ki boš imela stalni naslov na bivališču najetega stanovanja, otrok in partner pa bosta obdržala stalni naslov na sedajšnjem bivališču. Najpametneje bi bilo, da na naslovu najetega stanovanja prijaviš stalno bivališče tudi otroku, vlogo za vrtec pa potem oddaš ti v najbližjem vrtcu. Ne pozabi namreč na subvencije občin - če bo otrok uradno iz druge občine, boš za vrtec, ki je najbližji najetemu stanovanju, plačevala več, in to popolnoma po nepotrebnem.
Ali naj odda vlogo oče?

Odvisno, kje bo otrok v vrtcu. Če bo tam, kjer je najeto stanovanje, velja moj odgovor iz prejpnjega odstavka. Če pa bo tam, kjer imata sedaj otrok in partner stalno bivališče, pa naj vlogo odda oče, ne ti. Bo ceneje.
Ali moram v vlogi pri vprašanju: Ali imate nepremičnino v kateri ne živite - vpisati DA ali NE? Ker jaz bom tam prijavljena, torej bom živela tam....

To, da ti v neki nepremičnini živiš, še ne pomeni, da si njena lastnica. V tvojem primeru si najemnica. Torej obkrožiš NE, saj nimaš lastne nepremičnine, v kateri ne živiš. Če bi jo imela, verjetno ne bi šla v najem, kajne?
recimo da občasno na novem naslovu občasno na starem (še vedno pa začasnem)...Ker če prijavim da ne živim v stanovanju potem greš s plačilom vrtca 1 razred višje, to je zagotovo!

Pomembno je samo to, ali si ti lastnica kakšne nepremičnine ali ne. Edina nepremičnina, ki se ne upošteva, je tista, v kateri živiš, pa tudi, če je tvoja in vredna težke milijone. Če pa ti živiš nekaj časa v svojem stanovanju, nekaj časa pa (bog-si-ga-vedi-zakaj) v najetem stanovanju ali pa kjerkoli drugje, pa nima nobene zveze z višino plačila vrtca.

DORI -> RE: Prijava oddaje stanovanja (22.9.2006 5:15:56)

Kerensa, zdaj mi pa prosim nekaj lepo razloži. Če živiš v stanovanju, katerega lastnica si, kako potem nisi lastnica nepremičnine???

Anonimen -> RE: Prijava oddaje stanovanja (22.9.2006 5:17:35)

Ja kje sem pa to rekla? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

DORI -> RE: Prijava oddaje stanovanja (22.9.2006 7:48:09)

Zadnji odstavek tvojega sporočila.

Anonimen -> RE: Prijava oddaje stanovanja (22.9.2006 13:58:36)

Aha... to je bilo pa samo napačno razumevanje napisanega... Mišljeno je bilo, da če je lastnica stanovanja, v katerem ima tudi prijavljeno stalno bivališče (ampak v njem pa ne živi, česar pa ne vedo ravno vsi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), občasno pa živi v najemu, potem to z vrtcem nima nič. Sploh pa, če bi bila v najemu na črno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vse je bilo samo hipotetično. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]