|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomočnica ščipa otroke
15.9.2006 11:26:28   
simone
Včeraj smo imeli 1.roditeljski sestanek. Vzgojiteljica in njena prva pomočnica sta super. Vsaj tak občutek sem dobila. Ker se nihče ni javil za predstavnika sveta staršev je eci peci pec določil mene.

Ko smo že skoraj pri koncu sestanka , ena mamica izpostavi problem, da upa, da **** pomočnica ne bo pazla naših otrok v tej skupini.
Zakaj? Ker ima slabe izkušnje že od takrat, ko je pazla njenega sina, da morajo otroci sedet pri miru kot vojaki brez igranja, jih ščipa po ličkih, vleče za lase, ...
Ker je mesec september uvajalni mesec je v eno izmed skupin bila na sprehodu prisotna tudi mamica, in je ta **** vpričo njej otroka, ki je neutolažljivo jokal prijela za brado in ga z roko udarla po čelu. Otroka takoj prekine z jokom. Ta mamica je takoj odšla k ravnateljici, ji pojasnila kako in kaj. Ravnateljica pa reče: da se je res že nekaj staršev pritožilo čeznjo, da nekateri jo pa hvalijo. ČEš, da ni dovolj pritožb. Ta mamica je prijateljica od te mamice, ki je to nam povedala.
Koliko pa mora bit, da je dovolj?
Zakaj to pišem, to so otroci stari cca. 2 leti,v kateri skupini je tudi moj sonček in ne dovolim, da kdorkoli na kakršen način maltretira otroke.
Šele zdaj začenjam razumeti, kaj je otrok želel povedati , ko sem ga prvi dan po vrtecu vprašala kako je bilo v vrtecu : se je povlekel za lase. Ko sem en dan prišla po njega in mi kaže kako se ful ščipa za lička. Brez pleničk smo že 4 mesec in je zdaj v teh nekaj dneh ponovno začel lulat v hlačke med spanjem.

Je imela katera podobne izkušnje kot mi, kako ste jih rešili, dajte mi prosim svetovat

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
15.9.2006 11:32:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu simone)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomočnica ščipa otroke
15.9.2006 11:55:21   
Tiamo
Ma groza...bi jo jaz zlasala in razščipala...zberite se mame ali pa zbiraj podpise pred vrtcem...groza daj na Pop TV...user posted image cesta kaj se dogaja!!!  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.9.2006 11:57:56   
Anonimen
Đizus!user posted image

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.9.2006 12:04:55   
Mina1
Ker se nihče ni javil za predstavnika sveta staršev je eci peci pec določil mene.

Torej se malo pozanimaj še pri ostalih starših v skupnici, pa potem kot predstavnica sveta staršev izpostavi problem, morda najprej ta glavni vzgojiteljici v vaši skupinici in šele nato ravnateljici.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.9.2006 12:06:22   
bskrle
KAR NE MOREM VERJET!
Zberi pogum in besede in ji daj vedeti, da ne boš odnehala.

Poročaj! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.9.2006 12:07:26   
BarbaraE
Haloo!! Koliko pritožb bi pa naj moralo biti?? Če si ti predstavnik staršev vaše skupine, izpostavi to na svetu staršev. Taka vzgojiteljica oz. pomočnica vzgojiteljice nima kaj početi v vrtcu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.9.2006 13:09:36   
simone
V tej zadevi je tako, da tudi druge vzgojiteljice in pomočnice vedo in se je nihče ne loti- kot sem včeraj ugotovila na sestanku. Vsi, razen te mamice, ki je to povedala, dejansko nismo vedle za to, ker je ta oseba zeloooooooooo prijazna, ko prideš po otroka, zmeraj po njenem je vse vredu,o.k. z otrokom.

Mislim, da bom morala bit zelo previdna glede nje, kaj bom govorila, da ne bo v nasprotnem primeru, se **** samo povedala: pritožla se je mamica od tega fantka in ga bo dobila na pik in bogve kaj mu lahko dela.
Našega bom vsak dan pazljivo spraševala kako in kaj in bom videla kaj bo odgovarjal.
Seveda se pa moram pogovorit z vzgojiteljico in potem ukrepat po svoji vesti. Samo v naši državi imajo pedofili, posiljevalci, kriminalci očitno več veljave kot  poštenjaki, da se jih nihče ne  zna oz. ne upa lotit. Kot zgleda bom pa jaz prva, samo ne ve, da ima opravka s user posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.9.2006 13:22:06   
KIRA
dajte prijavo, da zlorablja otroke na fizičen način. pa vse mamice, ki imajo take izkušnje naj skup dajo prijavo. eni sami ne bodo verjeli.
pa v medije dajte, bo večji učinek, če želite dejanske rezultate:  v "PREVERJENO".

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.9.2006 13:47:02   
BarbaraE
Saj ti ni treba, če nočeš, ampak za kateri vrtec pa gre?

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.9.2006 15:40:22   
mika
prijazno ji povej, da tvoj sine spet lula in je očitno zaradi nje pod velikim pritiskom. če si ne bo dala nič reč, pa mirno nadaljuj,  da ji boš populila vsa lase na glavi, če ne bo nehala maltreirat otrok.

user posted image babji

upam, da boste čimprej rešili situacijo.

moji starši so zaradi nemogočih razmer v jaslicah, sestro prepisali v drug vrtec in ima še danes psihične posledice. ne dovolit, da bi se kdo izživljal nad otroci!!!!!

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.9.2006 15:44:49   
Anonimen
zakaj se pa ne podpiše kakšna peticija zoper te vzgojiteljice?
vse mamice naj jo lepo podpišejo,seveda tiste ,ki imajo otroke pri njej

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2006 7:24:12   
simone
V petek sem v vrtecu izvedla, da imajo danes v ponedeljek 18.09.2006 sestanek vsi vzgojitelji in odločajo o njeni prekinitvi delovnega razmerja.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
18.9.2006 10:17:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu simone)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
19.9.2006 10:12:47   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 15
19.9.2006 11:53:04   
simone
poročam jutri, ker bom izvedla šele, ko grem po user posted image v vrtec

Neposredna povezava do sporočila: 16
19.9.2006 11:58:04   
Mina1
Vidim, da se klobčič razpleta in prav je tako.

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.9.2006 23:29:26   
liby
Ena mama  je nekaj videla,pa je to povedala drugi,ta mama je zopet povedala naprej, pa še kaj dodala, in tako naprej, in naprej. Na koncu nastane iz drobtonice kar celi kruh. Pogovori se z dotično vzgojiteljico na štiri oči, prepričaj se sama kaj se dogaja.Ne verjamem, da je tako predrzna da otroke ščipa in vleče za lase, še manj pa, da to dela vpričo mamice. Če pa ugotoviš, da je vse to res, in se tudi sama prepričaš, potem pa pojdi takoj k ravnateljici in se skupaj pogovorite - nato pa sledi disciplinski postopek.

Neposredna povezava do sporočila: 18
20.9.2006 8:18:06   
simone
Liby, a ti res verjameš, da bi ti dotična oseba povedala: da mamica, res to počnem. Ne vem no.

V ponedeljek so razpravljali o njeni prekinitvi delovnega razmerja. In kaj doživiš , šok.

Včeraj sem povprašala vzgojiteljico kako in kaj se je dogajalo pa ni bila več zainteresirana, da razpravlja o tem, da zadeve ne more komentirat... in še dodala, da verjetno naš otročiček ima kakšen drug vzrok , da moči posteljo. Res je, da v pon. in torek ni nič lulal med spanjem.

In iz zadeve ni nič, verjetno ji bodo še dali kakšno nagrado. user posted image user posted image

(odgovor članu liby)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.9.2006 8:23:55   
Mina1
Ja Simone, ponavadi je tako, da ne pride do nobenega "ukrepa". Zdaj jaz ne morem govoriti kaj in kako, ker res ne vem, kaj se je dogajalo pri vas, samo nekaj je gotovo na tem, da se dotična pomočnica čudno vede (beri: ščipa otroke).

Res žalostno, ni kaj...

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.9.2006 9:43:03   
simone
Ja res žalostno, ampak očitno je naš sistem tako naravnan, da je dovoljeno tudi to. Ker mamice so se pritožile in dejansko se ni zgodilo ničesar. Razen če mi vzgojiteljica še zaenkrat ni želela razpredat stvari, ki pomočnici še sledijo.
Jaz močno upam, da zadeva še ni rešena in da se kaj izcimi.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.9.2006 10:12:09   
htwin
Oprostite, ampak lasanje, udarci, ščipanje in podobno za moje pojmovanje niso takšna stvar, da bi bili odvisni od disciplinskega postopka. Za takšne obstajajo tudi določbe Kazenskega zakonika. Bom še preveril, ampak sem skoraj prepričan, da je tako.

(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
20.9.2006 14:07:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu htwin)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
20.9.2006 14:09:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu htwin)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
20.9.2006 21:05:05   
madona70
IZVIRNO SPOROČILO: liby

Ena mama  je nekaj videla,pa je to povedala drugi,ta mama je zopet povedala naprej, pa še kaj dodala, in tako naprej, in naprej. Na koncu nastane iz drobtonice kar celi kruh. Pogovori se z dotično vzgojiteljico na štiri oči, prepričaj se sama kaj se dogaja.Ne verjamem, da je tako predrzna da otroke ščipa in vleče za lase, še manj pa, da to dela vpričo mamice. Če pa ugotoviš, da je vse to res, in se tudi sama prepričaš, potem pa pojdi takoj k ravnateljici in se skupaj pogovorite - nato pa sledi disciplinski postopek.

Pozdravljene. Sem spremljala to debato in ker me je dotičen zgoraj naveden odgovor tako močno razjezil, sem se malce prej prijavila v ta forum, da še sama nekaj dodam. Stvar ni le govorica od ene mame do druge, dejanje se je res zgodilo in tale naša "rožica" je dejansko to storila in to ne prvič. Sramota pa je, da očitno v totem našem vrtcu takšne osebe imajo potuho oz podporo. Za primerjavo naj dodam, da ko je oče udaril sina ( zaradi neučenja) in se je ta v šoli s tem še pohvalil je socialna delavka takoj poklicala policijo ,nakar je ničhudega slutečega očeta ob prihodu ob koncu pouka v šoli pričakala policija.Tukaj pa gre za še hujši delikt VZGOJITELJICE nad nemočnim 2 letnim otrokom .user posted image

(odgovor članu liby)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?