simone -> pomočnica ščipa otroke (15.9.2006 11:26:28)
|
Včeraj smo imeli 1.roditeljski sestanek. Vzgojiteljica in njena prva pomočnica sta super. Vsaj tak občutek sem dobila. Ker se nihče ni javil za predstavnika sveta staršev je eci peci pec določil mene. Ko smo že skoraj pri koncu sestanka , ena mamica izpostavi problem, da upa, da **** pomočnica ne bo pazla naših otrok v tej skupini. Zakaj? Ker ima slabe izkušnje že od takrat, ko je pazla njenega sina, da morajo otroci sedet pri miru kot vojaki brez igranja, jih ščipa po ličkih, vleče za lase, ... Ker je mesec september uvajalni mesec je v eno izmed skupin bila na sprehodu prisotna tudi mamica, in je ta **** vpričo njej otroka, ki je neutolažljivo jokal prijela za brado in ga z roko udarla po čelu. Otroka takoj prekine z jokom. Ta mamica je takoj odšla k ravnateljici, ji pojasnila kako in kaj. Ravnateljica pa reče: da se je res že nekaj staršev pritožilo čeznjo, da nekateri jo pa hvalijo. ČEš, da ni dovolj pritožb. Ta mamica je prijateljica od te mamice, ki je to nam povedala. Koliko pa mora bit, da je dovolj? Zakaj to pišem, to so otroci stari cca. 2 leti,v kateri skupini je tudi moj sonček in ne dovolim, da kdorkoli na kakršen način maltretira otroke. Šele zdaj začenjam razumeti, kaj je otrok želel povedati , ko sem ga prvi dan po vrtecu vprašala kako je bilo v vrtecu : se je povlekel za lase. Ko sem en dan prišla po njega in mi kaže kako se ful ščipa za lička. Brez pleničk smo že 4 mesec in je zdaj v teh nekaj dneh ponovno začel lulat v hlačke med spanjem. Je imela katera podobne izkušnje kot mi, kako ste jih rešili, dajte mi prosim svetovat
|
|
|
|