|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec - težave
6.9.2006 9:46:28   
denmegy
No, pa smo prvič prestopili prag vrtca. Čez en mesec bo stara 3 leta, vodstvo pa jo je uvrstilo v skupino jasli..... Mene bi skoraj kap. Pravijo, da nimajo prostora v večji skupini (tam jih je 19). Klicala sem že v vrtec, pravijo, da se ne da nič. Občina pravi, da ni pristojna. Kam naj se še obrnem? Kar direktno na Ministrstvo?

Vsi mi pravijo (tudi delavka na Občini), da to sigurno ni dobro za otroka in da bo lahko tudi nazadoval.

Poleg tega pa še cena, ki je vemo kakšna.

Kaj mi preostane?

A katera ve, koliko otrok je lahko v skupinah? Pri nas so tri skupine: jasli, druga skupina in tretja skupina. V jaslih jih je 14, v drugi jih je 19, za tretjo pa ne vem.

Kaj mi predlagate?

Pa še nekaj: A mogoče kdo ve, kakšni so kriteriji, kateri se ocenjujejo za sprejem v vrtec? Meni jih niti glavna vzgojiteljica ni znala našteti....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec - težave
6.9.2006 9:55:34   
nejcko
Kolikor mi je znano, obstajata samo 2 starostni kategoriji - jasli do 3 let (max 14 otrok), 2. starostna skupina od 3 let dalje pa max 24 otrok.

(odgovor članu denmegy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2006 9:58:15   
Grascakinja
Zakaj pa misliš, da bo za otroka tako slabo, če bo v skupini do 3 let in da bo nazadoval? Mislim, kaj je utemeljitev te trditve?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2006 10:00:02   
nejcko
Aja, še to. Kar sem zgoraj napisala velja za starostno homogene skupine, kakšno število otrok pa je lahko v starostno mešani skupini, pa ne vem. Verjetno je pri vas ta 2. skupina starostno nehomogena in tam bi znalo biti, da je max št. otrok 19. Ziher pa nisem.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2006 10:08:43   
piščanc
takoj ko je otrok star 3 leta pade v razred z nižjo ceno, čeprav je v jaslih npr. se pravi, da ne boš plačevala višje cene, kot bi jo, če bi tvoja hčerka hodila v starejšo skupino.

sicer pa bodi vesela, da si vrtec sploh dobila, ko pa bo prostor, pa lahko spremeni skupino. še vedno pa jo lahko vpišeš v drug vrtec, če te to tako moti

iz malega zraste veliko

(odgovor članu denmegy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2006 10:10:52   
princeska Zala
Moja je stara 2 leti in je v kombinirani skupini (od1-4),v skupini jih je 19!user posted image  Je pa res,da so po večini stari okoli 3 leta in so starejši od Zale.

(odgovor članu denmegy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2006 10:21:09   
Jana4
Pupa 25, na tvoje vprašanje ti lahko odgovorim jaz.
Moje pupe so bile najstarejše v skupini do treh let. od 14 otrok so bile moje tri skoraj tri leta stare ostali vsi okoli 15-20 mesecev. Od njih je ena cuzala prstek, posledično je tudi ena od mojih začela pa smo bili že eno leto brez dude in tudi prej nikoli ni cuzala prst.
Druga moja pupa pa se je med tednom, ko je bil vrtec zelo rada pretvatjala da je dojenček, da ne zna govorit ...itd ( hvala bogu lulati ni začela nazaj v plenice user posted image  user posted image )
No ena je ostala taka kot je brez " posledic".
S septembrom pa so oba oddelka pomešali kar nam zelo ustreza. user posted image  user posted image

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu princeska Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2006 11:19:37   
lukec
Tudi naš Luka je v starostno mešani skupini. Star je 20 mesecev, v skupini pa so otroci od enega leta do 3 let. Nam so rekli, da je to tako, ker so tako lahko sprejeli vse otroke, saj je v mešani skupini lahko, mislim vsaj, 18 otrok, v jaslični pa samo 12. Nam sta vzgojiteljica in pomočnica zagotovili, da se bosta potrudili, da bo dan potekal vsem otrokom primerno.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Jana4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2006 11:49:58   
Andra
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

takoj ko je otrok star 3 leta pade v razred z nižjo ceno, čeprav je v jaslih npr. se pravi, da ne boš plačevala višje cene, kot bi jo, če bi tvoja hčerka hodila v starejšo skupino.

To definitivno NI RES! Dokler je otrok v jaslih, plačuješ ceno za jaslice. Šele, ko prestopi v višjo skupino (po starosti), je cena nižja.
Pravilo je, da otroci, ki v letošnjem letu dopolnijo 3 leta, zapustijo jaslično skupino s 1. septembrom, vsi ostali pa ostanejo v jaslicah do naslednjega leta. Torej otroci, ki so rojeni januarja in februarja, zapustijo jasli šele pri 3 letih in pol in do takrat se plačuje višja cena.
Govorim iz lastnih izkušenj.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2006 13:08:57   
Marogica
Naš ta starejši je bil v heterogeni skupini(od 11 mes pa do 3 let) in to od njegovega 17 meseca, pa do 3 let in 2 mesecev. Vsako leto so prihajali zraven dojenčki, pa pri njem nisem opazila nazadovanja ali kakšnih drugih sprememb. Ni se "pootročil" ali kaj podobnega. Se je pa naučil, kako je treba ravnati z manjšimi, da se jim pomaga, ne tepe, da nisi do njih grob in podobno.To se je pokazalo tudi pri bratcu, ki je prišel na svet pri njegovih 3,5 letih.
Moje mnenje je, da lahko vse na otroka vpliva pozitivno ali negativno, zelo dosti je tudi odvisno od otrokovega karakterja.

Se mi pa zdi malo čudno, da bo otroček str čez mesec dni 3 leta, pa so ga dali še vedno v to skupino. Nekako ne spada več med te "pleničnike". Ker ko bo leto naokoli, bo star skoraj 4 leta. Tu se mi zdi, da je razlika že prevelika.

Sprašuješ, kako se tvorijo skupine. Izkušnje našega vrtca kažejo(vmes smo vrtec zamenjali, ker smo se preselili), da se tvorijo skupine bolj po poznanstvih in željah staršev, manj po starosti.To je v naši enoti vsako leto tema. Vse skupaj se mi ne zdi profesionalno.

Po moje ne bi smeli starši določati, kam kdo pride, in s kom bi rad bil, temveč po nekih splošnih kriterijih. Te pa naj določi vrtec, saj je konec koncev vzgojno-varstvena ustanova, kar pomeni, da bi to moralo biti v njihovi kompetenci. Očitno pa imajo starši več besede, kot pa kompetentni v vrtcu.

(odgovor članu denmegy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2006 14:46:03   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Andra

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

To definitivno NI RES! Dokler je otrok v jaslih, plačuješ ceno za jaslice. Šele, ko prestopi v višjo skupino (po starosti), je cena nižja.
Pravilo je, da otroci, ki v letošnjem letu dopolnijo 3 leta, zapustijo jaslično skupino s 1. septembrom, vsi ostali pa ostanejo v jaslicah do naslednjega leta. Torej otroci, ki so rojeni januarja in februarja, zapustijo jasli šele pri 3 letih in pol in do takrat se plačuje višja cena.
Govorim iz lastnih izkušenj.

ko je tjaša dopolnila 3 leta, je ostala v isti JASLIČNI skupini (to je bilo januarja), samo cena njenega varstva se je znižala, pa niso je več preoblačili in ni imela plenic. tako da TO JE RES. Mogoče pa je odvisno od vrtca. Ampak pri nas je bilo tako.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.9.2006 8:33:41   
Grascakinja
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Se je pa naučil, kako je treba ravnati z manjšimi, da se jim pomaga, ne tepe, da nisi do njih grob in podobno.To se je pokazalo tudi pri bratcu, ki je prišel na svet pri njegovih 3,5 letih.
Moje mnenje je, da lahko vse na otroka vpliva pozitivno ali negativno, zelo dosti je tudi odvisno od otrokovega karakterja.

Ravno to sem želela izpostaviti. Naša je bila najmanjša v taki mešani skupini, ona je imela 11m, najstarejši fantek pa skoraj 3 leta in so se čudovito ujeli. Malčki so napredovali zaradi zgleda starejših, starejši otroci pa so se naučili obzirnosti, pomagati malčkom, da se jih ne tepe in  tako naprej. Imeli so tudi občutek, da so veliki, pomembni in za vzor malim. Bili so kar malo ponosni nase, ko so že tako veliki, da sami jedo, si znajo roke umit in kaj povedat.
Ko sem uvajala svojo, mi je največji fantek kar naprej z največjim veseljem nosil stekleničko zanjo, ker se mu je tako fajn zdelo, da pomaga. Večkrat jo je prišel božat in govoril "pidna ina" (pridna Karolina).
Tudi vzgojiteljice so rekle, da je v taki skupini več razumevanja, manj rivalstva in predvsem manj nasilja med otroci.
Noben od teh otrok ni šel nazaj na dudo (čez 1t še naša več ni imela dude, so jo kar lepo odvadili) ali spet začel piti iz flaške. Zdaj so jih ločili po starosti na pol - malčke posebej in nekoliko starejše posebej. Nad to odločitvijo smo negodovali tako starši majhnih kot velikih otrok iz skupine.
Je pa res verjetno odvisno od otrokovega karakterja in odnosa vzgojiteljic in staršev.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.9.2006 8:38:23   
viv_
Pri nas so šli iz jasli v vrtec tudi tisti, ki še niso dopoldnili 3 leta, torej rojeni oktober - december 2003, pa v Mirnini skupini, v vrtcu in ne več v jaslih, so tudi otroci z začetka leta 2004.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?