Marogica -> RE: Vrtec - težave (6.9.2006 13:08:57)
|
Naš ta starejši je bil v heterogeni skupini(od 11 mes pa do 3 let) in to od njegovega 17 meseca, pa do 3 let in 2 mesecev. Vsako leto so prihajali zraven dojenčki, pa pri njem nisem opazila nazadovanja ali kakšnih drugih sprememb. Ni se "pootročil" ali kaj podobnega. Se je pa naučil, kako je treba ravnati z manjšimi, da se jim pomaga, ne tepe, da nisi do njih grob in podobno.To se je pokazalo tudi pri bratcu, ki je prišel na svet pri njegovih 3,5 letih. Moje mnenje je, da lahko vse na otroka vpliva pozitivno ali negativno, zelo dosti je tudi odvisno od otrokovega karakterja. Se mi pa zdi malo čudno, da bo otroček str čez mesec dni 3 leta, pa so ga dali še vedno v to skupino. Nekako ne spada več med te "pleničnike". Ker ko bo leto naokoli, bo star skoraj 4 leta. Tu se mi zdi, da je razlika že prevelika. Sprašuješ, kako se tvorijo skupine. Izkušnje našega vrtca kažejo(vmes smo vrtec zamenjali, ker smo se preselili), da se tvorijo skupine bolj po poznanstvih in željah staršev, manj po starosti.To je v naši enoti vsako leto tema. Vse skupaj se mi ne zdi profesionalno. Po moje ne bi smeli starši določati, kam kdo pride, in s kom bi rad bil, temveč po nekih splošnih kriterijih. Te pa naj določi vrtec, saj je konec koncev vzgojno-varstvena ustanova, kar pomeni, da bi to moralo biti v njihovi kompetenci. Očitno pa imajo starši več besede, kot pa kompetentni v vrtcu.
|
|
|
|