|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premajhen plodov trebušček
26.8.2006 11:37:47   
MajaPRO
Ali katera ve, kaj pomeni, če ima plod premajhen obseg trebuščka oz. da trebušček in glavica ploda nista v sorazmerju (glavica ustreza trajanju nosečnosti, tj. 37t, trebušček pa je za 4 tedne premajhen). Kaj lahko sklepamo iz tega - nizko porodno težo otročka ali kaj drugega?

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: premajhen plodov trebušček
26.8.2006 12:18:29   
darjakb
Jaz sem zaradi tega- premajhen trebušček ležala v bolnici v 36. tednu.... so želeli celo delati CR, vendar se je vse dobro izšlo.  Redno so mi merili CTG, pretoke in ultrazvočne preglede. V bolnici sem bila 6 dni, nato pa so me pustili domov. Rodila sem na rok, bistvo je, da je otrok pridobival na teži in ni zahiranček. Res pa je, da ko sem rodila je imala hčerkica samo 2930 g.

Takrat ko sem bila v bolnici sem veliko prejokala in se sekirala, a se je vse dobro izšlo.

LP,
Darja

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2006 12:20:11   
darjakb
ja, pozabila sem dodati da tudi UZ ni 100% in so lahko odstopanja, pa tudi dosti je odvisno od ginekologa kako izmeri.

LP,
Darja

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2006 13:11:03   
žiža
Tudi jaz sem bila v bolnici skupaj z eno nosečko, ki so ji v 36 tednu Na UZ namerili trebušček za 32 tednov. Rodila je 13 dni pred rokom popolnoma zdravega fantka.

(odgovor članu darjakb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2006 16:22:30   
MajaPRO
Hvala za odgovore.

Gre se za mojo prijateljico, ki že drugič leži v porodnišnici in prestaja vsa ta merjenja (UZ, CTG...), se seveda sekira in ne ve več, pri čem je. Nič ji konkretno ne povejo, le to, da ima plod premali trebušček. Pa sem mislila, če katera od vas ve kaj več.

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.8.2006 11:09:46   
sonjaka
To pomeni, da se plod ne redi zadosti - raste samo v dolžino (različni vzroki - slaba posteljica, pretoki ipd.). Torej, običajno spremljajo vsake dva tedna - če se plod redi, čeprav zaostaja za povprečjem, je o.k.; če se pa obseg trebuščka ne veča dovolj, potem sprožijo porod. Tvoja prijateljica je pa tako že noseča 37. t., tako da ni panike, če bi se otrok zdaj rodil - če bi sprožili porod. Ker če se ne redi, potem v "mamicinem" trebuhu hira in je bolje, da pride na svet.
Meni so gledali obseg trebuščka od 32. t. naprej, ker je tudi zaostajal, vendar se je vseeno večal, tako da sem rodila še čez rok, sicer suho deklico, ampak je bilo vse o.k.

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.8.2006 13:36:46   
benika
Meni so v 37 tednu namerili za 3 tedne pramajhen obseg plodovega trebuščka. G je nameril tudi nizko telesno težo. Poslali so me v bolnico na mirovanje in po 10ih dneh so me spustili domov. Baje se je mali v teh dneh poredil za 500guser posted image  Mislim, da se ni za sekirat, kot je že ena rekla, UZ ni siguren in natančen. Rodila sem pa 14 dni čez rok, zdravega fantka.

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?