premajhen plodov trebušček (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

MajaPRO -> premajhen plodov trebušček (26.8.2006 11:37:47)

Ali katera ve, kaj pomeni, če ima plod premajhen obseg trebuščka oz. da trebušček in glavica ploda nista v sorazmerju (glavica ustreza trajanju nosečnosti, tj. 37t, trebušček pa je za 4 tedne premajhen). Kaj lahko sklepamo iz tega - nizko porodno težo otročka ali kaj drugega?

darjakb -> RE: premajhen plodov trebušček (26.8.2006 12:18:29)

Jaz sem zaradi tega- premajhen trebušček ležala v bolnici v 36. tednu.... so želeli celo delati CR, vendar se je vse dobro izšlo.  Redno so mi merili CTG, pretoke in ultrazvočne preglede. V bolnici sem bila 6 dni, nato pa so me pustili domov. Rodila sem na rok, bistvo je, da je otrok pridobival na teži in ni zahiranček. Res pa je, da ko sem rodila je imala hčerkica samo 2930 g.

Takrat ko sem bila v bolnici sem veliko prejokala in se sekirala, a se je vse dobro izšlo.

LP,
Darja

darjakb -> RE: premajhen plodov trebušček (26.8.2006 12:20:11)

ja, pozabila sem dodati da tudi UZ ni 100% in so lahko odstopanja, pa tudi dosti je odvisno od ginekologa kako izmeri.

LP,
Darja

žiža -> RE: premajhen plodov trebušček (26.8.2006 13:11:03)

Tudi jaz sem bila v bolnici skupaj z eno nosečko, ki so ji v 36 tednu Na UZ namerili trebušček za 32 tednov. Rodila je 13 dni pred rokom popolnoma zdravega fantka.

MajaPRO -> RE: premajhen plodov trebušček (26.8.2006 16:22:30)

Hvala za odgovore.

Gre se za mojo prijateljico, ki že drugič leži v porodnišnici in prestaja vsa ta merjenja (UZ, CTG...), se seveda sekira in ne ve več, pri čem je. Nič ji konkretno ne povejo, le to, da ima plod premali trebušček. Pa sem mislila, če katera od vas ve kaj več.

sonjaka -> RE: premajhen plodov trebušček (27.8.2006 11:09:46)

To pomeni, da se plod ne redi zadosti - raste samo v dolžino (različni vzroki - slaba posteljica, pretoki ipd.). Torej, običajno spremljajo vsake dva tedna - če se plod redi, čeprav zaostaja za povprečjem, je o.k.; če se pa obseg trebuščka ne veča dovolj, potem sprožijo porod. Tvoja prijateljica je pa tako že noseča 37. t., tako da ni panike, če bi se otrok zdaj rodil - če bi sprožili porod. Ker če se ne redi, potem v "mamicinem" trebuhu hira in je bolje, da pride na svet.
Meni so gledali obseg trebuščka od 32. t. naprej, ker je tudi zaostajal, vendar se je vseeno večal, tako da sem rodila še čez rok, sicer suho deklico, ampak je bilo vse o.k.

benika -> RE: premajhen plodov trebušček (27.8.2006 13:36:46)

Meni so v 37 tednu namerili za 3 tedne pramajhen obseg plodovega trebuščka. G je nameril tudi nizko telesno težo. Poslali so me v bolnico na mirovanje in po 10ih dneh so me spustili domov. Baje se je mali v teh dneh poredil za 500g[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mislim, da se ni za sekirat, kot je že ena rekla, UZ ni siguren in natančen. Rodila sem pa 14 dni čez rok, zdravega fantka.

Stran: [1]