Gina
|
Če hočeš gobovo omako, je meni ful dobra tale. Čebulo ali še boljše por in česen malo popražiš, daš čez narezane šampinjone, vegetaš, ali pač soliš in popraš, če ne maraš vegete, ko so mehki preliješ s sladko smetano (jaz jo dam veliko, vsaj 3dcl) in samo toliko pokuhaš, da prevre. Dodaš svež peteršilj in nariban sir. Ta omaka je lahko tako za riž, kus kus ali kakšne testenine. Če imate radi meso, daš takoj za čebulo malo potenstat še belo meso. Drugače pa je meni najljubša omaka od tistih ta hitrih tale: V že kuhane in odcejene špagete daš eno žlico paradižnika iz tube, eno žvrkljano jajce in eno ornk šlico kisle smetane. Malo potenstaš, toliko da jajce ni surovo (jaz jem z veseljem tudi čisto surovega, je ful njami, čeprav se čudno sliši) in če ti paše, potreseš nariban sir čez - ali tudi ne, če ga ni doma, je ravno tako ok. Pa dober tek. Daleč najboljše mi je to jesti z olivami. Če bi kako omako za njoke npr. ali raviole, potem je pa najbolj simpl naredit bešamel, pa ful sira čez. aja, moj ta mali ima 2 leti, pa kakšno gobico tudi napiči v omaki, drugače pa bolj pomaka sem ti hotela reči, da če imaš kako drugo meso, da je npr. svinjina ali pa če nimaš doma gob, lahko komot meso na čebuli ali poru prepražiš, pa dodaš čisto malo gobove juhe ali omake, pa vodo in na koncu smetano in sir, da se stopi- ja ravno tako ful dobro
< Sporočilo je popravil Gina -- 22.8.2006 20:52:23 >
|