|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pečica - priprava kosila
17.8.2006 17:54:50   
tins
Pozdravljene!

Rada bi malo več uporabljala pečico za pripravo kosila, pa nimam nobenega fajn recepta. Poleg pizz na tisoč in en način bi rada pripravila predvsem kakšne fajne lazanje in narastke! Kuharce-help!

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 17.8.2006 22:29:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PEČICA
17.8.2006 18:23:24   
lex
Lazanja iz mesa:

1kg mešanega mletega mesa
5 čebul
2 korenčka
1 pasiran paradižnik v tetrapaku
vegeta
origano
bazilika
sol
poper (jaz ga ne dam zaradi user posted image )

Iz tega narediš isto omako kot za špagete)

bešamel omaka:
margarina
moka
mleko
(margarino spustiš in dodaš moko ter mleko, ko se zgosti - če si dala več moke in manj mleka bo full gosto in dodaš še mleka - tak tekoče mora bit zgoščeno, mora malo povret 2minuti)

V pekač daš eno plast lazagnje (testenine), bešamel omaka in mesno omako, nato spet testenine, bešamel in omako zadnjo plast testenin namažeš z bešamel omako in naribaš sir gor, daš v pečisco in pustiš tako dolgo, da sir ni zapečen tako kot na pici.

Pečeni makaroni s tuno

skuhaš makarone (požki, cvedrčki,........), dodaš 1 jajčko, 2-3 konzerve tunine, kislo smetano, skuto (odvisno kako veliko boš delala jaz dam za dve osebi tamalo) in nariban sir, posoliš zmešaš in na vrhu dodaš še nariban sir. Pečeš dokler ni sir zapečen.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2006 18:33:46   
Anonimen
Tud tale je dobra:
Skuhaš golaž, mal več mesa in manj tekočine. Še boljš, če ti od prejšnjega dneva ostane mal golaža, ki ga je količinsko premalo za celo družino. Posebi skuhaš polento in jo v tanki plasti razhladiš. Narežeš paradižnik na kolobarje. Na enake kolobarje narežeč polento (s kozarcem). Ter zlagaš na golaž eno kolobar paradižnika, en polenta, en paradižnik, en polenta, vse dokler ne pokriješ golaža. kolobarje ne daješ enga na drucga, temveč s polento npr. pokriješ samo pol paradižnika. nekakšne stopnice delaš. nato pa naribaš navaden sir in parmezan ter potreseš čez ter daš v pečico, da se sir zapeče. jed je okusna in tudi prijatna za oko.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2006 21:05:09   
GATA
Mogoče bom udarila mimo pa te to ne zanima, sam v pečici lahko spečeš tudi pohane zrezke...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2006 18:50:19   
bamby
Jaz pa lazanjo delam iz doma pečenih palačink, ker je tako bolj rahla, pa še problemov s kuhanjem testa nimam, ker se tako rado sprime. Mleto meso pa pražim kot za makarone, ki mu na koncu dodam tudi mezgo in prilijem nekaj vode. Bešamela ne uporabljam, pač pa le mozzarelo, ki jo zmiksam v paličnem mešalniku. Pečem dobre 30 minut na 160°C.

Ti pa dam še recept za pečene rezance.
Te v slanem kropu (400-500g) skuhaš le toliko, da se umehčajo in jih odcediš in streseš nazaj v lonec v katerem so se kuhali. Medtem pa pripraviš omako (ali nadev):
2 ali 3 jajca (posebej iz beljakov sneg)
1 kislo smetano
25-30 dag šunke, ki jo narežemo na rezance (dobro je, da ni preveč na tanko narezana(kar narežejo v trgovini))
sol

Rumenjake, smetano in sol zmešamo, nato dodamo sneg in vlijemo h kuhanim rezancem, dodamo šunko in narahlo zmešamo. Tako dobljeno zmes damo na pomaščen pekač, jo poravnamo in čezenj položimo še nekaj koščkov margarine ali masla. Pečemo 30 minut v ogreti pečici na 150°C. To je recept za 4 osebe.

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2006 13:45:28   
Jessy
V pečici lahko spečeš tudi na krhlje narezan krompir. Jaz ga olupim in narežem na krhlje in jih dam v večjo skledo. Posolim, dodam česen v prahu (če je svež, se rad smodi) ter žlico ali dve olivnega olja. Premešam in stresem v pekač. Pečem cca 45 min na 200 C. Vmes ga tudi probam, če je že pečen, ali pa če prehitro spreminja barvo in je znotraj še surov, znižam T.
Za ljubitelje paprik, lahko krompirju dodaš tudi le-te in jih enako začiniš kot krompir (jaz to naredim kar vse skupaj). Tudi bučke sem že pripravila na enak način.

Lahko se lotiš tudi kanelonov (tisti ta veliki makaroni, ki so v enakih škatlah, kot listi za lazanjo). Jaz surove napolnim z bolonjsko omako, kateri dodam nekaj bešamela (recept ti je napisala že lex), potem pa jih zlagam enega zraven drugega v pekač, na koncu prilijem toliko mleka, da so kaneloni vsaj do polovice pokriti z njim, povrhu pa namažem še ves bešamel, ki mi je ostal, čez potresem parmezan, ter dodam na tanke lističe narezano mozzarelo. Pečem 1 uro na 180 C, po potrebi (če makaron še ni kuhan), pečem še cca 10 min več, ampak običajno je 1 ura zadosti.

Kaj pa kakšna svinjska krača?
Svinjski krači en večer prej odstraniš kožo in jo dobro nasoliš. Jaz jo potresem s soljo in čevapom ter dobro vtrem v meso, nato dodam še nekaj vegete in tudi to vtrem. Tako nasoljeno kračo pustiš čez noč v pokriti posodi (jaz jo imam kar v neprogornem steklu, v katerem potem pečem), naslednji dan pa jo na hitro popečem v loncu, na štedilniku, da dobi malce zapečenega videza (to delam na najvišji T), prilijem cca 2 dcl vode, da dobim omako, potem pa vse skupaj dam v posodo, v kateri se bo krača pekla, okrog nje pa naložim olupljen in osoljen krompir, ki ga prerežem le na polovico. Pokrijem in dam v pečico na 220 C za 2 uri, nato pa pustim še vsaj pol ure v vroči in ugasnjeni pečici.

Lahko narediš tudi zapečeno cvetačo, ki je priloga k mesu. Cvetačo narežeš na večje cvetove in jo skuhaš skoraj do mehkega v slanem kropu. Cvetačo pobereš iz vode in jo polagaš v posodo, ki je primerna za peko v pečici. V skledici stepeš 2 jajci, dodaš 1 kislo smetano ter malce posoliš. To maso poliješ po cvetači, ter naribaš nekaj svežega sira. Daš v pečico za cca 20-30 minut na 180 C.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2006 14:51:43   
al1*
Musaka - lahko iz krompirja ali pa s fižilom ali z jajčevci.

Mi imamo radi na kislem zelju pečene zrezke: zelje pokuhaš, dodaš malo paradižnikove mezge. Naložiš v pekač, na zelje naložiš posoljene in poporane zrezke in pečeš 45 minut.

Pečena jabolčna jed: kruh narežeš na kocke in ga namočiš z mlekom, dodaš 200g skute, malo sladkaš, dodaš cimet in na lističe narezana jabolka.

Tudi filane paprike imam raje spečene v pečici kot pa skuhane na štedilniku.

lp

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2006 22:59:24   
Anonimen
Kaj pa piščanec?
Piščančji file malo posoliš (ne preveč), popopraš in natreš z rožmarinom.
Zložiš ga v pomaščen pekač, povrku nadevaš tanke rezine pršuta, nato naložiš rezine sira (edamec...) potem pa zaliješ  s kislo lahko pa tudi s sladko smetano in daš vse skupaj v ogreto pečico (180 °) pečeš cca 30-45 min.
Pršut in smetana data božanski okus.

(odgovor članu al1*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2006 21:38:20   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kaj pa piščanec?
Piščančji file malo posoliš (ne preveč), popopraš in natreš z rožmarinom.
Zložiš ga v pomaščen pekač, povrku nadevaš tanke rezine pršuta, nato naložiš rezine sira (edamec...) potem pa zaliješ  s kislo lahko pa tudi s sladko smetano in daš vse skupaj v ogreto pečico (180 °) pečeš cca 30-45 min.
Pršut in smetana data božanski okus.

A se lahko uporabi sušen rožmarin? Koliko približno se ga pa porabi za 1 file?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2006 22:45:49   
muki
Ja, jaz uporabim sušenega, samo ne prevec, za 1 file bi jaz dala en mali ščepec, ker je rožmarin dokaj močnega okusa.
Uf sem videla, da sem včeraj nekaj preizkušala in sem pritisnila na anonimno, se pardoniram.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.8.2006 15:03:29   
Jessy
Muki, danes sem pripravila te piščančje fileje s pršutom, sirom in kislo smetano. Morem rečt, da so res zeloooo dobri. Pa že morejo biti, če sta to jedla tudi nečakinja in nečak, ki sta drugače tako zbirčna, da me je resno skrbelo, če se bosta zrezkov sploh pritaknila. Nečakinja je prosila celo za repete!
Meni osebno je manjkala kakšna omakca, tako da bom naslednjič posebej na štedilniku pripravila kakšno gobovo omako s kislo smetano, da bomo potem to meso notri pomakali! Okus pa je zeloooo dober!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.9.2006 0:06:02   
muki
Jessy, poizkusi dati nekaj smetane takoj na začetku pečenja, nekaj pa jo dodaj vmes.  Meni včasih pride bolj suho, včasih pa je dovolj omake.
Zdaj poizkušam tako kot sem ti napisala zgoraj in je bolj sočno.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.9.2006 11:24:45   
Anonimen
Kaj pa polnjen krompir?Ali pa poljnjeni šampinijoni?
Ali pa celega piščanca pečenega na soli,brez bilo kakšne maščobe?

(odgovor članu muki)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.9.2006 13:55:23   
tanikaa
Sanjski recepti za sanjsko prekinitev moje dieteuser posted image  Hvala punce. Zakon steuser posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.9.2006 9:29:39   
vesna.com
Skuhaš ene makarone.Zmešaš z:
eno kislo smetano
ene pelate
en parmezan
koščki slanine(klobase,hrenovke,šunka...)
2jajci
sol
poper
povrh naribaš sir in spečeš v pečici.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.9.2006 11:59:25   
muki
Jessy, danes sem pripravila tvojo cvetačo kot prilogo k mesu, njamiiiiiiii.
Zelo dobro !!!! Še naš mali izbirčnež je vse  pohrustaluser posted image user posted image user posted image .

Našla sem pa še en dober recept!

Ga kopiram:

Potrebujemo:

mini hrenovke (cca 8 cm)
listnato testo
sir, ki se lepo topi (npr. edamec)
jajce za premaz

Listnato testo razvaljamo in ga razrežemo na cca. 8 cm-ske kvadratke. Sir razrežemo na palčke (kot pommes frites). V hrenovke (surove) naredimo vdolbino- zarezo, v katero vložimo sirove palčke. Tako napolnjene hrenovke položimo diagonalno na listnato testo, nato pa testo povlečemo čez hrenovko in vogalčka testa stisnemo, da se sprimeta. Testo po površini premažemo s stepenim jajcem. Pečemo v
pečici 180 C do zlatorumene barve.
Serviramo
toplo, dobro pa je tudi hladno.

LP, muki

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.9.2006 13:02:12   
Jessy
Muki, me veseli, da ti je bila cvetača všeč! Jaz jo večkrat pripravim, ker je res slastna.

Ta recept s hrenovkami je pa tudi enkraten. Jaz sem delala do zdaj tako, da sem hrenovke zavila v listnato testo, ki sem ga namazala s kečupom.
Če pa želiš, so pa enkratne hrenovke, ki jih zaviješ v krompirjevo testo (kot za svaljke ali češpove knedljne), pol pa to ocvreš v olju. Njami, njami!!!

(odgovor članu muki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.9.2006 13:36:47   
Anonimen
jamsi tele recepte bom pa jaz tud sprobala user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pečica - priprava kosila
21.9.2006 14:33:04   
Vilma
Imam še jaz en recept za pečico, tokrat za ribe user posted image
Orada v limonini omari s koprom  (Lahko tudi kakšna druga riba) 
Simpl kt pasulj, je pa boljš kot fižol user posted image

Kupite zamrznjeno zelenjavo (korenje, grah, korzua, cvetača,..) in jo date v pekač. Zelenjavo zalijete z deci belega vina. Na vrh postavite dve osoljeni oradi in hop v pečico za pol ure na 200 stopinj.

Vmes pripravite omako.
1 kozarec kisle smetane zmešate s 5 žlicami mleka, 2 žlicana limoninega soka, mal zmlete limonine lupine in dve žlici sesekljanega kopra (jaz kupim kar tistega posušenega), ter začinite s soljo in malce tudi s sladkorjem.

Ko je riba pečena prelijete z vročim maslom (tiste, ki hujšate pač ne) in to je to.

Omakica s koprom fantastično paše zraven.
Pa dober tek user posted image

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?