štručka
|
A dej no Tincci......ko sem začela brat tvoj post, sem mislila, da gre za pet let starega otroka . Tudi meni gre na živce, saj me tašča, s katero si nisva tako grozno blizu, vedno sprašuje če še dojim, pa koliko, pa kdaj, pa naj, ker je zdravo (to mi pove vsakič ko pride!!!!!!!1kot da ne vem, da je zdravo..matervola!!)....Jaz se ob tem počutim, kot da me kdo dobesedno slači na sredi ceste....Se mi zdi , da so to intimna vprašanja, ki nebi smela prileteti iz vsakih ust.... Vsaka doječa mamica se bori za to, da bi kar najdlje in najbolj mirno dojila dokler bo dojenček hotel ali pa vsaj do konca porodniške (moja si je še v službi pumpala za domov, da ji ni razneslo hihi) Pa tudi sicer se mi na vsake toliko časa nabaše na vrat kaka pametna ženska (beri mama, tašča, sestra, soseda....), ki me sprašuje samo zato, da mi lahko nato "svetuje".... češ, to bi pa ti lahko tako, naj mali raje tisto in tako, pa zakaj ne tako, mi smo pa včasih tisto.... Pa sem lepega dne popi***, in sem si oblubila, da bom na pametne nasvete odgovarjala v naslednjem stilu; "Zdaj bi mu pa lahko že dala mlečni gres. Zakaj pa mu ga ne daš?Mi smo ga pa dajali"....In namesto dolge in široke razlage odgovorim, da če bi bila prepričana, da bi mu s tem koristila, bi to tudi storila... in na nadaljna drezanja je odgovor "zato, ker ne"...in če še kaj teži... tašča/mami...tega je že daaaaaaaavno, ko ste vi dajali gres/gluten/sol/sladkot/med na dudo, haloo, živimo 30 let kasneje, to so drugi časi.... In potem se iz strahu pred dejstvom, da je to bilo pred triiiiidesetimi leti in tem, da sta stari, enostavno potuhneta...in po medlem premisleku morda za kakšno reč vprašata, če se to še tako dela in povesta, kako danes mlade mamice vemo veliko več, kot so one včasih.......... Seveda, saj imamo internet in ringarajo Mah, včasih je kar treba bit hud....in jim povedat kar jim gre...
|