|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zrezki v smetanovi omaki
13.8.2006 20:18:13   
Bonnie_RR
Mene pa zanima, kako pripravite to omako. Meni nikakor ne rata naredit približno takšno, kot jo dobiš v restavraciji.

Sem poskusila tudi že tisto iz vrečke, pa mi ni tako dobra.

Kakšen je vaš recept? Ne bom nobenemu povedala...user posted image

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zrezki v smetanovi omaki
13.8.2006 20:41:41   
Laubica
Si poskusila z sladko smetano in gongonzolo in zdenka sirčekuser posted image NNNNNJJJJJAAAAMMMMIIII

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zrezki v smetanovi omaki
22.8.2006 21:33:33   
N _ B
topljen sir
sladka smetana (1/3 lahko nadomestiš z mlekom)
pol žličke gorčice
muškatni orešček, poper, sol po okusu

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zrezki v smetanovi omaki
22.8.2006 21:54:11   
GATA
Jaz jo naredim tako, da v lonček dam vodo (po potrebi odvisno koliko hočeš imeti omake), kislo smetano (spet glede na okus... jaz dam cca pol malega lončka) to zmešam z metlico, nato dodam žličko moke (odvisno koliko gosto hočeš imeti) in še enkrat zmešam z metlico, vliijem k zrezkom malo pomešam pri zrezkih, da se tisto nekaj olja lepo "sprime" z omako (da se ga ne vidi) in to je to.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zrezki v smetanovi omaki
23.8.2006 14:34:41   
Poka
Blek, men pa itak nič kar se dobi v restavracijah ni dobro...

Jaz naredim zrezke tako:
V ponev dam malo (kapljico) olja, puranove zrezke na vsaki strani popečem, po eni strani namažem z gorčico (aja, predenj jih dam not še sol, poper, vegeta, česen), pol pa včasih dam zraven še gobe v slanici, zalijem pa z instant gobjo juho, ki jo stopim v lončku vode. Pol pa v to vlijem še sladko ali pa kislo smetano. Lahko pa stopimo še zdenka sir ali gorgonzolo, sam zdenka je manj masten- jaz dam Happy cow light.

Lahko pa zrezke samo popečeš , gorčica in zaliješ s sladko smetano, sam pride zelo gosta omaka, pa potem npr. doliješ malo vode. user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zrezki v smetanovi omaki
23.8.2006 14:36:54   
Anonimen
Spečem zrezke in jih na koncu prelijem z 2 dcl sladke smetane. Če je preredko, zgostim z moko in vodo, ki ju predhodno zmešam v skodelici. Jaz začinim z Vegeto.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zrezki v smetanovi omaki
25.9.2006 22:26:19   
muška
spečem zrezke, jih prelijem s sladko smetano in dodam še malo sira, da se vse skupaj zgosti in zveže, nato pa veselicaaaa  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zrezki v smetanovi omaki
27.9.2006 9:07:32   
corfu
sladko smetano za kafe, sladice, tisto ki je za stepanja, ali smetano za kuhanje?

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zrezki v smetanovi omaki
27.9.2006 10:21:53   
Anonimen
Včeraj je moja najmlajša,ki obiskuje gostinsko šolo naredila odlične puranje kocke v smetanovi omaki.
Na kocke je narezala puranje zrezke,ki so bili predhodno malo bolj na debelo narezani.Na žlici olja jih je popekla,zalila z malo vode.Popoprala in posolila in dodala list lovorja.Posebi je zmešala sladko smetano z naribanim parmezanom in to zlila v lonec med puranje kocke.Ko je po petih minutah prevrelo je dodala še dva sirova lističa,počakala,da se stopita in omakca je bila narejena.

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zrezki v smetanovi omaki
27.9.2006 11:11:46   
majči22
No jest jih pa mal v moko dam in potem na olje, ko se opečejo jih vzamem ven in dam not čebulo, ko je čebula prepražena dam not in jih pokuham, da ratajo mehki( pa vmez zalivam z govejo kocko ki sem jo dala v vodo), potem pa ko je meso dovolj mehko dam not kislo smetano in to je to. Pa zreske kakšne dve uri prej nasolim(vegeta, poper, muškatni orešček, paprika,mal česna), če imam čas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Primerjava porodov
florecita

Tiste, ki ste rodile (vsaj) 2x: Zanima me, kako bi opisale svoja prva 2 poroda?

1. porod lažji,hitrejši in z manj bolečinami (19%)

2. porod lažji, hitrejši in z manj bolečinami (33%)

Oba približno enaka (23%)

2. porod hitrejši,vendar bolj boleč (24%)


Število vseh glasov: 144

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!