|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Živeti na tuj račun?
17.8.2006 12:42:54   
Anonimen
Zakaj pa ne? Se čisto strinjam z anonimno in primerom, ki ga navaja Kerensa.

Ti ljudje vsaj delajo (sicer na črno - ampak vseeno) in šparajo denar, da si bodo nekega dne lahko postavili hišo in to s svojim denarjem.

So pa ljudje, ki gradijo hiše s "svojim" denarjem. Ja, seveda. Nič lažjega, kot poklicati mojstra k hiši, da naredi kar pač želiš, potem pa ko pride čas plačila, pa kar ponikneš in za sabo pustiš neporavnane račune. Ja, če bi tudi jaz tako delala, bi si tudi za svoja stara leta lahko vplačevala visoki pokojninski sklad.Zdaj pa si ga pač ne morem, ker pač mojstre plačam. Ker tudi oni delajo zato, da si lahko pokrijejo svoje stroške in zgradijo svoje hiše.

Na koga pa to gre, pa se bo itak prepoznal.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
17.8.2006 13:28:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
17.8.2006 14:26:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
17.8.2006 15:52:20   
Anonimen
no, zanimivo, pri nas pa je ravno obratno.
Tast bi zelo rad živel na najin račun. In velikokrat naju celo opehari, čeprav mu ne dovolim, a vedno obrne stvari tako, da sva pol midva plačnika. To me ful jezi!

Poznam pa primer, ko par dejansko živi na račun svojih staršev, čeprav oba delat itd. Stara dva sta jima popolnoma opremila stanovanje, kupila vse za otoroka ... Onadva le izbereta, stara dva pa plačata. Pol pa jamrata. So naši sosedi. Enim pač velja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
17.8.2006 16:06:01   
dory
nalin..ampak v koncni fazi misliva enako kajneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.8.2006 18:44:05   
Sita
Je že tako, da včasih kdo živi na račun koga drugega, potem se pa stvari zamenjajo. Morda bosta pa onadva kasneje pomagala tako ali kako drugače svojim otrokom.
Kakor se zmenijo in če je vsem prav, je prav.
Problem nastopi samo takrat, ko komu ni prav. Torej, če bi se starša sama pritoževala.
Toliko sem že spoznala življenje, da vem, da vsaj v tem življenju ne prejemamo in ne dajemo v enaki meri. Nemalokrat vidim primere, ko nekdo veliko prejema, potem pa življenje samo prinese, da začne veliko dajati. In ne nujno isti osebi.
Seveda, včash pa tudi kdo koga izkorišča, vendar le v primeru, če se kdo počuti izkoriščan. Sicer pa nimamo pravice soditi ... to je od primera do primera različno.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.8.2006 0:51:24   
Anonimen
Kaj pa sploh pomeni živeti na tuj račun?

Morda pa s tem, da delata na črno in prejemata državne podpore (ali kaj že), delata uslugo meni? Ker nista iskalca redne zaposlitve, mi ne pomenita konkurence na trgu dela. In to, da prejemata denar od države še ne pomeni, da ga jemljeta meni, da jaz zato plačujem preveč davkov. Te bi država tako ali tako pobrala, s socialnimi podporami ali brez njih. Bi jih že potrošila za kaj drugega, po vsej verjetnosti še bolj neprimernega.

In kaj potem, če živita pri starših, če ne plačujeta najemnine in če starši pazijo na otroka? Če vsem vpletenim tako paše, če so se tako dogovorili in če se nihče ne pritožuje, tudi prav.

Edino, kar mi je v celi zgodbi padlo v oči je to, da vse, kar tako izmolzeta, varčujeta za hišo. Pri tej mladosti in pri takšni iznajdljivosti obstaja še vrsta načinov, kako osmisliti življenje (tudi s pomočjo finančnih sredstev) in ne samo ideja o lastnem betonu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
18.8.2006 5:46:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Vprašanje je samo, če si to hipotetično vprašala

Ne, ni hipotetično. Poznam tako družino osebno.
Živita v hiši njenih staršev. On seveda na črno (stalno bivališče ima v drugem kraju), ona pa ima z otrokoma prijavljeno ločeno gospodinjstvo. Tudi v resnici imajo svoje nadstropje in v njem dvosobno stanovanje. Najemnine staršem ne plačujejo, so pa kljub temu napisali "kao" najemno pogodbo, da plačuje 30.000 SIT najemnine in polovico stroškov v hiši. Dejansko jih ne.
Ona, kot "samohranilka", prejema zase 48.000 SIT DSP in 13.000 SIT dodatka za najemnino in 15.000 SIT dodatka za enostarševsko družino. Prejema 30.000 SIT DSP za oba otroka. Ima 57.000 SIT dveh otroških dodatkov (dva najvišja, povečana skupaj za 30%, ker je samohranilka in otroka nista v vrtcu). Od partnerja prejema še 30.000 SIT preživnine, ki jo on nakaže na njen TRR, ona pa dvigne in mu vrne. Oz. imajo tako ali tako ves denar skupen, samo prenakaže se ga z enega TRR na drugega. On je v svojem kraju obravnavan kot samski moški s stalnim bivališčem v stanovanju svojih staršev. Tudi tam so napisali "najemno pogodbo" za 15.000 SIT za sobo ter za 1/3 stanovanjskih stroškov. In tudi gospod dobi polno DSP in dodatek za najemnino. Njena mama je že v penziji in čuva njuna otroka. Ona medtem dela v lokalu, kjer ima plačano po 800 SIT/h (8 ur na dan, 6 dni v tednu), kar znese mesečno povprečno 166.000 SIT. On dela v gradbeništvu za enak znesek urne postavke, vendar dela po 12 ur dnevno in brez vikendov, torej mesečno cca. 211.000 SIT.
Skupni "dohodek" družine je torej mesečno cca. 600.000 SIT!
Parcelo sta že kupila, sedaj pa se podajata v gradnjo. Zavarovanja si plačujeta sama, tudi za otroke nekaj varčujeta (ne vem, ali je renta ali kaj drugega, ampak to je tako ali tako vseeno). Imata svoj avto, napisan na starše (vreden cca. pol milijona, nič več), po potrebi pa uporabita tudi avto od njenih staršev (ko ga onadva ne potrebujeta). Ne glede na visok znesek, ki ga prejemajo, gredo kljub temu na RK in Karitas po pakete hrane in oblačila in tudi še po marsikaj drugega. S pomočjo Karitasa sta opremila zagotovo polovico svojega nadstropja v hiši staršev. Od RK vsako leto dobita darila za otroke za Novo leto, dvakrat letno oba (vsak posebej) dobita še enkratne DSP. Tudi ob rojstvu otrok sta vse prevzela v gotovini. Ja, en otrok je star 4 leta, drugi pa bo kmalu eno leto. In vse to sta naredila načrtno. Uradno zaposlitev bi lahko dobila, saj živita v Ljubljani in imata izobrazbo, za katero delovna mesta so. Vendar želita najprej lastno streho nad glavo (brez kreditov do penzije), potem pa se bosta poročila in šla v "normalni" službi. Računata na to (in kaže jima zelo dobro), da bo hiša končana do takrat, ko gre starejši otrok v šolo (čez 2-3 leta). Takrat pa bosta v lastni (odplačani) hiši lahko brez problema živela z dvema povprečnima plačama. Brez kreditov.

A sta zdaj onadva usekana? Brez zamere, ampak meni se zdita svinjsko brihtna. Kajti alternativa temu ni ravno privlačna (jo pa večina od nas pozna, ker smo v njej tako ali drugače).

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
18.8.2006 10:44:48   
2ursae
evo, jaz bom sam na kratko povedala svoje mnenje, ker kakor sem do sedaj prebrala debato, sem v svojem mnenju bolj osamljen primer. Jaz imam o takih ljudeh, ki sam gruntajo, kako ne bi nič naredili in ovinkarijo, spletkarijo in goljufajo le zato, da bi izmolzli čim več, najslabše mnenje. Najbolj me pa jezi to, da se taki s tem še hvalijo, po možnosti meni v obraz, pri tem pa sploh ne pomislijo, da s tem goljufajo mene, ki redno plačujem vse dajatve (in mi ni niti približno (materialno) tko luštno kot njim), saj gre ta denar, namesto tistim, ki so tega potrebni, njim, da ima npr. ona za žepnino, da si lahko kupuje nobl klobuke.
Se ne strinjam, da če pač zakonodaja dopušča luknje, potem vso hvalo tistim, ki se znajdejo in molzejo. Vsak bi lahko malo pri sebi pogledal in ugotovil, da je lepo tudi, če si pošten in da je poštenot še vedno ena od vrlin ne pa hiba. Res je žalostno, da je dandanašnji slaba lastnost, kot je "goljufivost", našla v glavah ljudi pozitiven smisel in dobila drugačno ime: "se pač znajdem".

Pa prosim, preden jih dobim pa buči user posted image , ne govorim o ljudeh, ki bi sicer komaj sfolgali, ampak o tistih, ki bi lahko brez tega živeli čist normalno človeka vredno življenje.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?