|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zunanji obrat
11.8.2006 18:24:39   
damana
pozdravljene punce, mamice
mene pa zanima kako poteka zunanji obrat otoka ali to boli; in v katerem primeru je to res potrebno? Jaz imam otroka namreč v prečni legi in mi je ginekologinja omenila zunanji obrat, vendar je tudi rekla, da je to kar tvegano saj se lahko otroku navije popkovnica okoli vratu?!!!Ali lahko zavrnem zunanji obrat???
hvala vam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zunanji obrat
11.8.2006 18:36:40   
Bonnie_RR
Jaz sem bila na zunanjem obratu pri dr. Pušenjaku v Lj. Mene je malo bolelo, prijetno zagotovo ni. Najprej se z UZ pregleda, če so za ZO prisotni vsi optimalni pogoji za izvajanje le-tega, potem se moraš pa sprostit. Doktor skuša s pritiskanjem na določen del trebuha povzročit, da se otrok začne njegovim rokam umikat in s tem sam spremeni svojo lego.

Meni je doktor probal kar 4x, vendar neuspešno.

Seveda lahko poseg zavrneš, če tega ne želiš.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu damana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2006 18:39:51   
Anonimen
http://www.mama.si/?menu=A014

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2006 18:42:01   
Anonimen
http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/clanki/zunanji_obrat.htm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2006 21:07:27   
Anonimen
To, kar so delali bonnie, so zelo mili poizkusi, ki se meni zdijo sprejemljivi. Tisti drugi, ki so jih delali v Kranju (ne vem, če jih še), so bolj kruti. Nafilali so mamico z apaurini, da so bile mišice čimbolj mlahave, da je trebuh postal mehak, potem so otroka pač od zunaj obrnili. Poznam eno mamico, pri kateri se je tak obrat za otročka tragično končal. Jaz bi obrat zavrnila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2006 21:12:32   
MarijaPo
Jaz sem bila na zunanjem obratu v Postojni, pri dr. Likarju, 4 ure sem lezala na porodni postelji (ker so delali CTG otrocicka, da so se prepricali, da je vse v redu), potem pa naj bi zaceli z obratom in ker sem bila tesca in ful lacna, je bil posledicno lacen tudi moj otrocicek in se od tega kar sam od sebe obrnil.

Probaj tudi ti s to metodo (ce ti ni neprijetno) ali pa katero od alternativnih metod:
- das si na spodnji del trebuha luc, glasbo,... (da ga privabis dol)
- tam kjer ima glavico, si na trebuh polozis zmrznjen fizol (in ga s tem prezenes)
- vizualiziras otroka in ga skusas v mislih obrnit (ta po moje skoraj nikoli ne deluje, sam jo pac propagirajo na internetu).

Veliko srece (menda so porodi v medenicni vstavi lepsi, tko da ce ti zunanji obrat ne uspe, se ne sekiraj).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2006 21:14:14   
eva1
Jaz sem šla-sicer je bilo neuspešno in tudi izvajali niso obrata, ker ko je želel z roko prijeti otrokovo ritko da bi ga zasuknil, sploh ni prišel zraven, ker je bil mali že vsidran v medenico, posteljica je bila na zunanji steni in še bolj malo plodovnice je bilo, tako da ni bilo nič strašnega-sicer pa, kot je rekel, v LJ porodnišnici niso imeli še nobenega primera, da bi bilo kaj narobe, porod se je sprožil mislim, da je rekel da 2 user posted image , tako da mislim, da tako hudo pa tudi ne mora biti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.8.2006 10:50:58   
darjatimci
Tudi jaz sem bila pri Pušenjaku in iskreno povedano me je bilo strah.Ampak ne boli res nič,dela se pod kontrolo Uz in pri meni je bilo to hitro in tudi uspešno.Po tem sem bila še par ur na opazovanju v porodni in ker je bilo vse ok. sem šla lahko domov.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.8.2006 17:04:22   
Bonnie_RR
No, mene je to bolelo. In potem sem še 1 dan na mestu, kjer je doktor pritiskal, čutila bolečino na pritisk.

V LJ ne dobiš ničesar proti bolečinam. Pa, da ne bo zdaj izpadlo, kot da je to neko strašno mučenje. Sploh ne...

Mene (in kolegico, ki je bila pred menoj na obratu) je po tem pregledal še vaginalno. Ker sem bila še popolnoma zaprta in otrok zelo visoko, mi je nekako napovedal cr (z besedami, da vse kaže, da ne bo šlo po naravni poti). 
Po tem so mi naredili še CTG in sem lahko šla domov (ker sem bila sestradana, sem najprej zavila po sendvičuser posted image ).

Glede tveganja... Meni je doktor na začetku zelo lepo in razumljivo razložil, do česa lahko pride. V bistvu je najhujše, kar se lahko zgodi, sprožitev poroda. Ker pa ZO opravljajo šele po dopolnjenem 37. tednu nosečnosti, tudi to ni taka kriza. Otrok je takrat že dovolj razvit.
Razni zlomi in povzročitev smrti otročka se mi zdijo pa pretiravanje. Glede na to, kar sem jaz videla in doživela, si to kar težko predstavljam.

Sicer pa lahko govorim samo zase. Verjetno ima vsak doktror svoj pristop in način dela.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?