Bonnie_RR -> RE: zunanji obrat (12.8.2006 17:04:22)
|
No, mene je to bolelo. In potem sem še 1 dan na mestu, kjer je doktor pritiskal, čutila bolečino na pritisk. V LJ ne dobiš ničesar proti bolečinam. Pa, da ne bo zdaj izpadlo, kot da je to neko strašno mučenje. Sploh ne... Mene (in kolegico, ki je bila pred menoj na obratu) je po tem pregledal še vaginalno. Ker sem bila še popolnoma zaprta in otrok zelo visoko, mi je nekako napovedal cr (z besedami, da vse kaže, da ne bo šlo po naravni poti). Po tem so mi naredili še CTG in sem lahko šla domov (ker sem bila sestradana, sem najprej zavila po sendvič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Glede tveganja... Meni je doktor na začetku zelo lepo in razumljivo razložil, do česa lahko pride. V bistvu je najhujše, kar se lahko zgodi, sprožitev poroda. Ker pa ZO opravljajo šele po dopolnjenem 37. tednu nosečnosti, tudi to ni taka kriza. Otrok je takrat že dovolj razvit. Razni zlomi in povzročitev smrti otročka se mi zdijo pa pretiravanje. Glede na to, kar sem jaz videla in doživela, si to kar težko predstavljam. Sicer pa lahko govorim samo zase. Verjetno ima vsak doktror svoj pristop in način dela. Lp
|
|
|
|