|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potovanje s stekleničko
24.7.2006 13:12:06   
Dja
Ima morda katera izkušnje pri potovanju s stekleničko? Po vsakem dojenju moram namreč svojemu malčku dodati mleko. Zato je za nas podvig že, če uspemo od doma za uro in pol, ker se po dojenju vedno precej glasno in odločno zahteva dodatek ... in ga tudi popije.
Kako v tej vročini?
  • Naj mleko (Comformil: na ovitku piše, da obrok ne sme stati več kot eno uro) pripravim kljub navodilom za pripravo prej in dam v termo torbo?
  • Ali naj v stekleničko dam prah in v termovko prekuhano vodo? Doma namreč prekuhano vodo čez dan hranim v termovki.  
  • Svetujete kaj tretjega oziroma kakšne so vaše izkušnje?

Res hvala za vaše mnenje in "soparen" pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potovanje s stekleničko
24.7.2006 13:13:29   
Anonimen
Ali naj v stekleničko dam prah in v termovko prekuhano vodo? Doma namreč prekuhano vodo čez dan hranim v termovki.

Tako. Tako je mislim da Spliš delala, kar pomeni, da je vse O.K.

(odgovor članu Dja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.7.2006 13:43:32   
žarnica
tudi jaz sem tako delala in je bilo vse vredu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.7.2006 14:05:45   
irena111
ce grem za krajsi cas od doma dam prekuhano vodo v flasko, mleko v prahu pa vzamem s seboj, oz imam taksno posodico(spar) kjer si doma pripravis dozice in nato samo vsujes v steklenicko. drugac pa imam vedno s seboj termovsko.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.7.2006 14:48:42   
BLAŽIKA
Mi smo imeli mleko v prahu v steklenički, zraven pa malo termosko 3 dc in 0.5 l stekleničko hladne vode. Bilo kje in bilo kdaj smo brez problema zmešali hrano katero sem lahko takoj dala svoji hčeri in to sveže pripravljeno.

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.7.2006 14:51:14   
TVN
Jaz sem pripravila prekuhano vodo in jo dala v termosko, vzela posodico s prekati (tako kot jo opisuje Irena111) ali pa zgolj samo eno stekleničko in vanjo vsula mleko (to le v primeru res kratkega potepanja). Kasneje sem uporabljala tudi termosko, ki ima v pokrovčku skrito dozirno posodico in posledično nisem potrebovala dodatne posodice za mleko.

Ko pa smo šli na potovanje, sem imela s sabo pakirano baby vodo, pa grelec stekleničk in sem obroke sproti pripravljala.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.7.2006 15:56:18   
Tadeja
Tudi jaz sem jemala s seboj termosko s prekuhano vodo. Adaptirano mleko sem dala v posodico ter priložila merilno žličko.
Tako smo se lahko potepali brez problema. Bebica user posted image  je dobila svojo mlečno dozo in potem dremala ali pa gledala okoli sebe. Je zelo dobro prenašala avto in sprebembo okolja in ritem vsakodnevnika.
Midva sva pa tudi uživala, da smo se lahko brezskrbno potepli user posted image .

Bila sem topel veter svetlozelenih poljan
in kot žrebe brez vajeti ujeto v sončen dan.
(Saša Vegri)

(odgovor članu Dja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.7.2006 21:06:01   
soncek&luna
jaz sem delala enako kot ostale...

drugace pa Philips prodaja grelec za steklenicke, katerega lahko "vstekas" v vticnico ali pa tudi v vzigalnik v avtu (2 v 1 grelnik)

Mami, pika moja!

(odgovor članu Tadeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2006 13:02:02   
Dja
Vsem hvala lepa za izčprne odgovore. user posted image
Že prakticiramo. user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2006 9:14:24   
fidko
Pozdravljene!

Naš dojenček je  bil en mesec hranjen z mojim mlekom na kar je pediater ugotovil, da ni nič pridobil na teži in smo morali v kratek čas v bolnišnico. Tam je najprej pil pri meni 10 min in spil komaj 40 ml nato sem morala dodajati aptamil po flaški. Sčasoma mi je mleka skoraj popolnoma zmanjkalo. Nabrizgam si ga samo še za pol obroka na dan tako, da se naš sonček hrani skoraj v celoti po flaški. Moje mleko dobi le za posladek, če bi temu lahko tako rekli. Midva zelo veliko potujeva od babice do babice, bili smo tudi že na morju. Na pediatrični kliniki sem morala iti v mlečno kuhinjo, da so mi povedali kako pripraviti  mleko. Tam mi je strokovnjakinja rekla, naj si mleko (uporabljam aptamil) pripravim za 24 ur, da nimam toliko dela vsakič, ko je otrok lačen. Tako imam več časa da se z njim igram in da sva na sprehodu. Ko greva na sprehod vzamem pogreto stekleničko z mlekom in jo dam v termovko (imam jo od aventa), ki sicer ne zadrži vse toplote a je vseeno bolje kot nič. Naš sonček je sedaj star 10 tednov in lepo napreduje ter mu nič ne manjka.
Olajšajte si delo in več časa preživite v igri z otrokom, masažo otroka ali pojdite na sprehod.

lp

(odgovor članu Dja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?