|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj poredim mojega drobizka?
18.7.2006 14:05:10   
balaena
ja, mala se je rodila vsa lepo zalita, 3890g, 52 cm. potem pa vsak mesec lepo nizje po tisti krivulji povprecne rasti in teze. vceraj na sistematskem pregledu, stara 9m... velika samo 69cm, tezka ubogih 7470g. je rekla, da jo moramo "PITATI", da bo malo zrasla.

problem je pa v tem, da se ze dojiti ni marala prav pretirano (sem tudi nacrpano mleko proc zlivala), goste hrane tudi ne obozuje. no, ima dneve, ko poje kar nekaj za kosilo in dneve, ko ne spravim vanjo nicesar. pa ne da ji ne bi bilo dobro, nikoli ven ne pljune, ampak obraca glavo stran se preden bi sploh prvo zlico poskusila. pa nima veze ali ji posebej skuham, ali ima isto kot midva, ali je z mojega kroznika.
raje ne pisem, koliko obrokov sva uvedli. preden je imela prejsnji teden vrocino in drisko, je jedla vsak dan kosilo in pred spanjem en jogurt. to je pa vse. kasic ne mara, sadje ji glih ni. zelenjava in meso, makaroni, riz, to je pa slo dol kar dobro.

sem prav nesrecna. ponoci se seveda spet po veckrat doji, ni cudno, ce takoj pokuri tisto malo, kar vanjo spravim. ni niti sekunde pri miru cez dan.

pa ne mi prosim tiste pisat, katerih otročki so  tehtali toliko kot moja pri 5 mesecih! rabim nasvete tistih, ki so imele enake probleme z nejescnostjo in posledicno verjetno upocasnjeno rastjo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naj poredim mojega drobizka?
18.7.2006 14:29:34   
puncica
Naša tavelika pupa se je rodila s 2990g, velika 50cm in je zelo počasi pridobivala na teži. Zdej ne vem katere mere rabiš ampak naša je pri 6 mescih tehtala 6060g in bila velika 61,5cm, pri 9 mescih pa je imela 6960g in bila velika 66,5g.  Pri 1,5 letu še ni presegla 10 kilc (9990g) , velika pa je bila 79. Zdaj jo postavljamo na vago tako za foro stara je 2 leti in vaga kaže tam od 10-11 kilc. Ja je pač bol drobižkasta, zato pa divja za dva user posted image

Pediatrinja nam ni nič težila je rekla da je pač mamica mal manjša pa da ne more bit tud punčica ne vem kolk velika, nismo hodil na nobene preiskave in bili prvo leto skoz zdravi nikol ni imela niti najmanjšega prehlada, res da je bila bol nemirna ponoč (ni tako pridno spala kot tisti ki se pridno redijo) a ni bilo večjih težav. Jedla je kokr je pač jedla, nikol ni kake hrane zavračala, no čokolina še danes ne mara. Dojila sem jo pa 6 mescev, ker so mi vsi težil da naj ji dajam gosto hrano da bo boljš spala in se bolj redila. Pa rezultat je bil isti.

Tako da pravim nič se ne sekiraj dokler je zdrava in nimaš težav z njo. Naj ti povem še mojo anekdoto ki mi jo je mami povedala. Bila sem na počitnicah pri teti in po 3 dneh je klicala mojo mami da nič ne jem, da naj pridejo po mene, da je nekaj narobe z mano, pa me pelje mami k pediatru pa jo tam sam nadere, da otrok že ve kolk rabi in da naj ne paničari, saj tud ona ni ful velika in debela, kako naj potem bo otrok. Pa se je moja mami lepo obrnila in šla domov, od takrat se ni več sekirala.  In danes hujšamo v rit in trebuh user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2006 14:33:18   
Janeja
En link, kjer smo ravno skupaj  user posted image   mamice neješčih otrok, sicer par mesecev starejših od tvoje, pa vseeno ...

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1002487&mpage=1&key=

Te pa zelo dobro razumem. Moja mala je še večji drobižek. Že od začetka ni nikoli lačna. user posted image   Za vsako žličko se matramo. Hranjenje je pravi projekt. Okoli sebe mora imeti kupe igrač, pa risanke, ... Mleko po flaški ji že od nekdaj lahko uturim samo ko spi. Še danes, pri njenih 17 mesecih (korigirano 13 mesecev), jo hranim 2x ponoči. Tako mi vsaj 350 ml mleka spije, ki ga drugače sigurno nebi, v flaško pa ji primešam še rižolino, da je bolj gosto in kalorično.

Skratka, težko je! Sploh za moje živčke. Včasih sem čist na tleh zaradi tega hranjenja.

Drugače pa moj nasvet:
vso zelenjavo pripravljaj na olivnem olju, v vse omake ji dodajal sladko ali kislo smetano, v gosto hrano raztopi malo masla,... Dajaj ji pač čim bolj kalorično hrano.

Pa veliko uspeha in velikih žlic.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.7.2006 14:49:21   
oka
Hoj!
Še ena z istim večnim problemom. Tudi moja gospodičnica spada med neješče lahkokategornike. Pri enem letu je imela vsega 8 kg, jedla ni praktično nič. Vsako kosilo, malica, večerja je bila ena sama borba, sama pa sem bila že čisto na koncu z živci.  Pa sem uvedla hranjenje pred TV. Gledala je Telebajske ali kako drugo risanko, zraven sva imeli kupe knjig in igrač, ki so tudi jedle. Tako je pozabila, da je in je avtomatično odpirala usta, ko pa je ugotovila, da ima žlico pred usti, sem ji hitro obrnila pozornost drugam. Po nasvetu dietetičarke sem ji v hrano začela dodajati sladko in kislo smetano in njene obroke začinila skoraj tako kot svoje.
Danes pri svojih dveh letih tehta nekaj več kot 9 kg, med kosilom še vedno gledamo knjigice, Telebajske, igrače še vedno jedo z nami. A tako je samo doma, v vrtcu poje vse sama in včasih celo več kot eno porcijo.
Ne sekiraj se, boš videla, da se bo slej kot prej vse lepo uredilo.

LP

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2006 15:01:57   
piščanc
se še tukaj javljam

ne sekiraj se!

neješčost in rast sploh nista povezana, no sta ampak samo toliko, kolikor imajo otroci to v genih. ne sekiraj se s statistiko, to je samo povprečje, otroci pa rastejo po soje, vsak je original in ga ne moreš spraviti v kalup.

doma imam dva suha in neješča otroka. pri tjaši sem se veliko sekirala, še posebej zaradi zdravnikov in statistike, zdaj se ne več. važno, da so zdravi in veseli.

tjaša je zdaj pri petih letih prerasla vse vrstnike, pa še vedno je kot ptiček

iz malega zraste veliko

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2006 16:50:16   
balaena
no, čeprav nobeni ne privoščim, je vseeno fino prebrat, da nisi edini. in vkup jamrat.  najbolj neumno je, da sem se vmes že kolikor toliko sprijaznila, zdaj pa spet tak "ukaz" pediatrinje. saj hrano ji pa že tako in tako dodatno začinjam z maščobnimi kalorijami. danes ji bom dala zvečer kar kislo smetano namesto jogurta. a je to ok pri 9 mesecih?
v bistvu bi se res moral človek sprijazniti, ampak včasih te kar začne nekaj kljuvat. je pa zanimivo oz. kar žalostno potem takega odraslega "pitanega otroka" poslušat. mi je zadnjič en suhi prijatelj razlagal, da je bil tudi on tako neješč. in da je še v srednji šoli moral pred mamo skrivat kruh za zajtrk, kot da ga je pojedel, v resnici pa stran metal.  hočem reči, da je verjetno otrokom enako neprijetno kot nam materam.  ampak, kaj, ko morajo biti tretji opazovalci - ali zdravniki ali pa kdo na ulici - vedno tako pametni s pripombami.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.7.2006 8:59:58   
nana 27
Balaena, ne sekiraj se. Glede kisle smetane..hmmm..raje ne bi dala celega lončka, ker je zelo mastna. Pred časom je bilo že veliko napisanega na temo bolj kaloričnih obrokov - testenine s sirom naprimer. Glede pediatrov pa, kot da se ne bi znali zmenit. Zakaj bi morala svojega otroka pitati? Pred časom sem brala odgovor pediatrinje na forumu med.over. net (imajo tudi samostojni forum pediatrija), da je potrebno včasih zamižati na eno oko in otroku dati tudi kaj nezdravega, če ima tisto rad. http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=2074&t=2074   

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.7.2006 22:02:41   
anajmad
No,mi še nismo tako daleč in hvalabogu - zaenkrat nimam teh problemov.
Pri ta večji pa je bil takšen problem. Jst sem ji potem dajala v mleko zdrobljene piškotke (Plasmon),delala sem tudi vse na olivnem olju,v juhice zamešala sirček Mio ali pa smetano in počasi sem jo poredila.
Tudi Uli že dajem piškotke in veselo scuza flašo mleka. Je pa res hudo,če otroček noče jesti,vas čisto razumem.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.7.2006 22:04:17   
Anonimen
A je zdrava, zadovoljna?

(odgovor članu balaena)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.7.2006 16:15:45   
nanka
Še ena lahkokategornica se javlja. Čez 14 dni bo stara 1 leto in ima 6700. Je sicer še kar, samo tega je zelo malo. Mleka ne pije nič, že od tretjega m. Je pa zdrava, živahna in še malo ji manjka pa bo shodila. Sva pa dali celo kalvarijo glede hrane v prvih mesecih čez. Zdaj ji dajem hrano, ki jo rada je, vse pripravim na olivnem olju in dodam smetano. Pijače pije sladke in to je to. Teža pa ne gre nikamor, ampak sem se nehala sekirati. Bo že zrastla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.7.2006 22:20:37   
amy26
Moj fantek je danes star 8 mesecev, lepo napreduje, vendar sem ga vsak obrok morala siliti da kaj poje, ni hotel flaše oz.sem ga morala siliti saj mleka nisem imela dovolj in sem mu dodajala.

Kasneje ko je zavrnil čisto flašo in dojenje tam pri 6 mesecih sem mu morala dajati vsak obrok na žličko, zraven je včasih jokal se stran obračal usta držal skupaj, vse, sam da ni jedel. Pa skos sem ga morala animirati z igračkami pa še to velikokrat ni pomagalo, tako da sem bila že na koncu z živci. 
Pa so mi rekli saj bo jedel ko bo lačen vendar ni res enkrat mi ni jedel cel dan pa ko sem mu spet ponudila da poje ni hotel niti odpreti ust da poskusi.

Pri sedmih mesecih sem mal pojamrala zdravnici da ga moram siliti da je in da ga animiram z igračami in je rekla da je to najslabše, ker otrok ne ve kdaj se je in kdaj igra in da to ukinem, predlagala je da ga pustim cel dan lačnega če ne bo hotel jesti in da vsake toliko mu spet ponudim.

No lačnega ga nisem pustila, sem pa postopoma ukinjala igrače tako da zdaj že tri tedne odkar so tudi prišla dva zobka ven, je, ne da bi imel kakšno igračo v roki, dam mu jo edino v primeru če vidim da je ful zaspan da ni tečen.

Pa še nekaj če sam ni hotel odpirati ust sem prvih par žličk mu sama odprla usta če je zavračal in pol ko je pojedel ene par žličk je sam odpiral usta.

Da bi se poredila bi ji jaz pred spanjem naredila gosto mlečno kašico seveda če ti jo je in ji dala na žličko, jaz svojmu jo naredim zjutraj in zvečer v začetku oz.pred enim mesecem sem komaj spravila v njega 140ml zdej pa je po 250ml s tem da bi on še jedel če bi mu dala, če ti ne zavrača flaše pa mu mleko zvečer zgostiš pa na flašo, men pač flaše noče zato mu dajem vse na žličko.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.