Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 10:57:14
|
|
|
|
pegi1
|
dvakrat sem rodila, enkrat naravno (z umetnimi popadki in enkrat z epiduralno), obakrat v lj porodnisnici. TAKOJ bi ponovila. z epiduralno imam super izkusnjo in res mi je zal, da v lj ni na voljo samoplacnisko. z epiduralno sem rodila prakticno v dveh urah, skoraj brez bolecin (samo ob iztisu, ker je takrat zacel ucinek popuscati in je sestra rekla, da mi ne bodo dali novega odmerka, da bom lazje sodelovala pri iztisu). prednost je ker sem bila popolnoma spocita in je bil iztis kljub bolecinam, hiter in lahek. nisem imela noben stranskih ucinkov epiduralne.
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 11:36:52
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
js sem 1. rodila z EA in drugo brez ker mi jo anestezist napačno vstavil in mi ni prijela. rečem samo to, da če bi prvo rodila brez EA mislim, da bi imeli smao enega otroka :) EA je ZAKON!
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 12:05:33
|
|
|
|
veronikab
|
Takoj! Si ne predstavljam roditi brez.
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 12:43:37
|
|
|
|
ksenija12
|
Ja bi! Enkrat rodila brez, enkrat z..in kot sem že nekje zapisala, je razlika kot če greš k zobozdravniku izpulit modrostni zob (ali ti da injekcijo ali ne).
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 18:49:48
|
|
|
|
Aja1
|
Jaz sem rodila z EA. To bom februarja ponovila in upam, da po porod vsaj približno tak, kot je bil prvi. EA je res zakon. Vse sem čutila, ampak bolelo pa ni. Samo iztis je bil bolj boleč, ker mi je EA že popuščala, novega odmerka pa niso dali. Kasneje nobenih problemov zaradi tega. Priporočam.
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 19:08:44
|
|
|
|
malaMravljica
|
Jaz imam tudi vprasanje za vse, ki ste rodile z EA. Ste bile rezane, raztrgane, sivane?
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 21:26:04
|
|
|
|
pegi1
|
cisto malo natrgana za 1 mali sivcek
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 21:39:00
|
|
|
|
naja78
|
ojla. mene pa zanima kako v LJ prideš nekako do EA.ste imele načrtovan porod?ali jo dajejo res samo dopoldan,ker baje je na to,koliko je fraj anestezistov??!! kje se moraš dogovort?? rodila 1x že z umetnimi,novembra 2006,pa razmišljam o EA.matr so umetni boleli.
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 22:04:20
|
|
|
|
KatMat
|
rodila v PO z EA....imam cudovit spomin na precudovit porod....nic ni bolelo imela pa sem popoln nadzor nad vsem kaj se dogaja okoli mene in takrat (se) v meni lahko recem da je po prejetju EA porod sele stekel...prej se 17 nisem odprla za 2 cm po EA 8cm v dveh urah...sivana nisem bila... ponovila bi takoj....v LJ je EA mozen le dopoldan in to samo ce je anastezist na voljo...drugac pa ne....priporocam PO
< Sporočilo je popravil KatMat -- 18.9.2009 22:05:37 >
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 22:24:10
|
|
|
|
kaya2007
|
zakaj je pa treba bit anonimen za to vprašanje? jaz bi šla absolutno še enkrat rodit z EA, bilo je super. rezana nisem bila. ne razumem pa da ti ne popravijo, če ti ne prime? meni so rekli, naj povem, če ne bo ok in da bojo še enkrat
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 22:34:58
|
|
|
|
dolenjka
|
Definitivno priporočam Še 10 dni me loči od PDPja in upam, da pridem dovolj zgodaj v PO da jo še dobim ali pa kar takoj ko pridem tja rodim Sem se pa malenkost pretrgala, ker sem bila čist paf da je bila glavica tako hitro zunaj in nisem babice poslušala. tako sem za spomin dobila 2 šivčka, ki pa mi nista delala težav Priporočam porodnišnico Postojna in EA
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 18.9.2009 22:35:54
|
|
|
|
sonček33
|
Nikoli več.
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 19.9.2009 1:22:05
|
|
|
|
bellamia
|
sonček33 zakaj pa; nikoli več????????? mi je kar mal hudo ko preberem take besede. jaz grem 1000% na EA. Prvič sem rodila povsem naravno in sem res rekla da nikoli več. je pa ravnokar rodila tudi moja prijateljica z EA in je bla fullll zadovoljna. več pa javim ko jo sprobam tudi jaz. lp vsem
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 19.9.2009 6:35:58
|
|
|
|
buči
|
Prvič sem rodila z EA, porod se je zaustavil po 11 urah, ker nisem mogla sodelovat, ker pač nisem nič čutila. Drugič sem rodila brez v 1,5 ure. Je bolelo, ampak sem prej pozabila na ta drugi porod. Nikoli več ne bi rodila z EA. Ko pa zdaj pomislim nazaj, kakšne komplikacije bi lahko nastopile, me spreleti srh! HB, da je bilo vse ok.
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 19.9.2009 6:54:47
|
|
|
|
blaža
|
buči nam je G na predavanju povedal, da je taka možnost pri raznoraznih sredstvih proti bolečinah, da potem enostavno ne moreš sodelovat in, da se v 40% porodih, konča zaradi tega z vakumom. pol naj se pa vsaka sama odloči, če bo raje šla reskirat, al bo malo potrpela, nekaj člisto naravnega kot je porodna polečina. Pa ne me zdej spljuvat. Tega si nisem kar tako izmislila. In nikoli ne bi šla reskirat, ker 40% je pa preveč zame. Obakrat sem rodila brez teh sredstev.
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 19.9.2009 6:55:45
|
|
|
|
blaža
|
No itak, da tiste, ki so pa to imele in se je vse izteklo ok, jim je pa fajn in bojo to na vse kriplje podpirale in hvalle. No vsak naj se sam odloči in prav je, da imamo izbiro.
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 19.9.2009 9:44:40
|
|
|
|
Aja1
|
Jaz sem dobila dva šivčka. Rodila pa v eni uri po prvi dozi EA.
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 19.9.2009 13:17:11
|
|
|
|
Žaži
|
Prvič EA v Po, prijelo mi je fantastično, bolečine so tako pojenjale, da sem celo dremala med popadki, preden sem jo pa dobila sem se pa že metala tam po postelji . Končalo se je sicer res s CR, ampak iz čisto drugih razlogov, tako da o šivih spodaj nič ne vem. Sedaj bom imela verjetno kar napovedan CR, če ne, bi pa ponovno vzela EA brez pomislekov.
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 20.9.2009 0:48:39
|
|
|
|
Pupica
|
Takoj bi jo ponovila! Aja pa še zakaj sem se odločila...lej...analgetik v žilo-gre do otroka. Vdihavanje plina- gre prav tako po popkovnici do otroka. To pa ne! Dobro, vzeti pa moraš pač v zakup, da stranski učinki so tudi vedno in pri vseh ostalih lajšanjih bolečin Razen če ti gre mož na živce, pa mu misliš roko polomt Pol pa go for it!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.9.2009 1:01:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 20.9.2009 20:53:23
|
|
|
|
boni25
|
Nism je imela pa si je tudi v drugo ne zelim.Res da je vsak porod hud ampak ne vem čist drug občutek je po moje če res dozivis to da se pomatras da potem zagledas svojega sončka.Pa tudi dost reskirano,lahko se tud kaj zakomplicira da ostanes hroma mislim da sem enkrat neki brala o tem.No itak se pa vsaka po svoje odloči,so res hude bolečine.Pa tud če bi jo hotal jo glede na to kaksen čas sem bila v Lj porodnisnici niti nebi dobila,tko da to je spet vprasanje,ker nimajo skoz na voljo.
|
|
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 26.9.2009 11:44:30
|
|
|
|
sonchek
|
.tudi jaz sem rodila z EA in sicer v Postojni- 4 ure in vsega je bilo konec...superca...zelo zadovoljna.1 majhen šivček..in tudi tokrat grem in upam da mi jo rata dobit, če bo šlo pa tok hitreje, da za njo ne bo časa pa še toliko bolje... Je niti ne, niti ja, priporočam, se more vsaka po svoje odločit...jaz sem samo povedala svojo izkušnjo.. ...te pa itak seznanijo prej z vsemi stranskimi učinki in te je pač treba vzeti zraven v zakup...
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 26.9.2009 11:46:31
|
|
|
|
sonchek
|
IZVIRNO SPOROČILO: boni25 Nism je imela pa si je tudi v drugo ne zelim.Res da je vsak porod hud ampak ne vem čist drug občutek je po moje če res dozivis to da se pomatras da potem zagledas svojega sončka. ..verjemi, da se moraš tudi pri EA pomatrati da zagledaš svojega sončka, samo je toliko lažje, ker že od prej nisi tako zmatrana in lažje potisneš...
|
|
RE: epiduralna--vaše izkušnje 28.9.2009 8:19:02
|
|
|
|
slovenka
|
Je pa tudi res, da so kakšne mamice, ki rodijo kar doma na wcju, ker mislijo, da jih kakat - takšne potem lahko govorijo, kaj druge jamrajo in jemljejo EA. Jaz jo bom v drugo sigurno, ker samo zaradi moje trme ne bomo ostali pri enem otroku. V prvo sem imela namreč neznosne popadke, kasneje pri iztisu so oslabeli in sem dobila umetne, pa tisti niso nič v primerjavi s takrat, ko sem imela samo svoje. Ne gre za to, da se ne bi hotela "malo pomatrati" - ampak dejansko sem v prvo mislila, da bom umrla, čeprav veliko pripisujem tudi temu, da ni bilo ob meni partnerja (ker je moral čakati zunaj), niti nobene babice. Tako da v drugo ne grem več riskirat; bi rada morda še tretjega kasneje.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?