|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 7:31:32   
Tiamo
Pri moji je delovalo, že pri 1,5 mesecu: Po 15 uri je nisem pustila spati. Po kosilu je spala cca 2 urici, potem pa nič več. Je bilo težko in po enem tednu je prespala noč. Spat je šla okoli 22 ure, spal do 7 ali 8 ure zjutraj. Po 15 uri sem se z njo igrala, plesala, jo dala na kavč in pred njo plesala in afne guncala (če bi me kdo videl, bi rekel da sem zrela za norišnico), ji pela, kazala knjige in reklame, ji brala, šle sva se igrico kukuc, bibo leze, bibo bubobajo, pri kateri sem ji premikala nogice in rokice..seveda sem se utrudila, potem je v igro stopil očka ali moja mami, če je noč prespala pri nama ali ko sem jaz pri njej spala.  Hranila sem jo točno na 3 ure (15 min gor ali dol), tudi, če se je vmes drla ji nisem dala za jest. Po 1 mesecu je potem zaspala ob 21, potem pri 4 mesecih je sama prestavila uro za spat na 20. Meni je tako uspelo in tako je spala dokler nisva začele uvajati goste hrane. Zdaj pri skoraj 8 mesecih, mi zaspi ob 19, spi do 4 popije mleko in spi do 7. Amapk tudi to je super. Meni je to metodo povedala ena RR, njej je uspelo da ji je user posted image  prespala noč že pri 1 mesecu. Upam, da sem saj kateri pomagala... Lp Tia74

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 22.3.2006 7:38:52 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 8:24:43   
mynyka
user posted image jaz hvala bogu nisem imela teh problemov..moj je bil star 2tedna ko je prvič prespao noč..spao je od 20h pa do jutra 8huser posted image user posted image ,,prvo sem vjutro šla gledat če je sploh še živ.. ampak to res pomaga kaj si ti napisala...user posted image

< Sporočilo je popravil mynyka -- 22.3.2006 8:29:49 >


_____________________________

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 8:54:57   
Made
No saj če otroka po glavi mahneš, najbrž tudi zaspi... user posted image
Kaj vse nekateri ne bi naredili, da bi imeli ponoči mir...user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 8:58:36   
Anonimen
7 ur držati budnega 1,5 mesečnega otroka user posted image

Jaz raje 1x ponoči vstanem, da ga nahranim, kot pa da bi poslušala 5 ur joka od zaspanosti.

(odgovor članu Made)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:03:49   
sonjaka
To se meni zdi vseeno malo preveč špartansko. Da ne daš tako malemu dojenčku za jest (mogoče bi to še šlo, če je bila hranjena po steklenički) in mu ne pustiš zaspat... Mi se tega nismo šli, pa konec koncev je tudi ona začela spat in si uredila urnik.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:03:57   
2ursae
čudno, pa se večina strokovnjakov strinja, da več kot otrok spi podnevi, boljše bo spal ponoči. Pri nas to vsekakor drži.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:09:21   
mynyka
s tem otroka mučiš..user posted image moj ko je bil lačen ponoči sem mu dala..ampak on večinoma sploh ni jokal ponoči..spal je celo noč.user posted image .seveda je bio sit ker ga nisem dojila,pio je prek flaške ker nisem imela dovolj mleka.user posted image

_____________________________

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:14:39   
mynyka
a se ti tak mali otrok nič ne smili ko tako nemilo joka????meni se še moj smili ko je malo lačen ko pridemo s sprehoda user posted image
. pa je star 19mj.user posted image

_____________________________

***moj mali leo in njegov ati sta smisel mojega življenja***

(odgovor članu mynyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:36:06   
TVN
Tudi jaz se ne strinjam s takimi metodami, pa čeprav je bilo včasih neznosno ponoči vstajati (in je nenazadnje še zdaj). Strokovnjaki prav tako pravijo, da se je treba v prvih mesecih prilagoditi otroku in ne otrok nam! Mi sedaj po prvih šestih mesecih in ob uvajanju goste hrane poskušamo (poudarjam: poskušamo!) uvajati red hranjenja, spanja, itd. Pa je vseeno še vedno težko, ker so sedaj težave z zobki, pa prav tako ponoči joka, se prebuja, potrebuje malce "crkljanja", tolažbe in spi naprej. Iz posteljice je ne jemljem, jo pa pobožam, primem za rokice, dam čaj ali včasih tudi mleko, ko se zbudi in je lačna, potem pa nekako prebijemo noč do jutra.

(odgovor članu mynyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:44:36   
rainbow
Ej, zdaj pa sem se res morala nasmejat, Made, ful dobro si napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image

se strinjam z vsemi, ki se ne strinjate s takimi metodami, pa komaj pri dobrem mesecu, prosim vas lepo. Nimam besed. Ampak kakor komu in njegovi vesti paše.



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:50:47   
mimica
Tudi jaz sem brala, da več kot otrok spi podnevi, boljše spi ponoči. Če sedaj pogledam nazaj in se spomnim koliko je mali prespal v vozičku čez dan, potem pa kljub vsemu ponoči spal in se prebudil le 1x ali max 2x. Sedaj spi podnevi dosti manj, a ponoči se zna zbuditi tudi po 4x.
S hranjenjem smo mi imeli dosti manjše težave, saj je bil glede hranjenja točen kot ura. Točno na 3 ure. Mislim, da je to izhajalo iz tega, da je bil nedonošenček in je hotel samo spati, jaz pa sem ga morala zbujat na 3.ure, da je papcal ( čeprav sem ga potem nehala ). Kljub temu, da je imel ritem na tri ure, se je včasih zgodilo da je želel jesti prej ali pozneje in sem mu tudi ustregla. Ne vem, to se meni zdi vsekakor malo pretrda vzgoja za novorojenčka.
Vem, kako so nesprespane noči ( jih doživljamo že par mesecev ) in raje spim tako kot sedaj kot pa da bi mojega otroka prepričevala v neki ritem, ki njemu ne ustreza. Meni bi se srce paralo, ko bi videla pikeca, da je zaspan, pa ga ne bi dala spat. In to ob treh popoldan ! Ne bi rekla ob šestih... Ne vem, vsakemu svoje, za sebe vem, da raje ne spim celo noč.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:50:56   
Seven*
Ne spim leto in pol in mi je tole malo too much. Mogoce se nisem dovolj utrujena..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:51:46   
soncicaT
Mi se zbudimo ob 1h zjutraj, se previjemo (jaz ga mokrega ne morem pustit do jutra) in potem spimo do sedmih:

Me pa nekaj zanima, vceraj smo sli spat ob desetih zvecerm pa se dete ni zbudilo ponoci, nekaj je godrnjalo, ampak ock ni odprl...in zdaj me zanima, a lahko tako malega otroka pustim celo noc spat...brez obroka?user posted image

Jaz sem ga sicer potem vzela k sebi, pa sva malo podudala, in je spal dalje do sedmih,.,,

Kaj menite?

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:51:51   
bombonček
Naša je stara 10 mesecev in še vedno ne prespi cele noči,a sem se kar navadila ponoči vstajat tako da mi ni težko,ko bo pa pripravljena prespati noč bo pa toliko bolje!Kakšnih posebnih metod pa nikoli nisem uporabljala!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 9:59:24   
viv_
No, pri nas je bila ena blaga oblika tegale. Tamala si je zelo hitro, mislim da v prvih 14 dneh sama vzpostavila ritem hranjenja in je jedla čez dan na 3 ure. Čez dan sem jo pustila spati, nisem je na silo držala budne. Če je pa uro za hranjenje prespala, sem jo pa zbudila. Tako da hranjenje je bilo na tri ure vedno.

Na začetku, prve 3 mesece, je hodila spati okrog 22 ure in se je budila samo enkrat na noč, potem smo spanje prestavili na 21 uro.

Imela sem pravilo, da če se je zbudila do 6 ure zjutraj, sem jo vedno dala spat nazaj v njeno posteljico. Po 6 uri, pa je lahko ostala pri meni v postelji.

Zvečer je nikoli nisem uspavala, vedno sem budno položila v njeno posteljico in ko je bila enkrat v posteljici, je nisem več dvigovala ven. Hodila sem jo božat, ji popravljat dudo... Tako se je zelo hitro navadila, da zaspi sama. Pa tudi čez dan nikoli ni spala v svoji posteljici, da je bilo nekako ločeno dnevno in nočno spanje.

Pri 4. mesecih se je odstavila. Sama. Od takrat naprej je bila na steklenički in od takrat dalje spi celo noč. Brez najmanjših težav. Spat gre okrog 20:30, zadnje čase se zbuja sicer že ob 7 zjutraj. Verjetno posledica vrtca, ker jo med tednom budimo ob pol 7. Pa še vedno gre spat po kosilu, za kakšno uro in pol do dve uri.

Jaz sem za nek kompromis, malo se morajo starši prilagoditi otrokom, malo pa otroci staršem. Samo enostransko ne gre. Absolutno sem proti temu, da se samo ti prilagajaš otrokom!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 10:06:53   
Maxica
Ne vem, pri nas tudi še vedno velja, da več ko spi čez dan, lepše in lažje prespi celo noč. Bolj ko je bil utrujen, težje je zvečer zaspal. V bistvu bi si ravno drugače mislil, ampak pri nas je bilo in je še tako.
Nisem se pa nikoli posluževala kakšnih tovrstnih t.i. "mučenj".

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 10:17:03   
kati*
ne vem, če bi ta "metoda" sploh uspela pri nas - ko je naš Luka zaspan in če mu ne pustim spati je JOJ - mi je skoraj lažje vstati 15x ponoči kot poslušati noro dretje ob taki situaciji user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 10:23:48   
Grascakinja
IZVIRNO SPOROČILO:
seveda sem se utrudila, potem je v igro stopil očka ali moja mami 


Ti si se utrudila - KAJ PA TVOJ OTROK? Da otroka pri 1,5m držiš pokonci od 15 do 22h, se ti zdi to normalno?  Moja pri 9m ne zdrži toliko časa pokonci - po 3,4 urah budnosti jo zmanjka...

Ne vem, sama ne podpiram, da otrok lačen joka. Saj ni ura... Ali ti tudi ješ, ko je ura za jest, ali takrat, ko si lačna?

Jaz dam otroka spat, ko je utrujen in nahranim ga, ko je lačen. Čist simpel. Pa spi 2x po 6 ur ponoči z vmesnim bujenjem za malo mleka. In se mi ne zdi nobena katastrofa enkrat ponoči vstat. Pa bi vstala tudi večkrat, če bi bilo treba. Vstajanje ponoči pač spada k materinstvu.

Osebno mislim, da se takih radikalnih metod poslužujejo starši, ki jim je lastna komotnost bolj pomembna od otrokovih potreb in mu ne znajo/nočejo/ne morejo prisluhniti in se zanj potruditi.

Pa recimo še ne bi nič rekla, če bi imela za seboj dolgo kariero nespanja, ampak da se po 1,5m odločiš ne več vstajat ponoči...no ja... vsak po svoje. Samo meni se smili otrok.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
22.3.2006 10:25:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 11:05:32   
Tiamo
joj, kok ste me napizdle...nisem hotela nič slabega user posted image  No mogoče, ker vam nisem povedala cele zgodbe. Moja user posted image  je imela full krče, tako da 1 mesec sploh nismo spali. Jedla je na 3 ure po nasvetu pediatrinje, ki je rekla, da mora tako jesti zaradi krčev. No prvi mesec je bilo takole, po vsakem obroku je 2 uri kričala k nora, potem je zaspala za 15-20 min in potem je spet jedla in spet kričanje, podnevi in ponoči.  Ja tudi meni ne bi bilo težko vsajati enkrat dvakrat na noč, ampak jaz sploh nisem šla spat user posted image . Potem sem sevada padla v krizo, se pobrala in rekla, da moram nekaj narediti. RR-jevka mi je predlagala to metodo in je delovala. Pa povem vam, da ni kričala in jokala od utrujenosti, prej od krčev ...samo to je trajalo samo en teden, potem je sama vspostavila red. Meni se sploh ni zdelo mučenje, prej sem se jaz mučila en mesec brez spanja... pa sem mislila, da bom kateri pomagala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 11:36:37   
soncicaT
Uf Tia74...moj je star dober teden in prve noči doma ne bom pozabila...jok, jok , jok, kaj bi dala, da bi ga malce uspavala..user posted image

In verjamem da ko se noči ponavljajo, ko si tak kot zombi si res želiš malce spanca in sem prepričana da se otroček tudi navadi takih ritmov brez škode...kaj bo otročku utrujena mamica...sem prepričana, da sta oba bolj zadovoljna...

Menim da to ni nikakršno mučenje otroka, haloo..če bi ga mučili, tudi ponoči ne bi spal...

Ah...bolj na easy prosim..

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 12:06:48   
Tricia
Tia74, ne se sekirat če so te napadle....ti si imela dober namen in lepo od tebe, da si hotela nasvet delit z nami. Mogoče je pri vas res delovalo, a otroci so različni. Tudi jaz sem že razmišljala, da bi mogoče več  spala, če bi ukinila popoldansko spanje (zaradi tega mi pred 21.30 nikoli ne gre spat in še potem si še več kot 1 uro pravi sama sebi in obrača in....), toda sem videla da to ne deluje. Včasih se zgodi da gremo kam po 17h, ko gre ponavadi ona drugič spat, tako da spi sam tisti čas ko je v avtu in je potem vsako minuto bolj sitna in zaspana in ko jo končno nesem spat (ok.20h), mi ravno tako noče zaspati še celo uro in se ravno tako zbuja ponoči. Tako je pri nas ena in ista pašta ali gre popoldan spat ali ne. Ima pa že 10 mesecev.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 12:49:56   
Grascakinja
Oprosti, ampak sklepamo po napisanem. In razbrati je bilo, kot da si ena zelo špartanska in nepopustljiva mama.... pa ker jih poznam nekaj, ki so zares take, sem se morala oglasiti, ker takega ravnanja nikakor ne podpiram.
Glede na to, da si zdaj svojo situacijo postavila v pravo perspektivo, se opravičujem za ostre besede. Sicer pa še vedno stojim za svojim razmišljanjem.

Kaj smo se iz tega naučili? Slika mora imeti tudi okvir, sicer jo lahko kdo napačno interpretira...


(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 12:52:39   
Anonimen
drek je samo v tem da lahko otroka učiš in naučiš marisekej in to lepo spi recimo do 20. mesca, mogoče s enim zbujanjem na noč flašo mleka in koma dalje, pol karnaenkrat ko pa še veš ne zakaj in kako pa se začne dret po 2 uri na noč in nakoncu pristane v tvoji postelji in pol enostavno ne veš več kva nardit ker ti sploh ni jasno zakaj je do tega pršlo.

(odgovor članu Tricia)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: en nasvet, da prespijo noč
22.3.2006 13:08:12   
Anja**
...če lepo spi podnevi, spi tudi lepo ponoči... tak je pr nas (imamo 5 mesečnika)


...to teroriziranje od 3 popoldan do večera, pa je nehumano, če mene kdo kaj vpraša...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?