Gina
|
Prepražim čebulo ali por, kar pač imam doma, zraven vržem tisto zelenjavo ki jo imam doma, na kocke zrezano (npr. korenček, stročji fižol, grah, kolerabico, cvetačo, brokoli, zeleno, če boš dala bučke, jih daj kasneje v juho, ker se manj časa kuha ), na koncu dodam ali krompir ali riž ali makarone, kar se mi tisti hip lušta, zalijem z vodo, dodam še začimbe po okusu (šetraj, majaron, lovor, timijan,peteršilj, zeleno, če je nisem že prej not vrgla, včasih dam tudi koriander, ampak samo če je krompir zraven, pa sol ali vegeto, če imate radi). Kuham dokler ni ravno prav mehko. Včasih dodam moko zmešano z vodo na koncu, odvisno kako me piči, včasih pa ne. zelenjavne juhice in mineštre niso zelo na hitro narejena reč, ker imaš veliko dela s pripravljanjem zelenjave, so pa fajn za ponucat vse zelenjavice, ki jih imaš doma. Če hočeš, lahko čisto na začetku, ko prepražiš čebulo, dodaš tudi koščke piščanca, pa še te prepražiš, imaš lahko za samostojno jed.
< Sporočilo je popravil Gina -- 15.8.2008 16:29:13 >
|