|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvigovanje
23.11.2007 16:32:00   
Anonimen
Pozdravljene
SEM V 14 tednu nosečnosti in me zanima, če je lahko kaj narobe če nesem iz trgovine do avta mal bolj težko vrečko? Kaj pa kasneje v niosečnosti lahko kaj dvignem in koliko kg bi naj to še bilo, če ginekolg reče da nosečnost poteka normalno?
Hvala za odgovore
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvigovanje
23.11.2007 16:36:51   
PBJ
Če je vse ok, nima kaj biti.
Jaz sem npr. v 2. nosečnosti dvigovala sina, ki je imel 12,13kg.
Opeke ti ravno ni treba nosit, malo bolj težko vrečo iz trgovine pa sigurno lahko.user posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2007 16:39:22   
Anonimen
O HVALA - - nene saj opek upam da mi naslednje pol leta res nebo treba nosit, pač take normalne stvari, kakšna vrečka iz trgovine ....

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2007 16:43:40   
Anonimen
Meni je pred časom ena ženska na ginekologiji rekla takole- naj ne dvigujem ničesar težjega od 1ega kilograma, naj se preveč ne naprezam, tudi gospodinjska opravila naj mi pomaga opraviti kdo drug. Kolikor je res, žal ne vem. Tako, da muj nasvet jemlji bolj z rezervo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2007 17:20:41   
Anonimen
Tako bom rekla. Sem v 21. tednu in pred približno enim mesecem sem bila pri zdravnici, ki je ugotovila, da imam prug. Imam pa doma že enega malčka, ki ga je seveda včasih potrebno tudi vzdigniti. Tako, da jaz se ne bom več hecala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2007 19:02:13   
glen
Včasih je veljalo pravilo do 5 kg.
Je pa zelo odvisno od ženske do ženske.
Nekatere celo nosečnost dvigajo svoje 15 kg otroke pa jim ni nič,maš pa druge ki nesmejo niti 1 kg dvigovat v user posted image ,tako da nepretiravaj s preveč težkimi stvarimi,drugače pa po svojem občutku.
Lepo in srečno user posted image  ti želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2007 19:03:14   
Majabo
ginekologi pravijo, da je dvigovanje do 5 kg ok, vec pa ne
realnost je pac drugacna, kar ve vsaka nosecnica, ki je ze mama
jaz imam prvega se v planicah, torej dvigovanja za vsako previjanje, dvigovanje za v avto, dvigovanje pri hranjenju v stolcku, dvigovanje,,,,
aja, pa 15 kg ima user posted image
mislim, da mi nic ne skodi
kaj pa to pomeni dolgorocno...kaksna povesena maternica, hemeroidi,...
verjetno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2007 19:09:10   
Anonimen
aha, torej mislite da babyju to ne more nič skodovati, kvečjemu trpi moja hrptenica,ki bi najbolj občutila to

(odgovor članu Majabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2007 19:11:15   
Dejča
Meni je v 1. nosečnosti G rekla, da lahko dvigujem do 2 kg in nič več. Seveda je nisem upoštevala, saj če že seštejem kg sadja, ki jih ponavadi "tragam" naokrog /5 kg in več/, pridem nad priporočeno težo. V 2. nosečnosti mi je sicer tudi nekaj podobnega svetovala, ker pa ve, da sem imela doma že eno user posted image , ki je tehtala nad 11 kg, sva lahko le teoretizirali. Lahko si predstavljaš, da sem jo celo nosečnost dvigovala, nosila ipd. Drugače pač ni šlo, saj mož ni bil nonstop ob nama. Ko sem bila že čez rok, sem jo celo v avtosedežu prenašala naokrog, ker je zaspala, pa mi ni uspelo "sprožiti" poroda. Tako da - po pameti, če se ti ni treba, se ne naprezaj, kakšna vrečka iz trgovine, če nimaš rizične nosečnosti, pa ti tudi ne bo škodila.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2007 19:30:00   
Skabi
Na eni podobni temi je ena RR-jevka napisala, da "junaške" mamice, ki ne pazijo nase v nosečnosti, prej ali slej občutijo posledice na svojem telesu.
Kar poglejte svoje mame in babice, ki najbrž niso mogle paziti nase tako kot lahko me danes. Saj ima skoraj vsaka težave s hrbtenico, zadrževanjem urina, povešeno maternico,... 

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2007 19:30:10   
cebelicamaja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

aha, torej mislite da babyju to ne more nič skodovati, kvečjemu trpi moja hrptenica,ki bi najbolj občutila to

Če je nosečnost brez problemov, velja točno to.
Se pa ni za igrat, tudi s hrbtenico ne. Telo je polno nekega hormona, ki pomaga razširiti medenico med porodom. Zaradi tega hormona so sklepi bolj občutljivi in si lahko naložiš doživljenske težave.

Je pa težko, če že imaš otroka. Moj ima 13kg. Saj ga res samo v nujnih primerih vzdignem, samo včasih pač ne gre drugače. Drugega rodim čez en mesec in do sedaj z dojenčkom v trebuhu brez problema.

S križem je pa križ user posted image

LP, maja

Mi trije smo od 12.3.06 najboljši par.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2007 20:35:22   
butt3rfly
imam znanko, ki je v službi dvigovala težke škatle. ko je zanosila, ni takoj pokapirala, da je noseča. in enkrat se ji je v službi kr nenadoma kri ulila kot dež. so jo hitro pripeljali v bolnico, kjer so ugotovili, da je imela ss zaradi dvigovanja.
pretiravat res ni treba, kakšno kilo al pa dve pa tud ne more škodit.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2007 21:40:37   
Magi*
tukaj si zvedla za eno in drugo skrajnost. zdrav razume pove, da uberi neko srednjo pot. predvsem pazi na sunkovite gibe in če že dviguješ kaj težjega, dvigni tako, da najprej stabiliziraš hrbtenico s stiskom globoke trebušne mišice.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2007 21:42:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kaj pa kasneje v niosečnosti lahko kaj dvignem in koliko kg bi naj to še bilo, če ginekolg reče da nosečnost poteka normalno?

Toliko, da se ti dobro počutiš :).

Kar vključuje vsakodnevno običajno dvigovanje kot so vrečke iz trgovine, oprano perilo,.....če pa se ne počutiš dobro, pa raje nič, ampak to je zelo redko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2007 8:14:19   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi

Na eni podobni temi je ena RR-jevka napisala, da "junaške" mamice, ki ne pazijo nase v nosečnosti, prej ali slej občutijo posledice na svojem telesu.
Kar poglejte svoje mame in babice, ki najbrž niso mogle paziti nase tako kot lahko me danes. Saj ima skoraj vsaka težave s hrbtenico, zadrževanjem urina, povešeno maternico,... 

ja, te junaške mamice ne dobijo kar tako bolniške za ležat doma, nekatere imamo celo tako službo, kjer dvigujemo po ves dan predmete, ki imajo lahko 1kg, lahko 5kg, lahko 4 kg, in tako ves dan gor pa dol. tudi medicina dela, ki sestavlja oceno tveganja nosečnice na delovnem mestu, je pri tem pač enotna, do 5 kg lahko nosimo.

nič ni pa opredeljeno ali je to naenkrat, ali v celem dnevu. če jaz seštejem koliko v enem dnevu prenesem gor pa dol, lahko pridem tudi na 500 kg! če zaprosiš za premestitev, ti jo pa zavrnejo. tako da realnost je pač drugačna, nekatere pač zmorejo, nekatere ne, zakonsko smo pa vse enake in to MORAMO počet. ta, ki je izjavila ta stavek, je mogoče dobila bolniško brez problema, jaz je nisem, čeprav imam tako službo kot jo opisujem in doma sina, starega malo več kot leto dni, ki ima 12 kg in ki je potreben dvigovanja v stolček, na previjalno, v avto, da ne govorimo, da stalno pleza po stolih in mizah pa letim za njim in jaz dol, on gor in tako lahko 100x

Moja mama je obe nosečnosti delala do konca in to v kuhinji včasih priznanega hotela s celimi političnimi delegacijami na večerji in pozno v noč, v treh izmenah. obakrat je rodila s carskim rezom in po nekaj mesecih - spet delala. Nič se ni spremenilo.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2007 8:25:00   
lorch
Sama sem bila v prvem tromesečju v bolniški, zaradi krvavitev, ampak ko je bilo 12 polnih tednov mimo, sem šla nazaj v službo in vse kar so mi zdravniki svetovali je bilo dvigovanje do 5kg, in uporaba zdrave pameti.
Sem pa v službi v vrtcu kjer je ogromno prepogibanja in otroci, ki so stari od 1-3 let zagotovo nimajo do 5kg.  Ponavljam, da sem pa pred tem že imela krvavitve, ampak enostavno moraš malo opazovat svoje telo in uporabljat glavo pri vseh opravilih. Je pa najbolj nevarno prvo tromesečje, kar si ti že dala skozi.

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2007 9:58:38   
Zvezdica
Ojoj, jast ele zdaj vidim da se nič ne pazim. Sicer sem šele na začetku, moj sinko ima a 20kg.
JOJ.

Od zdaj naprej ..... se bom definitivno bolj pazila.

i belive i can fly....

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
24.11.2007 10:39:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.11.2007 16:15:41   
portugalka
jaz sem nekje prebrala, da nekako do 5kg.
princip dvigovanja pa je tak da dviguješ z nogami (torej iz počepa) in ne sklonjena naprej s stegnjenimi nogami.
pravijo pa, da se ob pretežkem dvigovanju lahko posteljca odlepi od svojega izvora (stene)... ne vem, kolko to drži...

jaz se pazim in ne dvigujem ničesar, kar se mi zdi že na pogled (sem v 13.tednu) pretežko. definitivno pa piše, da je najbolj varljivo posoda z opranim perilom, ker so mokre cunje TEŽKE in se temu na bi nosečnica raje izogibala.

to si lahko privoščim, ker je prvo dete in mož čisto zlato.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.11.2007 17:10:42   
Naja30
V prvi nosečnosti mi je dr. Pušenjak rekel, da lahko dvigujem do 10 kg. Zdaj v drugi pa mi je moja G rekla, da naj ne dvigujem tamale, ki ima okoli 10 kg. Res, da sem imela na začetku 2x izcedek in sem morala zaradi tega še bolj paziti. Verjetno je odvisno od ženske do ženske, kot je že ena napisala. nekatere celo user posted image  lahko dvigujejo svoje otroke, nekatere pa še liter mleka ne bi smele. Poslušaj svoje telo.

(odgovor članu portugalka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.11.2007 14:03:11   
Anonimen
Če je še medicina napisala, naj ne bi nosečnic dvigovala več kot 5 kg, potem mora že nekaj na tem biti.
Čeprav sem tudi jaz dvigovala 15 kg staro hčerko pri drugi nosečnosti, kar sem imela za posledico, da me je bolel križ kot hudič . Kakor jaz vem, je dvigovanje bremen problem lahko zato, ker so v nosečnosti mehke kosti. Je pa odvisno od ženske, ali ima bolj utrjene mišice ali ne. Najbolj se je pa potrebno paziti en mesec pred in po porodu. Je pa tudi odvisno, ali neseš 5 kg težko vrečko samo na eni strani, ali razdeliš to v dve vrečki 2 x 2,5. Če pobiraš od tal, počepni itd...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
25.11.2007 16:15:33   
mala pikica
Jaz mislim, da če nosečnost poteka normalno, da lahko stvari normalno dviguješ, kar pa ne pomeni seveda 50 kg vreč cementa user posted image Hočem reči, da ni treba pretiravat, po drugi strani pa tudi ni potrebno vsake stvari prej stehtat. Seveda pa svetujejo, da če nekaj dviguješ iz tal, da seveda misliš na svojo hrbtenico, torej da poklekneš in šele nato dvigneš, da ne dviguješ z iztegnjenimi nogami kot da bi delala predklone.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?