Azzurra -> RE: dvigovanje (24.11.2007 8:14:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi Na eni podobni temi je ena RR-jevka napisala, da "junaške" mamice, ki ne pazijo nase v nosečnosti, prej ali slej občutijo posledice na svojem telesu. Kar poglejte svoje mame in babice, ki najbrž niso mogle paziti nase tako kot lahko me danes. Saj ima skoraj vsaka težave s hrbtenico, zadrževanjem urina, povešeno maternico,... ja, te junaške mamice ne dobijo kar tako bolniške za ležat doma, nekatere imamo celo tako službo, kjer dvigujemo po ves dan predmete, ki imajo lahko 1kg, lahko 5kg, lahko 4 kg, in tako ves dan gor pa dol. tudi medicina dela, ki sestavlja oceno tveganja nosečnice na delovnem mestu, je pri tem pač enotna, do 5 kg lahko nosimo. nič ni pa opredeljeno ali je to naenkrat, ali v celem dnevu. če jaz seštejem koliko v enem dnevu prenesem gor pa dol, lahko pridem tudi na 500 kg! če zaprosiš za premestitev, ti jo pa zavrnejo. tako da realnost je pač drugačna, nekatere pač zmorejo, nekatere ne, zakonsko smo pa vse enake in to MORAMO počet. ta, ki je izjavila ta stavek, je mogoče dobila bolniško brez problema, jaz je nisem, čeprav imam tako službo kot jo opisujem in doma sina, starega malo več kot leto dni, ki ima 12 kg in ki je potreben dvigovanja v stolček, na previjalno, v avto, da ne govorimo, da stalno pleza po stolih in mizah pa letim za njim in jaz dol, on gor in tako lahko 100x Moja mama je obe nosečnosti delala do konca in to v kuhinji včasih priznanega hotela s celimi političnimi delegacijami na večerji in pozno v noč, v treh izmenah. obakrat je rodila s carskim rezom in po nekaj mesecih - spet delala. Nič se ni spremenilo.
|
|
|
|