|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   drugič noseča
25.12.2010 15:12:48   
dostmam
Pozdravljene!

Prvo bi rada povedala, da sem po 2 letih spet zanosila...in sem zelo zlo zelooo vesela.
Prva nosecnost je bila kar vredu razen bolecina glave, bokov....slabosti ni bilo, in jih tudi sedaj ni...je pa spet pristona bolecina glave. Pomaga mi Magnezol. No da ne bluzim
Zanima me predvsem CR....prvi porod je bil namreč z CR....
Torej me zanima ali je katera po Cr drugic rodila po naravni poti ali z CR?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: drugič noseča
25.12.2010 18:36:37   
katra55
Najprej čestitke!user posted image
Jaz sem po CR v drugo brez problema rodila vaginalno. Zanosila pa sem skoraj 3 leta po CR.
Je pa veliko odvisno zakaj si imela prvi CR.

Veselo in predvsem zdravo nosečnost ti želim!

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.12.2010 18:42:29   
dostmam
Hvala lepa user posted image

Prvega sem imela ker se nisem odpirala, tud voda mi ni odtekla...mi je tekla po kaplicah, tko da sploh vedla nisem da je porodna voda....potem sem pa na porodni postli lezala od 19h do 24h ...dajali umetne popadke, po pravici povedano, sploh ne vem kaj so popadki, ker me ni nic bolelo ...hehe, odprla sem se pa za cele 3 cm....vodo so oni sprozli, tko da po teh urah je potem zdravnik rekel da najbolje da se gre na CR ker otrocku srcek pesa.

Pa te je bilo kaj strah zarad šivov? Da bi kaj popokalo med porodom? Mene je ravno tega strah user posted image
Lp

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.12.2010 18:49:54   
nadka30
jaz sem prvič imela cr, odtekla mi je voda pa še nepravilno lego otroka sem imela, drugič sem hotela naravno rodit, začelo se je z popadki vendar se nisem odpirala trajalo je vse od začetka do konca cca 36 ur, vendar se je ma koncu končalo z cr.so mi pa rekli da če se prvič ne odpiraš je malo verjetno da se boš drugič vendar je možno.
želim ti lepo nosečnost ter porod kakšen si želiš

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.12.2010 19:55:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: dostmam

Prvega sem imela ker se nisem odpirala, tud voda mi ni odtekla...mi je tekla po kaplicah, tko da sploh vedla nisem da je porodna voda....potem sem pa na porodni postli lezala od 19h do 24h ...dajali umetne popadke, po pravici povedano, sploh ne vem kaj so popadki, ker me ni nic bolelo ...hehe, odprla sem se pa za cele 3 cm....vodo so oni sprozli, tko da po teh urah je potem zdravnik rekel da najbolje da se gre na CR ker otrocku srcek pesa.

Tudi v drugo bo zagotovo CR user posted image

(odgovor članu dostmam)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.12.2010 20:45:53   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zakaj pa? Sej tukaj ne gre za nepredovanje poroda, kajti v 4 urah se je 3 centi odprla brez bolečin, očitno je šlo za CR zaradi otroka in ne zaradi zastoja poroda!
Jaz in moja sestra sva imele obe v prvo CR, drugič obe normalno rodile! Je pa res da moraš biti motiviran za porod, večino nosečnic ki jih poznam gre tudi v drugo kar na CR, da se nebi matrale..kr neki za moje pojme, občutke po CR in po porodu pa itak ne moreš primerjati-kljub vsemu je porod veliko bolj čustven in z energijo napolnen trenutek kot CR!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.12.2010 23:26:12   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zakaj pa? Sej tukaj ne gre za nepredovanje poroda, kajti v 4 urah se je 3 centi odprla brez bolečin, očitno je šlo za CR zaradi otroka in ne zaradi zastoja poroda!
Jaz in moja sestra sva imele obe v prvo CR, drugič obe normalno rodile! Je pa res da moraš biti motiviran za porod, večino nosečnic ki jih poznam gre tudi v drugo kar na CR, da se nebi matrale..kr neki za moje pojme, občutke po CR in po porodu pa itak ne moreš primerjati-kljub vsemu je porod veliko bolj čustven in z energijo napolnen trenutek kot CR!

Tebi je to pač kr neki, meni ni. Ne poznam občutkov po porodu in jih zato tudi ne pogrešam. S CR sem bila zadovoljna in nič na svetu me ne prepriča v naravni porod.

< Sporočilo je popravil donna22 -- 25.12.2010 23:27:24 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.12.2010 11:21:37   
hubi
Dostmam, pri meni je bilo v prvo enako kot pri tebi. Tableta za odpiranje, umetni, odprla sem se 3 cm. In je bil cr. V drugo sem imela pregled dan pred rokom. Vrat je bil še čiso trd, nobenih popadkov in sem imela drug dan naročen cr.  Tako da se tebi zna zgoditi isto, ker je problem pri tebi in ne pri otroku. Bolečin pa nisem imela ne v prvo ne v drugo. Samo malo trda sem bila.

Kar se pa motivacije za naravni porod tiče. Malo težko je, če te prvič po vseh možnih stimulatorjih, da bi pospešili porod, pa ne gre in ne gre, urgentno peljejo v operacijsko in na koncu izveš, da je šlo za las. Ta strah ostane.

< Sporočilo je popravil hubi -- 26.12.2010 11:26:09 >

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.12.2010 13:09:13   
dostmam
Danuser posted image

Ma me samega poroda ni strah, ravno tako boli...ce ne med porodom pa potem po porodu..oz.po CR...me je se 14 dni bolelo ko sam user posted image
Men osebno se ne zdi CR kako je bilo receno, lazja pot, pa da potem ne poznas obcutkov nabitih z custi in energijo, ravno tako so me oblili obcutki in energija ko sem otrocka dobila v narocje, res da sele naslednji dan, je bil pa oči pac tisti ki je bil prvi stik z otrockom.
Strah me je samo "možnih" zapletov med porodom....da nebi šivi počli, da nebi prišlo do krvavitev ipd....Z veseljem grem rodit po naravni poti, če bo le možno.
Tiste pa ki ste imele 2 CR je bilo brez "možnih" zapletov?
Pa lep pozdrav.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.12.2010 14:09:55   
katra55
Prvič so mi porod sprožili, ker sem bila čez rok v 20 ih urah popadkov sem se odprla na 3 cm, potem pa je user posted image začel padati pulz, ker je imela ovito popkovino.
V drugo mi poroda niso smeli sprožiti, ker je bilo z mano vse OK so me pustili en teden čez rok in na srečo se je porod začel sam od sebe. Rodila sem s svojimi popadki, le za iztis so mi dali malo umetnih, ker sem imela EA. Ker sem imela svoje popadke, ki niso bili premočni me ni skrbelo, da bi mi šivi popustili. Sicer je porod trajal malo dlje ampak se je splačalo, ker je občutek res čisto drugačen kot po CR in tudi okrevanje je hitrejše.

Srečno!

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.12.2010 14:16:24   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: hubi

Dostmam, pri meni je bilo v prvo enako kot pri tebi. Tableta za odpiranje, umetni, odprla sem se 3 cm. In je bil cr. V drugo sem imela pregled dan pred rokom. Vrat je bil še čiso trd, nobenih popadkov in sem imela drug dan naročen cr.  Tako da se tebi zna zgoditi isto, ker je problem pri tebi in ne pri otroku. Bolečin pa nisem imela ne v prvo ne v drugo. Samo malo trda sem bila.

Kar se pa motivacije za naravni porod tiče. Malo težko je, če te prvič po vseh možnih stimulatorjih, da bi pospešili porod, pa ne gre in ne gre, urgentno peljejo v operacijsko in na koncu izveš, da je šlo za las. Ta strah ostane.

Saj pri meni je bilo isto na PDP sem bila še čisto zaprta, brez popadkov. Ker mi sprožit niso mogli in ker je bilo z mano vse OK jim nisem pustila da mi naredijo CR. Čez en teden sem dobila popadke in rodila brez problema.
Včasih se mi zdi da preveč forsirajo porod in gre zato velikokrat narobe.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.12.2010 14:19:16   
marantz
IZVIRNO SPOROČILO: katra55
Sicer je porod trajal malo dlje ampak se je splačalo, ker je občutek res čisto drugačen kot po CR in tudi okrevanje je hitrejše.

Srečno!

V to sem bila tudi jaz trdno prepričana, dokler nisem rodila. Imela sem CR in po 5ih dneh sem normalno hodila, ležala, sedela.... Moji cimri sta rodili vaginalno, pa sta obe jamrali, ker zaradi hemeroidov nista mogli ne sedet ne ležat. Je pa res, da se rana po CR kar dolgo celi, ker je to za telo precej hud poseg.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.12.2010 14:26:49   
Anonimen
no tudi jaz sem si v drugo želela naraven porod ampak očitno mi ni namenjen.Ves se je začelo v sredo zjutraj imela popadke na 3-4 minute in to vse do četrtka zvečer ko so mi končno naredili cr in še to ko sem jim zagrozila da želim da mi ga naj naredijo ker se nisem sama nič odpirala in ni denarja da bi še kdaj poskusila naravno rodit, hvala lepa za tako mučenje in glede počutja po cr jaz sem bila drugi dan že čist ok, sama sem skrbela za otroka tako da moje okrevanje ni bilo nič počasnejše kot od kolegice v sobi ki je imela naraven poroduser posted image

(odgovor članu marantz)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
26.12.2010 14:27:28   
marantz

Danuser posted image

Ma me samega poroda ni strah, ravno tako boli...ce ne med porodom pa potem po porodu..oz.po CR...me je se 14 dni bolelo ko sam user posted image
Men osebno se ne zdi CR kako je bilo receno, lazja pot, pa da potem ne poznas obcutkov nabitih z custi in energijo, ravno tako so me oblili obcutki in energija ko sem otrocka dobila v narocje, res da sele naslednji dan, je bil pa oči pac tisti ki je bil prvi stik z otrockom.
Strah me je samo "možnih" zapletov med porodom....da nebi šivi počli, da nebi prišlo do krvavitev ipd....Z veseljem grem rodit po naravni poti, če bo le možno.
Tiste pa ki ste imele 2 CR je bilo brez "možnih" zapletov?
Pa lep pozdrav.

Za mano je en CR (medenična lega), pri naslednjem otroku pa želim roditi normalno. Bom kar na tej temi, ker teče debata o CR, postavila vprašanje. Po porodu sem preletela ta forum, mal sem se pogovorila s prijateljicami ini če razumem imam pri naslednjem porodu možnost izbire. Ali CR ali Vaginalno, Naj me kdo popravi če se motim. Če se odločim za vaginalno...kaj lahko pričakujem po PDPju? Koliko časa čakajo oziroma kdaj sprožijo porod?

< Sporočilo je popravil marantz -- 26.12.2010 14:33:48 >

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.12.2010 15:01:45   
dostmam
To sem tudi jaz ze slisala, da se lahko sam odlocis, mi je pa ginekologinja rekla, da bomo vidli ko bo cas, kako bo potekalo vse skupaj....odvisno od poroda.Ali se odpiras, ipd....

No sicer imam pa jaz 12.1 nuhalno, pa bom malo vec vprasala na tem pregledu kako je s tem.
Lp

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.12.2010 15:11:31   
nadka30
jaz sem imela prvič carski rez zaradi medenične lege, ker je drugič potekalo vse tako kot mora biti tudi lega je bila ok, otrok ni bil pretežak sem dobila možnost izbire poroda odločila sem se za naraven porod, porod se je začel spontano z popadki, ki so bili redni, v porodnišnico sem prišla odprta 3 cm, popadki so se stopnejvali vendar se pri meni ni dogajalo razen popadkov, ki so bili močni nič, v roku dneva in pol se nisem odprla niti za milimeter več, ker pa se je otroku začelo slabo godit so mi na koncu naredili cr.Okrevanje je bilo hitro v bistvu veliko lažje in hitrejše kot pa po prvem cruser posted image

(odgovor članu dostmam)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?