bumerang
|
Tole je slika stene na kateri so fotografije. Vidi se le začetni del, ostalo se nadaljuje v desno smer z drugimi fotografijami in opisi družin. Od napisa je vidna le črka M. Vidne je cca. 1/3 stene. Na steni torej ni plakata. So posamezne slike in posamezne črke. Naša slika je na tistem stebru že od vsega začetka. Ko sem zdaj brskala po spominu, sem se spomnila, da sem jo vedno videla tam gor ko sem prišla po otroka ampak nisem šla za tem, da je tam in da so druge drugje. Če je bila od vsega začetka tam tudi tista druga slika in če je vedno ista slika zraven, ne vem. Otroci, ki so v tej igralnici, so stari dve in tri leta. Moj sin mi na vprašanje zakaj so ene slike na eni strani, druge pa na drugi, ne zna odgovoriti. Vsaj tako na pamet ne, če bi ga vprašala na licu mesta, bi mi morda znal odgovoriti. Glasna nisem še nikjer. Glasna sem kvečjemu v svojih mislih . Ker če bi bila glasna, oz. to, kar mi v resnici očitaš draga Rubin, bi že tisti dan kaj rekla. Rekla pa nisem, ker sem se počutila preveč prizadeta in nisem želela reagirati tako da bi mi bilo kasneje žal. In ravno zato, ker upam, da vzrok ni v enem/dveh priimkih, sem na forumu vprašala za mnenje. Ker če je, potem je to zelo zelo žalostno in zaskrbljujoče. Vsaj zame. Zame je pravzaprav nedopusten vsak razlog fizičnega ločevanja fotografij družin otrok, ki so v skupini. Neglede na razlog. Enostavno ne bi smele biti ločene in pika. To so fotografije družin otrok, ne rožic, ne živalic, ne kvadratov in trikotnikov. Fotografije bi morale biti vse na istem mestu, otrokom pa bi morali povedati, da so družine različne in kljub različnosti vse enakovredne in enakopravne. In ravno dejstvo, da so vse skupaj, bi to potrjevalo. Vsekakor bom vprašala tudi vzgojiteljico, zakaj je tako. Sem pa prej, oprostite moji nepremišljenosti in prevzetnosti, želela vprašati kaj bi si ve mislile. Se ponovno opravičujem, da sem si dovolila!
< Sporočilo je popravil bumerang -- 18.6.2008 21:14:27 >