|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   drobno pecivo
29.5.2008 8:24:57   
PIAF
Za krst bi rada spekla npr. 2 vrsti drobnega peciva, da ne bi bilo zakomplicirano, na hitro in dobro.

Ima kdo kakšno idejo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 8:39:12   
Anonimen
OREHOVI ROGLJIČKI

50 dag moke
28 dag margarine
12 dag sladkorja v prahu
4 žlice kisle smetane ali mleka
1 žlička pecilnega
2 jajci
limonina lupinica
2 vanilij sladkorja

Moko pomešamo s pecilnim, dodamo margarino, sladkor v prahu, mlete orehe, lim.lupinico, jajca in vanilij in smetano.Ne gnetemo. Na hladnem naj počiva vsaj eno uro.
Iz testa oblikujemo enakomerno debele svaljke, te oblikujemo v rogljičke in jih odlagamo na peki papir.
Pečemo jih pri 200 stopinjah 15 minut.Ohlajene povaljamo v sladkorju- v prahu.


OČKE

50 dag moke
pol pecilnega
36 dag margarine
24 dag sladkorja v prahu
10 dag mletih orehov
6 žlic mleka
cimet
marmelada za nadev

Moko s pecilnim presejemo v skledo, dodamo margarino, sladkor, orehe, cimet in mleko.
Vse to na hitro ugnetemo in damo na hladno za pol ure, lahko tudi čez noč.
Na pomokani deski testo razvaljamo za dober nožev rob debelo.
S srednje velikim obodom izrežemo kroge, ter jih sproti nalagamo na pekač s peki papirjem.
Polovici krogov izrežemo sredino.Svetlo rumeno spečemo pri 200 stopinjah.
Ohlajene polne kroge premažemo z marmelado, ter jih pokrijemo s preluknjanimi.Dobro stisnemo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.





(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 8:43:30   
lelaval
Jaz za te stvari vedno spečem belo pito - je preprost recept, pa še dan ali 2 prej lahko narediš - da se fajn napije.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 8:52:34   
Anonimen
SKALCE

17 dag margarine
18 dag sladkorja
2 debeli jajci
4 žlice mleka ali prave kave
lim.lupina
cimet
1/2 kg moke
1 pecilni
5 dag zrezanih orehov ali lešnikov
6 dag rozin

Margarino penasto umešamo s sladkorjem in z jajci.Pridamo vse ostale sestavine, moko s pecilnim čisto nazadnje.
Z vilicami dajemo za droben oreh velike kupčke na pekač s peki papirjem.Med kupčki naj bo nakaj prostora, ker narastejo.
Pečemo na 200 stopinjah, da zarumenijo.Ohlajene damo v zaprto posodo, ker drugače se zmehčajo.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 9:00:30   
Noel
lelaval, ali lahko posreduješ recept?

Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 9:01:05   
Anonimen
LEŠNIKOVE KROGLICE

17 dag sladkorja
2 jajci
1 vanilij sladkor
25 dag mletih lešnikov
nekaj celih lešnikov

Jajci in sladkor z vanilijem mešamo nad soparo, da se zgosti, ter odstavimo.
Zamešamo mlete lešnike in pustimo, da se zmes ohladi.Z roko oblikujemo kroglice, jih odlagamo na peki papir in v vsako kroglico potisnemo cel lešnik.Postavimo v srednje vročo pečico in pečemo toliko časa, da postanejo kroglice trdnejše.Tam okrog 200 stopinj, 10-15 minut.

Če želimo več kroglic, maso količinsko povečamo.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 9:15:34   
lelaval
Ni blema - jaz delam po tem receptu:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=7116




< Sporočilo je popravil shorty -- 29.5.2008 14:40:57 >


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Noel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 10:39:45   
PIAF
uh, hvala vam za te recepte!!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 11:24:06   
pajčolanka
pol maš še londonske rezine, pa donavske valove sam da narediš sam biskvit s češnjami, brez kreme, pa kak domač prijatelj ki se reže...na kulinariki maš tega toliko da se ti zmeša.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: drobno pecivo
29.5.2008 14:49:06   
pokica_
Tale recept od leleval bom pa jaz danes popoldan še sprobalauser posted image . Me full zanima kako pecivo je.



_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...
Ali pivo res povečuje količino mleka?
Ali drži, da lahko s pomočjo piva povečamo količino mleka pri dojenju? Če to drži, kako dobro je sploh pitje piva za doj...




Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?