|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   driska,vročina!
11.6.2008 20:11:13   
ROŽICI
moja hšerkica je stara 4,5 let.včeri je dobila vročino 38,5 dala sem ji daleron.jest mi ni hotla kaj.danes pa je dobila še drisko,vse kar poje že gre na wc.skuhala sem ji čaj proti driski.zdaj zvečer pa ima vročino 38,8
kaj ji naj dam za jest?mleka ne sme to vem.
ne vem a naj jo peljem jutri k zdravniku al naj še počakam.me skrbi.ne vem a je viroza.ji pa teče čist zeleno iz nosa in težko diha.
prosim za nasvet.user posted image

življenje je eno samo.zato uživajte...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: driska,vročina!
11.6.2008 20:20:02   
tananejka
Jaz bi jo peljala, ali pa vsaj poklicala (sploh zaradi zelenega izcedka in težkega dihanja). Pije naj kar si želi, tudi mleko lahko če ji paše. Tudi je lahko vse kar si želi (razen sladkarij, jogurtov, sadja). Če ji hrana ne paše se ne obremenjuj, važno je, da dovolj pije (po požirkih, da ne obremenjuje črevesja)

Ali hrope? Kašlja?

Lahko, da je dihanje oteženo zaradi vročine.

Upam, da bo punčka hitro zdravauser posted image

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2008 20:44:19   
ROŽICI
težko diha zaradi tega ker ma povni nos.
kašlja tudi,bom raje jutri poklicala zdravnika pa bom videla kaj bo povedal.
bojim se ker je blo že enkrat tak...na koncu pa je pristala v bolnici ker je bila pač samo viroza dobili sva pa antibiotik...kriza je z našim zdravnikom ker nimamo otroške in ta res pojma nima.user posted image

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2008 20:44:34   
Felicita
poskusi s kakšnimi grisini, prepečencem... to je ponavadi prijazno do želodca in črevesja (mene so vedno filali s prepečencem, ker menda vpije odvečno vodo user posted image kakroli naj bi to pomenilo - ampak pomaga pa).
Pije naj lepo počasi (lahko ji daješ po žlici, pa pač pogosto), pa mogoče v lekarni vprašaj za kaj, kar nadomesti elektrolite; v najslabšem primeru kupi getorade ali kaj podobno izotoničnega, da ji povrneš mal elektrolitov (pa tudi s tem ne pretiravat).
Sicer trenutno razsaja neka trebušna viroza z bruhanjem in drisko, poznam kr veliko ljudi ki so zboleli... mogoče je to, samo tisti izcedek je tudi meni bolj ko ne sumljiv, tko da pomoje najbolje da pokličeš P, pa ti bo povedal kako in kaj.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.6.2008 20:53:54   
ROŽICI
hvala za nasvete.imam en prašek rehidracijsko sol...sam to mi nebo spila.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2008 20:55:00   
tananejka
Jaz dam mojim bobi palčke za jest (ponavadi jim to edino paše), ko imajo drisko ali bruhajo. Zapira pa borovničev čaj.

Če jo ob kašljanju boli v prsih in ima otežen izdih, je lahko bronhitis. Moja najmlajša ga je ravno prebolela, marca pa je imela bronhitis in ob enem rota virus... to pa ni najbolj luštna kombinacijauser posted image

srečnouser posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2008 20:57:15   
tananejka
Pa še to, daleron naj ne bi dajali do 12. leta strosti.

http://www.krka.si/si/otc/izdelki/daleron_cold3/#toc_link3

Za vročino ji daj Calpol, če ga nimaš pa lahko pol tabletke lekadola.

Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2008 21:12:49   
Felicita
http://www.krka.si/si/otc/daleron/daleron_c_junior_zrnca/ verjetno je to mislila?

rožici, sej mogoče se sliši butasto, ampak jaz sem svoji sestri spravila, kot rehidracijsko, edino getorade dol in sicer tisti božjastno modre barve, ker je pač dober in še zanimive barve. ampak samo žlico po žlico. aja, pa ko smo že pri borovničevem čaju - suhe borovnice tudi zapirajo pa še dobre so.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2008 21:14:41   
tananejka
Če je to se pa opravičujem...nisem še zasledila daleron junioruser posted image .... grem prebrat kaj piše.

lp

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2008 21:19:35   
TiaSara
Pri driski načeloma ni diete, čeprav kakšnih sladkih sokov jaz vseeno ne dajem, ker ponavadi močno poženejo. So pa jogurti zelo priporočljivi, še posebno kakšni probiotični.

Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2008 21:44:06   
lelaval
Pri driski je čisto dovolj, če je le bobi palčke in pije coca colo - te lahko spije tudi 2 litra na dan.
Će ne gre vročina zbit s sirupom, poskusi s svečko - takoj primejo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2008 22:26:14   
Nina00
Coca-cola za majhne otroke? Kaj pa kofein in ortofosforna kislina, ki jo vsebuje? Se mi zdi pa že boljše bobi palčke ali kaj drugega nekoliko bolj slanega kot navadno, pa kakšna pretlačena banana (za vnos kalija).
Sicer pa lahko je kar ji paše, važno je le, da dobi dovolj tekočine - ni toliko pomembno v kakšni obliki: voda, čaj, sok, juha, karkoli.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2008 22:54:59   
ROŽICI
daleron sirup imava..dobili sva ga pri zdravniku.pojedla je prepečenec in čaja je dosti pila po požirkih sedaj pa spi.bomo vidli kak bo jutri.upam da bo kaj boljš!

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.6.2008 23:26:26   
lelaval
Coca-cola za majhne otroke? Kaj pa kofein in ortofosforna kislina, ki jo vsebuje?

Pa vprašaj zdravnika. Jaz sem točno tak odgovor, ki sem ga napisala,  dobila od zdravnice pri driski 2 letnega otroka (otrok od avtorice posta pa šteje 4,5 let). In ne misli, da vse kašice, ki jih kupuješ za otroka in bio hrane ne vsebujejo nič dodatkov in - velikokrat še več, kot v navadni  coca coli. Sicer pa - bo vsaka mama sama presodila, če se ji to zdi vredu za njenega otroka ali ne.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.6.2008 7:33:42   
rosisa
Za drisko je tudi meni pediater priporočal probiotične jogurte (Activia), za vročino pa je najbolj svečka oz sirup v tvojem primeru k je punčka že velika (lahko ji ga daš kar s špricko da ji bo bolj zanimivo), pa pod tuš!Voda naj bo vroča toliko kolikor ima vročino in potem počasi zmanjšuješ temp vode na  približno 35 stopinj. Sam jaz bi šla kar k zdravniku ker če ma oboje je res nevarno da ti dehidrira, če ma pa sam vročino pa pravjo da 3 dni zbijat dol čene pa k dohtarju. lp

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.6.2008 17:09:00   
Nina00
Leleval, oprosti, če si moj odgovor razumela kot napad. Vsekakor se za vsakega otroka mama odloči kaj se ji zdi primerno. Jaz sem le izrazila svoje mnenje, da se mi Coca-cola ne zdi primerna za majhnega otroka, tudi za 4,5 letnega ne. Že za odraslega, ki je ob tem morda tudi vajen piti kave, je 2 litra Coca-cole v enem dnevu veliko. Kar se tiče vnosa kofeina, mislim. Če ne verjameš pa poskusi. Če nisi ravno huda kofetarica, boš čutila učinek.
Kar se pa tiče kašic ipd za otroke pač, kadar jo dam svojemu otroku, poskusim izbrati tako, ki ima čim manj dodatkov. Na žalost pa drži, da čisto vsi dodatki niso navedeni na embalaži in da, kot se je zgodilo nedavno, v take izdelke za otroke zaidejo tudi pesticidi,... Vendar, pa te kašice po mojem mnenju vseeno niso primerljive z idelkom kot je Coca-cola ali kaka druga gazirana pijača, ki je res "čista kemija".
Res je tudi, da je Coca-cola po svoji sestavi ustrezen rehidracijski napitek in pride zelo prav ob potovalnih driskah, ko si nekje kjer potrebuješ rehidracijski napitek, a ga nimaš. Je pač tako, da se Coca-colo dobi praktično povsod. Tako, da se v takem primeru odraslim res svetuje. In če ne bi imela druge izbire, ja bi jo dala tudi otroku.
Pa brez zamere.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?