Nina00 -> RE: driska,vročina! (12.6.2008 17:09:00)
|
Leleval, oprosti, če si moj odgovor razumela kot napad. Vsekakor se za vsakega otroka mama odloči kaj se ji zdi primerno. Jaz sem le izrazila svoje mnenje, da se mi Coca-cola ne zdi primerna za majhnega otroka, tudi za 4,5 letnega ne. Že za odraslega, ki je ob tem morda tudi vajen piti kave, je 2 litra Coca-cole v enem dnevu veliko. Kar se tiče vnosa kofeina, mislim. Če ne verjameš pa poskusi. Če nisi ravno huda kofetarica, boš čutila učinek. Kar se pa tiče kašic ipd za otroke pač, kadar jo dam svojemu otroku, poskusim izbrati tako, ki ima čim manj dodatkov. Na žalost pa drži, da čisto vsi dodatki niso navedeni na embalaži in da, kot se je zgodilo nedavno, v take izdelke za otroke zaidejo tudi pesticidi,... Vendar, pa te kašice po mojem mnenju vseeno niso primerljive z idelkom kot je Coca-cola ali kaka druga gazirana pijača, ki je res "čista kemija". Res je tudi, da je Coca-cola po svoji sestavi ustrezen rehidracijski napitek in pride zelo prav ob potovalnih driskah, ko si nekje kjer potrebuješ rehidracijski napitek, a ga nimaš. Je pač tako, da se Coca-colo dobi praktično povsod. Tako, da se v takem primeru odraslim res svetuje. In če ne bi imela druge izbire, ja bi jo dala tudi otroku. Pa brez zamere.
|
|
|
|