|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust po porodniški
26.9.2007 13:08:00   
neli99
živijo!

mene pa zanima kako je to pri vas: ali ste takoj po porodniški lahko koristile dopust, ali so vam tudi razložili, da to po zakonu ni možno. ali je še kateri tako propadel ves dopust?

delam pa v šolstvu, baje to velja za šolstvo. ... sej me ma, da bi se mal pozanimala pri sindikatu (sej verjetno se bom). pa vseeno najprej vprašanje vam.

meni je namreč med eno in drugo porodniško zmanjkalo 14 dni. zaključujem prvo porodniško in potem čez 14 dni grem na novo. pa mi je ravnateljica razložila, da moram na bolniško, če ne mislim prit delat. dopust mi pa ves propade, ta lanski, letošnji ... pa še spomnila me je, da se drugo leto vrnem oktobra in bo šel tut ta dopust po gobe ...user posted image .

no kako je bilo pri vas s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dopust po porodniški
26.9.2007 13:29:54   
tatam
Pred leti sem med dvema user posted image koristila dopust,malo bolniške...Nekaj dopusta pa mi je tudi propadlo,ampak ne celi.Delam v zdravstvu!

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2007 13:35:07   
DANVARI
ne vem kako je v šolstvu ampak nekaj na to temo je tukaj

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2007 13:43:31   
Spark
Pomojem lako koristiš dopust. Se pa pozanimaj kako je z regresom. Sicer nisem zaposlena v šolstvu, je šla pa sodelavka na porodniško enkrat v začetku januarja, in so ji svetovali, da ji je ginekologinja napisala, da se ji začne porodniška malo kasneje, zato, da je koristila 10 dni dopusta v tekočem letu, ker drugače ji regres ne bi pripadal za tekoče leto, ker ne bi nič delala v tem letu.

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2007 13:44:28   
Naja30
Kolegica sicer ne dela v šolstvu, ji pa šefica tudi ne dovoli koristit dopusta med eno in drugo porodniško. Tako da bo morala na bolniško user posted image

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2007 14:33:13   
Stefka
Po mojem te malo user posted image .

Jaz bi se pozanimala pri sindikatu.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2007 15:55:18   
Ajvy
meni je propadel celoten dopust

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2007 17:10:41   
ta.nja
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy

meni je propadel celoten dopust

meni tudi

Anejko bejko

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2007 18:17:02   
Vilma
Ojla Neli, pa se le bereva tudi tukaj na ringaraji user posted image
Mogoče je v šolstvu kaj drugače, ker imate dopuste samo junija, julija in avgusta, ampak glede na posebno stanje (Porodniška) sigurno obstajajo izjeme.
Veskakor jaz ne bi kar tako pustila, da mi propade lanski, letošnji in še dopust drugega leta!
To je skoraj nemogoče! Jaz bi se absolutno pozanimala pri sindikatih.
Po drugi strani pa ne morem verjet, da vam je tolikim dopust propadel? Kako je to mogoče?

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.9.2007 18:25:14   
Pikabu
Jaz se nisem točno pozanimala, kako in kaj. Načeloma je res, da lahko koristiš dopust samo med počitnicami, med šolskim letom pa ne. Pred časom je bila tukaj ena mamica, ki je vse to zelo oblvadala, ampak se je potrebno kar "bockati" z ravnatelji, da popustijo, če se ne motim, je meni ravnateljica nekaj razlagala, da je problem v tem, da si ti na dopustu, eni drugi pa plačujejo tvoje nadomeščanje. Je pa ena varianta, da prekineš porodniško med počitnicami, takrat koristiš dopust, pa potem spet naprej porodniško. Ena od naših oktoberk je to naredila, jaz letos nisem hotela komplicirati, tako da se niti nisem kaj dosti zanimala za to. Je pa meni spet omenjala ta problem z nadomeščanjem tisti čas, ker dvema potem plačuje. Je pa šla meni toliko na roko, da mi ni potrebno delati nobenih stvari za doprinos in se moj neizkoriščen dopust šteje v to, nekaj ga pa vseeno propade. V naslednji nosečnosti pa imam namen izkoristiti to, da vmes prekinem, pa se mi za toliko potem podaljša porodniška.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2007 18:30:00   
Vilma
Pikabu pa saj se ne nadomešča samo v šolstvu?
Jaz delam v gospodarstvu, v tem času me nadomešča punca, ki je dobila pogodbo za eno leto in bo tam dokler jaz ne izkoristim tudi dopusta. Ne vem, zakaj bi bilo v šolstvu drugače?

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.9.2007 18:31:06   
Barči78
Jaz sem imela rok poroda marca in sem lahko ves dopust za leto 2007 izkoristila pred nastopom porodniškega.Dovolili pa so mi seveda tudi, da ga koristim po porodniškem.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.9.2007 19:32:20   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Pikabu pa saj se ne nadomešča samo v šolstvu?
Jaz delam v gospodarstvu, v tem času me nadomešča punca, ki je dobila pogodbo za eno leto in bo tam dokler jaz ne izkoristim tudi dopusta. Ne vem, zakaj bi bilo v šolstvu drugače?

Problem naj bi bil v tem, da mora za nas vsako nadomešačnje odobriti ministrstvo, če ga ne, moram šola najti nadomeščanje znotraj kolektiva, se pravi, da porazdeli ure na več učiteljev. Nisem sicer prepričana točno, kako je s tem, ker se res nisem zanimala in pač sprejela tako, da mi ni treba delati doprinosa, ampak nekaj na to foro je.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2007 21:42:49   
Pikička
Zivjo,

tudi jaz delam v solstvu. Rodila sem 29. maja letos in so mi rekli, da ce hocem koristiti dopust, moram vsaj nekaj dni pred porodnisko na dopust, ostalo pa lahko koristim po porodniski. In tako sem vzela 10 dni pred porodnisko, 17 dni mi ostane maja 2008.  Je pa to odvisno od ravnateljice, nekatere ne pristanejo na to. Moja je bila izjema in je sama predlagala, kaj naj naredim.

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?