dopust po porodniški (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

neli99 -> dopust po porodniški (26.9.2007 13:08:00)

živijo!

mene pa zanima kako je to pri vas: ali ste takoj po porodniški lahko koristile dopust, ali so vam tudi razložili, da to po zakonu ni možno. ali je še kateri tako propadel ves dopust?

delam pa v šolstvu, baje to velja za šolstvo. ... sej me ma, da bi se mal pozanimala pri sindikatu (sej verjetno se bom). pa vseeno najprej vprašanje vam.

meni je namreč med eno in drugo porodniško zmanjkalo 14 dni. zaključujem prvo porodniško in potem čez 14 dni grem na novo. pa mi je ravnateljica razložila, da moram na bolniško, če ne mislim prit delat. dopust mi pa ves propade, ta lanski, letošnji ... pa še spomnila me je, da se drugo leto vrnem oktobra in bo šel tut ta dopust po gobe ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

no kako je bilo pri vas s tem?

tatam -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 13:29:54)

Pred leti sem med dvema [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] koristila dopust,malo bolniške...Nekaj dopusta pa mi je tudi propadlo,ampak ne celi.Delam v zdravstvu!

DANVARI -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 13:35:07)

ne vem kako je v šolstvu ampak nekaj na to temo je tukaj

Spark -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 13:43:31)

Pomojem lako koristiš dopust. Se pa pozanimaj kako je z regresom. Sicer nisem zaposlena v šolstvu, je šla pa sodelavka na porodniško enkrat v začetku januarja, in so ji svetovali, da ji je ginekologinja napisala, da se ji začne porodniška malo kasneje, zato, da je koristila 10 dni dopusta v tekočem letu, ker drugače ji regres ne bi pripadal za tekoče leto, ker ne bi nič delala v tem letu.

Naja30 -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 13:44:28)

Kolegica sicer ne dela v šolstvu, ji pa šefica tudi ne dovoli koristit dopusta med eno in drugo porodniško. Tako da bo morala na bolniško [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stefka -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 14:33:13)

Po mojem te malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image].

Jaz bi se pozanimala pri sindikatu.

Ajvy -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 15:55:18)

meni je propadel celoten dopust

ta.nja -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 17:10:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy

meni je propadel celoten dopust

meni tudi

Vilma -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 18:17:02)

Ojla Neli, pa se le bereva tudi tukaj na ringaraji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Mogoče je v šolstvu kaj drugače, ker imate dopuste samo junija, julija in avgusta, ampak glede na posebno stanje (Porodniška) sigurno obstajajo izjeme.
Veskakor jaz ne bi kar tako pustila, da mi propade lanski, letošnji in še dopust drugega leta!
To je skoraj nemogoče! Jaz bi se absolutno pozanimala pri sindikatih.
Po drugi strani pa ne morem verjet, da vam je tolikim dopust propadel? Kako je to mogoče?

Pikabu -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 18:25:14)

Jaz se nisem točno pozanimala, kako in kaj. Načeloma je res, da lahko koristiš dopust samo med počitnicami, med šolskim letom pa ne. Pred časom je bila tukaj ena mamica, ki je vse to zelo oblvadala, ampak se je potrebno kar "bockati" z ravnatelji, da popustijo, če se ne motim, je meni ravnateljica nekaj razlagala, da je problem v tem, da si ti na dopustu, eni drugi pa plačujejo tvoje nadomeščanje. Je pa ena varianta, da prekineš porodniško med počitnicami, takrat koristiš dopust, pa potem spet naprej porodniško. Ena od naših oktoberk je to naredila, jaz letos nisem hotela komplicirati, tako da se niti nisem kaj dosti zanimala za to. Je pa meni spet omenjala ta problem z nadomeščanjem tisti čas, ker dvema potem plačuje. Je pa šla meni toliko na roko, da mi ni potrebno delati nobenih stvari za doprinos in se moj neizkoriščen dopust šteje v to, nekaj ga pa vseeno propade. V naslednji nosečnosti pa imam namen izkoristiti to, da vmes prekinem, pa se mi za toliko potem podaljša porodniška.

Vilma -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 18:30:00)

Pikabu pa saj se ne nadomešča samo v šolstvu?
Jaz delam v gospodarstvu, v tem času me nadomešča punca, ki je dobila pogodbo za eno leto in bo tam dokler jaz ne izkoristim tudi dopusta. Ne vem, zakaj bi bilo v šolstvu drugače?

Barči78 -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 18:31:06)

Jaz sem imela rok poroda marca in sem lahko ves dopust za leto 2007 izkoristila pred nastopom porodniškega.Dovolili pa so mi seveda tudi, da ga koristim po porodniškem.

Pikabu -> RE: dopust po porodniški (26.9.2007 19:32:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Pikabu pa saj se ne nadomešča samo v šolstvu?
Jaz delam v gospodarstvu, v tem času me nadomešča punca, ki je dobila pogodbo za eno leto in bo tam dokler jaz ne izkoristim tudi dopusta. Ne vem, zakaj bi bilo v šolstvu drugače?

Problem naj bi bil v tem, da mora za nas vsako nadomešačnje odobriti ministrstvo, če ga ne, moram šola najti nadomeščanje znotraj kolektiva, se pravi, da porazdeli ure na več učiteljev. Nisem sicer prepričana točno, kako je s tem, ker se res nisem zanimala in pač sprejela tako, da mi ni treba delati doprinosa, ampak nekaj na to foro je.

Pikička -> RE: dopust po porodniški (28.9.2007 21:42:49)

Zivjo,

tudi jaz delam v solstvu. Rodila sem 29. maja letos in so mi rekli, da ce hocem koristiti dopust, moram vsaj nekaj dni pred porodnisko na dopust, ostalo pa lahko koristim po porodniski. In tako sem vzela 10 dni pred porodnisko, 17 dni mi ostane maja 2008.  Je pa to odvisno od ravnateljice, nekatere ne pristanejo na to. Moja je bila izjema in je sama predlagala, kaj naj naredim.

Stran: [1]