|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust
13.5.2007 17:16:18   
nanaa
Pozdravljene sonosečke,

mene pa zanima kako greste kaj na dopust, midva greva konec junij na Malto (takrat bom v 15 tednu) pa me zanima ali je dovolj dodatno zavarovanje (npr. Coris) ali priporočate še kakšno zavarovanje v primeru, da bi potrebovala kakšno pomoč.

Po eni strani malo "cvikam" in razmišljam če ne bi šla raje kar na Jadran po drugi pa je z letalom še bližje.
Ali se boste kopale v morju?

Bodite lepo in uživajte nedeljo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dopust
13.5.2007 21:20:01   
ALJA75
Pozdravljena nanaa!
Hja kako se leto obrne, spet razmišljamo o dopustu.
Midva greva julija s trebuščkom v kamp Čikat v Mali Lošinj. O nekih dodatnih zavarovanjih ne razmišljam v upanju, da bo seveda vse v najlepšem redu. Trenutno sem v 22 t. Kar se pa tiče kopanja, so nam v materinski šoli svetovali, da naj se samo zaradi plavanja odpravimo na dopust na morje, ker je to najboljše zdravilo in balzam za naše dojenčke. Ginekolog je le pripomnil, da naj kopanje opustimo v primeru, da je voda zelo hladna.

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dopust
14.5.2007 0:26:05   
Antigona
Jaz sem se pravkar vrnila iz 14 dnevnega dopusta v Tuniziji. Sem pa menda v 26 tednu, morm v ticker prevert user posted image ...

Imela nisem nobenih problemov, zavarovanje pa pač to standardno, ki ga dodatno plačaš za tujino v agenciji...

Kopala se pa žal v morju nisem, je bilo čisto premrzla voda (19 stopinj), sem pa nogice namakala in uživala na sončku user posted image  user posted image  user posted image

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dopust
14.5.2007 8:49:43   
Anonimen
Midva pa greva konec junija v Malinsko na Krk. Nekega dodatnega zavarovanja si tudi ne nameravam urejat, samo to osnovno, ki si ga urediš na zavodu za zdravstveno zavarovanje. Bom pa takrat že v 30.tednu. Sem pa gledala na to, da ne greva predaleč, to je čist blizu Slovenije, tako, da sem že zaradi tega malo pomirjena.
Kopala se pa bom seveda v morju, komaj čakam. Verjetno je bolje in bolj priporočljivo kot kopanje v teh termalnih bazenih s klorom, tukaj takoj stakneš kake glivice oz. okužbe. Če pa nisi sigurna glede česa pa vprašaj ginekologa, ta ti bo vedel najbolje svetovati.

LP

(odgovor članu Antigona)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dopust
15.5.2007 15:55:29   
nanaa
Hvala vam za odgovore. Meni ravno to ali greva raje na Hrvaško, ker je blizu in nam je nekako bolj domača ali greva na Malto, ki je ne poznava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dopust
15.5.2007 16:07:00   
sonchek
midva greva na Pag...takrat bom nekje v 20.tednu...
...upam, da bo voda že dost topla....

_____________________________

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dopust
15.5.2007 17:03:53   
nemrak
user posted image user posted image ,
tudi mi smo mislili iti na Pag, tako kot vsako leto, pa nam letos finančno ne bo zneslo. Tri mesece nazaj smo se preselili v svojo hišo in urejali okolico. Tako,da bomo morali biti zadovoljni z Barbarigo (službeni apartma).
Si pa vedno priskrbimo dodatno zavarovanje pri Vzajemni. Za celo družino pride pa jurjev (starih).
Pa smo brez skrbi in vemo, da ni treba nikjer nič doplačat.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dopust
15.5.2007 19:35:41   
maksito
Ojla!

Midva sva šla v moji prvi nosečnosti na Djerbo. Noseča pa 7 tednov. Pa sem se tam peljala z padalom, katerega vleče čoln in ostale aktivnosti, razen kamele nisem jahala.user posted image
Letos gremo pa v Črno goro, noseča pa bom 16 tednov.
Zavarovanje si bomo pa verjetno tudi pri Vzajemni zrihtal.
Komaj čakamo!!!!!user posted image

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dopust
16.5.2007 12:13:09   
martinka
Pozdravljene nosečke,

Midva bova šla prvi teden julija na Hvar, in takrat bom v 14. tednu. Imam pa en problemček in to je, da mož želi, da greva z motorjem (dokler še nimam trebuščka user posted image ). Načeloma naj bi lahko šla z motorjem, ker vibracije in hrup od motorja ne moreta škodit otroku. Samo težava je, če pride do prometne nesreče (lahko jo imaš tudi z avtom, samo je rizik za izgubo otroka večji pri padcu z motorja).

Ne želim biti pesimistična, saj res mislim, da bo vse ok. Kljub temu, me je pa malo strah, saj nikoli ne veš. Mislim, da si nikoli ne bi oprostila, da se karkoli zgodi.

Kaj bi ve naredile?

Kako naj mu povem, da si ne želim z motorjem (sem mu že prej povedala, da se sploh ne bom vozila z motorjem, zdaj me pa nagovarja, da dokler se še nič ne vidi, da bi šla še na zadnji "izlet" z motorjem). Sem se že hotla indirektno izmuznit, da me že usnjene hlače malo tiščijo. Sam ni bilo reakcije.

Razmišljam, da mu ponudim kompromis, da gre on z motorjem, jaz pa za njim z avtomuser posted image ? Čeprav ta je mal čudna, in ne najbolj ekonomična.

(odgovor članu maksito)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dopust
16.5.2007 12:50:30   
MarijaPo
Ne morem verjet.
A si kdaj pogledala statistiko smrti motoristov na cesti? Zakaj mislis, da na unih interaktivnih tablah nad avtocesto stalno pise: Motoristi, vozite previdno? Zakaj mislis, da motoriste kdaj v sali imenujemo tudi samomorilci?

Kakorkoli, povej svojemu dragemu, da to ni za nikamor. Otrok ni hec in probaj mu to dopovedat.

< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 16.5.2007 12:56:57 >

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dopust
16.5.2007 13:00:58   
Anonimen
Saj ne morem verjet...sem mogla nekatere poste večkrat prebrat. Zavidam vam pogum, da hodite tako daleč na dopust. Zame je vsak teden nosečnosti NAGRADNI. Dolgo smo se mučili za pikico in kar ne morem verjet, koliko "pogumnih" nosečk je okrog mene. Pa še z motorjem...no, tega sem pa res prebrala več kot dvakrat, ker kar ne morem verjet, da je res.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dopust
16.5.2007 13:04:52   
Anonimen
Martinka.. res je, vibracije in hrup otročku ne škodita.

Mu pa luknje na cesti. Te kar fajn pretrese. Poleg tega tvegaš vnetje ledvic kljub motoristični opremi.

Z motorjem NIKAMOR! Da ti ne bo žal....

(odgovor članu martinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dopust
16.5.2007 13:35:58   
martinka
Nosečke hvala!

Sem se že tako in tako odločla, da ni šans, da grem kam z motorjem. Kar sem možu tudi povedala takoj, ko sem zvedela, da sem noseča (sam mislim, da pri moških malo dlje časa traja, da jim dejansko "kapne", da je otročiček na poti, in sploh kaj to pomeni). Grem z avtom, on pa naj gre z motorjem, če tako želi.

Glede "motoristov samomorilcev" ne mislim zgubljat besed in živcev, da statistike kažejo, da na cestah umre največ voznikov osebnih vozil in njihovih potnikov in ne motoristov. Po tej logiki moram tudi nehat igrat golf (ki mi ga zdravnik zelo priporoča, ker ni naporen šport in si veliko v naravi), ker je statistično največ ljudi, ki so umrli od udara strele golfistovuser posted image .

Tale ideja vožnje z motorjem, je bila res malce huda, priznam. Mislim pa, da se vse nosečke, ki imamo normalno nosečnost (brez komplikacij), ne rabimo obnašat kot da smo na pol invalidne. Še vedno gremo lahko na morje, se ukvarjam s športom, hodimo na izlete, na ples, itd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dopust
16.5.2007 13:40:15   
Anonimen
Martinka, pravilno si se odločila.

Se pa čisto strinjam s tvojim zadnjim odstavkom!

(odgovor članu martinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dopust
16.5.2007 16:25:52   
MarijaPo
Voznikov enoslednih vozil je lani umrlo 54 (to so motoristi, mopedisti,...).
Vseh, ki so umrli lani na slovenskih cestah, pa je bilo 262. V sloveniji je registriranih 1.218.861 vozil, od tega 17.066 motorjev. Torej je motorjev 1.4%. Ce pristejes se vse pesce, dobis po moje okrog 1.700.000 ljudi, kar pomeni, da je umreti kot motorist 3 promile, medtem ko kot navaden udelezenec v prometu 0.1 promila. Torej ima tvoj moz 30x vecjo verjetnost, da umre zato, ker vozi motor. Meni se zdi to ogromna razlika. To je tako, kot ce bi namesto enega loto listka vplacal 30 njih.

Oprosti, ker sem se tako razburila, ampak motoristov, ki tvegajo svoja in zivljenja drugih, res ne razumem.
Moj moz je pilot, pa si ne upa na motor. Meni to dosti pove. 



< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 16.5.2007 16:41:55 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dopust
16.5.2007 19:26:29   
Anonimen
Martinka, seveda lahko greš na morje..lahko greš tudi na drug planet user posted image  Strinjam se, da nismo invalidne, ampak vsekakor se odgovornost do otroka ne začne šele po porodu, ampak veliko prej. Lahko je vse v redu, lahko pa gre kaj narobe in si v odročnih krajih, kjer ne dobiš nobene oskrbe za dojenčka.

(odgovor članu martinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dopust
16.5.2007 19:38:30   
nanaa
Pa saj se je odločila, da ne gre z motorjem, pa za nasvet nas je prosila. Pa saj je zato forum, da se vprašamo med seboj za nasvete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dopust
16.5.2007 20:00:53   
Sunny Morning
Midva greva na Cres, konec julija za dva tedna. Njegovi imajo tam apartma, tako da točno vem kaj me čaka. Noseča bom 14 tednov in komaj čakam, da se vržem v morje.

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dopust
16.5.2007 20:10:01   
viv_
Torej, za vse, ki greste kam v tujino, Coris velja samo do 30. tedna nosečnosti, naprej pa ne več, ker je prevelik riziko. A ni riziko tisto, kar zavaruješ?

Kakorkoli že, če nimate kakšnih posebnih težav v nosečnosti, potem kar pogumno. Glavno je, da na dopustu uživaš in se spočiješ.

nanaa - na Malti zna bit kar vroče. Sem pa slišala polno kritik na Malto, kakšen dolgčas in to, pa je prav super. Mam sličice v albumu, pa si poglej.

Drugače pa, jaz sem bila v drugi nosečnosti stalno okrog, ker sem se dobro počutila in ker je prva nosečnost minila OK. Bila sem na Irskem, v Angliji in pa na koncu še 3 tedne v Grčiji.

Kar pogumno in uživajte na dopustih!

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dopust
16.5.2007 20:17:34   
Anonimen
Midva pa ne greva na daljši dopust, ker  bo mali rojen v začetku junija in ne veva kako in kaj bo. Bova šla le za kak dan v septembru, ko ne bo več gužve, user posted image pa bo tudi že dovolj star.
Vse user posted image pazite nase na dopustih.
Martinka ti pa le pregovori moža, da gresta z avtomobilom. Pa srečno.

(odgovor članu nanaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dopust
17.5.2007 15:22:18   
martinka
Včeraj sva se dogovorila z možem, da greva definitivno z avtom na morje, tako da so vse skrbi odveč. user posted image user posted image user posted image

user posted image , hvala za podporo in nasvete. Uživajte v nosečnosti in na dopustih.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dopust
10.6.2007 15:39:43   
Rozmarinka
nanaa, sprasevala si glede Corisa. Midva odhajava na Cres konec junija (takat bom v 27 tednu) in sem si zato podrobno pogledala Posebne pogoje za prostovoljno zdravstveno zavarovanje oseb pri potovanu in bivanju v tujini z asistenco (Coris). V odstavku Posebnih pogojev z naslovom IZKLJUCITEV OBVEZNOSTI ZAVAROVATELJA je napisano: V celoti so izkljucene vse obveznosti zavarovatelja, ce je primer nastal zaradi
-nosecnosti, rednih pregledov v nosecnosti,tipicnih tezav v casu nosecosti in poroda, razen v primeru resevanja zivljenja matere oziroma otroka, pod pogojem, da je nosecnica mlajsa od 38 let in da ni zakljucen 30-ti teden nosecosti. Lahko pa poklices na Assitance Coris doo, tel 01 519 20 20 za dodatne informacije, ce te zanima...

martinka, super da gresta z avtom na pot. user posted image user posted image

Srecno & cimlepsi dopust vsem !


(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dopust
10.6.2007 16:06:27   
scubadiver
Torej Rozmarinka, ce tole prav razumem Corris v bistvu sploh ne velja za nosečniške težave, tudi pred 30 tednom ne, ražen če je ogroženo življenje.. pa še to samo do 30 tedna..
hm...
a katera ve za kako drugo podobno zavarovanje, ki pa velja?


_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu Rozmarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: dopust
10.6.2007 18:03:54   
Sisy
midva greva tudi na Pag čez slabih 14 dni, takrat bom dopolnila 34.teden....Pa je veliko panikov okoli mene ki pravijo: pa ne na otok,pa kaj če se kaj zgodi...Če je z nosečnico vse ok mislim da ni ovir...

Me je pa zaskrbelo to kar pravite glede dodatnih zavarovanj-a za dodatno od Vzajemne isto po 30.tednu ne velja al kako?user posted image

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dopust
10.6.2007 21:56:15   
Rozmarinka
Scubadiver, ko sem jaz klicala na Coris so mi sicer zatrdili da velja za resne nosecniske tezave do 30 tedna. Coris sem nato narocila in ko sem dobila posto domov in natancno prebrala Posebne pogoje, sem videla tisti paragraf, ki sem ga v prejsnjem postu navedela. Po tem odstavku Coris vseh nosecniskih zapletov ne krije, krije le ce nastopi primer resevanja zivljenja matere oziroma otroka in pod pogojem, da je nosecnica mlajsa od 38 let in da ni zakljucen 30-i teden nosecnosti, torej le skrajne primere in se to le, ce sta oba pogoja izpolnjena torej starost matere ter tedni nosecnosti.

Sisy, jaz sem bila najprej na Vzajemni, ker imam tam dopolnilno zavarovanje, a mi je referentka tam rekla, da Vzajemna zavarovanja za tujino, ki bi krilo tezave povezane z nosecnostjo nimajo. Sama me je napotila na Corisn(AdriaticSlovenica), a kot sem omenila tudi Coris ne krije vsega.

Ce bo katera nasla kaksno pametno zavarovanje za tujino se tudi jaz priporocam za info.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




porod in čep


V kolikem času ste rodile ko se vam je odluščil čep?

tisti dan (73%)

v roku enega tedna (18%)

v roku dveh tednov (5%)

v roku treh tednov (2%)

več kot tri tedne kasneje (2%)


Število vseh glasov: 222

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!