Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa Kmalu gremo za en teden na smučanje in sem se odločila da jih pripraim doma.Nekaj receptov sem že našla, zanima pa me če ste jihtudi ve kdaj poskusile speči in po katerem receptu?Sladkorja razen medu ne smem uporabljat.Morda stevio.všeč mi je recept na okusne.je.Ga je katera že sprobala? jst jih redno delam. niso glih tablice, lahko so tud okrogle oblike, ampak osnova je ista in različic je lahko mnogo. nam so najljubše tele: Ker jaz vedno dam količine od oka, ne bom pisala o količinah, ampak samo postopek. Na medu prepražiš ovsene kosmiče, le toliko da zadiši in se lepo stopi med. V posodi namakaš pol ure suho sadje. (marelice, fige, jabolčni krhlji, slive, rozine, itd.) Sadje narežeš na koščke in dodaš oreščke. jaz jih ne meljem, ampak samo pod žlico zdrobim. (orehi, mandeljni, indijski oreščki, lešniki, itd.) Dodaš svež limonin sok (kar precej), cimet in sneg beljakov (beljakovine so pomembne pri teh športnih prigrizkih). zdaj vse skupaj zmešaš s kosmiči in dodajaš vodo, v kateri si namakala sadje. masa mora biti 'ravnoprav' (raje malo bolj tekoče, kot pregosto), da lahko oblikuješ ploščice oz. kukije. Jaz ko delam to za mojega, velikokrat dodam še tista njegova mamila (beljakovinske praške) in je ravno tako super. Zadevo lahko narediš na ful načinov. dodaš moko, pecilni prašek, lahko delaš s svežim sadjem, lahko dodajaš tudi čokolado, itd. Edina stvar, ki je pa tukaj res nikoli ne dodam, pa je sladkor. je vse skupaj od sadja dovolj sladko, pa med je vmes, tako da je cukr čisti višek. evo, to je en namig in lepo se imejte na smučanju!
|