Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: POGODBA ZA DOLOČEN ČAS IN PORODNIŠKA 17.12.2008 22:17:02
|
|
|
|
benika
|
Če si zaposlena za določen čas, ti delodajalec lahko mirne vesti pogodbo zaključi in je ne podaljša, pa če si noseča ali ne. Kar se pa tiče porodniške...boš jo dobila, vendar ti bodo za tiste mesece, ko ne boš zaposlena, v izračunu upoštevali 55% minimalne plače.
|
|
|
|
RE: določen čas in porodniška 18.12.2008 8:34:01
|
|
|
|
zimbra
|
IZVIRNO SPOROČILO: škampek Imam pa še eno vprašanje bolj z pravnega vidika če se morda kdo spozna: in sicer po zakonu o javnih uslužbencih je navedeno, da imajo zaposleni za določen čas enake pravice in dolžnosti kot redno zaposleni. Kar nadalje po zakonu o delovnih razmerjih pomeni tudi, da redno prekinitev delovnega razmerja delodajlec ne sme izvesti v primeru nosečnosti. Točno tako, pravice imaš enake. Le da v tvojem primeru delodajalec ne prekine delovnega razmerja, le pogodba se ti izteče in delodajalec ni prisiljen ti jo podaljšati. Ostalo ti je napisala že Benika.
|
|
|
|
RE: POGODBA ZA DOLOČEN ČAS IN PORODNIŠKA 18.12.2008 10:23:27
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Če si zaposlena za določen čas, ti delodajalec lahko mirne vesti pogodbo zaključi in je ne podaljša, pa če si noseča ali ne. Kar se pa tiče porodniške...boš jo dobila, vendar ti bodo za tiste mesece, ko ne boš zaposlena, v izračunu upoštevali 55% minimalne plače. Glede prvega odgovora se strinjam. Porodniško bo tudi dobila, vendar ne v takem obsegu, kot piše benika - to bi bilo v primeru, ko bi bila dan pred nastopom porodniške zavarovana za starševsko varstvo. Če se ponovno ne zaposliš, ne boš zavarovana, zato ti pripada porodniška po posebnem ključu - žal precej nižja in ni odvisna od tvojega dohodka. Če prav razumem, boš imela v zadnjih treh letih pred nastopom porodniške 18 mesecev delovne dobe + dobila boš še 3 mesece nadomestilo z zavoda za zaposlovanje, torej boš zavarovana za starševsko varstvo v zadnjih treh leih skupno 21 mesecev, kar je 9 mesecev več kot 12. Tako boš dobila porodniške 55%+9x2%=73 % minimalne plače. Če je le kakšna možnost, se ti zelo splača zaposliti vsaj nekaj dni pred nastopom porodniške za kratek določen čas - da si pred nastopom porodniške zavarovana za starševsko varstvo. V tem primeru pa ti gledajo dohodke za 12 mesecev nazaj - v tvojem primeru 9 plač in 3 nadomestila z zavoda. Ti pa zelo malo zmankja - žal 3 tedne - toliko prej ti preneha pravica do nadomestila z zavoda in pred nastopom porodniškega dopusta.
|
|
|
|
RE: POGODBA ZA DOLOČEN ČAS IN PORODNIŠKA 18.12.2008 12:31:49
|
|
|
|
Arwenko
|
Glede na to kako malo ti zmanjka, bi jaz na tvojem mestu šla prosit za podaljšanje za 1 mesec, lepo po pravici razložiš za kaj se gre in kakšno je stanje, zgubit tako ali tako nimaš kaj - pa to se da tudi v javni upravi, je pa vse odvisno od tvojega nadrejenega in od kadrovske, kolegici so na MZZ-ju na tak način podaljšali za bolj brezvezen razlog (nastop nove službe) kot je pa porodniška, ki je res vprašanje socialne varnosti.
|
|
|
|
RE: POGODBA ZA DOLOČEN ČAS IN PORODNIŠKA 19.1.2009 22:23:27
|
|
|
|
SMELIKA
|
Pozdravljene! Tudi jaz imam vprašanje glede porodniške. Lani oktobra sem diplomirala, novembra pa sem se prijavila na zavodu za zaposlovanje kot iskalka zaposlitve. Sedaj sem pa v 5. tednu nosečnosti in me zanima, kakšne so moje pravice, dolžnosti do porodniške,ali jo sploh lahko dobim, saj nisem bila še nikoli v službi? Če katera ve, prosim za informacije
|
|
|
|
RE: POGODBA ZA DOLOČEN ČAS IN PORODNIŠKA 20.1.2009 11:07:57
|
|
|
|
mamicaTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: SMELIKA Pozdravljene! Tudi jaz imam vprašanje glede porodniške. Lani oktobra sem diplomirala, novembra pa sem se prijavila na zavodu za zaposlovanje kot iskalka zaposlitve. Sedaj sem pa v 5. tednu nosečnosti in me zanima, kakšne so moje pravice, dolžnosti do porodniške,ali jo sploh lahko dobim, saj nisem bila še nikoli v službi? Če katera ve, prosim za informacije Pomembno je, da si dan preden nastopiš porodniški dopust, ali zaposlen ali na zavodu (nekje moraš biti prijavljen). V nasprotnem primeru ti pripada le neka minimalna pomoč države (okrog 200eur/mesec ). Za povprečje porodniške ti vzamejo povprečje zadnjih 12 plač oz. za tisti mesec ko nisi zaposlen vzamejo minimalno slovensko plačo. Možno pa je tudi, če je partner zaposlen, da on vzame porodniško in bo na podlagi njegove plače dobil porodniško. Najbolje da pokličeš na center za socialno delo in jih vprašaš-bodo najbolj sigurni podatki. Spodaj imaš še dva linka, kjer ti piše nekaj o porodniškem dopustu in očetovskem dopustu: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/dopustNegaVarstvo.asp http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/ocetovskiDopust.asp Tukaj pa si lahko izračunaš koliko bi imela poroniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp Uživaj v !
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?