|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dolgi ciklus
16.1.2007 19:36:35   
pupa_b
Upam, da me ne boste kregale, da je ta tema že odprta! Se opravičujem, ampak sem čisto nova tukaj in se še ne znajdem prav dobro!
Zanima me, ali ima katera od vas ciklus dolg približno 40 dni, kot ga imam jaz. A ni to sr...? S koledarjem ovulacije si izračunam tiste dni, včasih še takrat naredim test z Ovultestom, a vedno (!!!!) pokaže, da nimam ovulacije. To me že tako depresira, da ne vem več, kaj ... user posted image user posted image  Že več kot leto traja, pa še ni bilouser posted image  ...
A ima še katera take težave? A je možno, da sploh nimam ovulacije?user posted image
Lp vsem! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dolgi ciklus
16.1.2007 20:31:08   
sonchek
sicer nisem v takem kaosu kokr ti...ampak mislim, da če je leto minilo, da bi mogla mal na pregled do G., pa naj ti ona pove kako in kaj naprej...ali pa naj te da vsaj na kakšno preiskavo...sej zdej si pa že prekoračila čarobno mejo za zdravnike...
pa srečnooooooooooo!!!!!!!!!!!

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2007 20:44:02   
pupa_b
user posted image Hoj, Sonček
Veš, saj hodim k ginekologinji na redne preglede, drug teden grem tudi v ambulanto za neplodnost v Mb, pa bomo videli, kako in kaj naprej!
Hvala za lepe željeuser posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.1.2007 6:23:10   
Anonimen
Pupa, nič se ne sekiraj, sigurno ti bojo zdaj v ambulatni za neplodnost naredli kak UZ in ti predpislai klomifen in še poslali na nadaljne preiskave. Ponavadi navaden G ne predpisuje klomifena, praviloma bi ga naj G za neplodnost. Tudi kar s etiče tvojega dolgega ciklusa, mislim da ni tako hudo dolgi in da spada še kar med normalne cikluse. Je vedno bolje imet daljši ciklus kot pa prekratkega, ker če je prekratek, jajčece tažko odzori in nima časa da bi se vgnezdilo. vso srečo in čim prejšnji user posted image user posted image

(odgovor članu pupa_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2007 7:26:17   
Olivija
seveda je možno, da imaš ovulacije, jaz sem imela pred obema  user posted image  cikluse dolge od 60-90 dni. Tista ovulacije s katero je nastala naša Ana, je bila 3 tedne kasneje kot bi morala normalno biti. Očtno se lahko zelo zamakne.

Srečno!

O.

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2007 14:28:30   
pupa_b
Oj, Olivijauser posted image  Kako si pa ti ugotavljala, kdaj imaš ovulacijo? A si sploh računala al se je pač prijelo enkrat? Ali
si vedela, kdaj je O?user posted image
Si hodila na kake preglede tele "naše"?
Lp vsem

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.1.2007 9:15:28   
Olivija
Za Ano sva rabila 22 mesecev in sem že hodila na preglede (diagnoza PCO), pravzaprav sem imela že recept za Klomifen. Dodatno sem imela doma eno tako stvarco, kjer pregleduješ sluz, samo po pravici povedano, meni ni bilo nič jasno.

No, in potem je julija 2002 rodila moja najboljša prijateljica in sva šla dva dni kasneje na obisk v porodnišnico in me je zagrabila totalna depresija, ker sem bila prepričana, da sploh nikoli ne bova mogla imet otrok in tisti vikend je potem nastala naša Ana.
Po Ani pa spet ista pesem z mojimi ciklusi, samo očitno je nosečnost dobro vplivala na moje jajčnike, ker je Julija ratala po prvem poskusu, skoraj mal prezgodaj, sva jo imela načrtovano za kakšno leto kasneje. Ampak po prvem šoku, je zdaj prav fino.
Upam, da se ti kaj pomagala, vem pa kaj prestajaš, ker sem sama bila zelo dolgo prepričana, da sploh ne bom nikoli zagledala tistih dveh črtic.

Še nekaj približno en teden pred nastankom naše Julije, mi je G pregledala z UZ jajčnike in je rekla, da se nič ne dogaja in da ni kaj dosti upanja . Potem pa takolo user posted image .

Tako, da pravzaprav nikoli nisem vedela, kdaj imam ovulacijo.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 18.1.2007 9:18:06 >

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2007 21:51:53   
pupa_b
Ojla, punceuser posted image

Evo, pa bo res prišel ta težko pričakovan ponedeljek za mene. Jutri grem na prvi pregled. user posted image
Saj vem, da jutri ne bom izvedela nič oprijemljivega, ampak vseeno vsaj korak dlje na poti k cilju user posted image  (morda!user posted image )

Lepo se imejte in mislite name!
user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.1.2007 22:14:17   
bumbum
Hej, pupa! Pol se bova pa jutri morda videli, jaz grem namreč tudi v ambulanto(MB).
Sem pa tudi jaz v istem sranju kot ti-ciklusi dolgi med 30 in 50 dni. V ambulanti sem že bila na uz in odvzemu krvi(hormoni). Ugotovljen PCO in pretanka sluznica. Jutri bomo pa videli kaj se dogaja s hormoni in kako naprej. Mislim pa, da bi naju jutri morala tam čakati dr. Gavričeva user posted image . Je taka fajna, prijetna zdravnica.

Držim pesti zate!!!! Pa sporoči kako je bilo.

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.1.2007 23:42:28   
upica
Pupa b
Če je vse v redu s tvojimi hormoni, se ti ovulacija pojavi 14 dni pred M. Če imaš cikluse vedno dolge 40 dni, se ti torej ovulacija pojavi 26. dan ciklusa. Lahko si spremljaš bazalno temperaturo in sluz za ugotavljanje plodnih dni in ovulacije. Če temperatura pade nekje (pri tebi) 26. dan ciklusa, nato pa začne rasti na višji nivo kot je bila pred ovulacijo in na tem nivoju ostane 10-12 dni, potem imaš cikluse ovulatorne in normalne. Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2007 14:09:11   
pupa_b
Hojlauser posted image

Prišla s pregleda!user posted image  Dober vtis sem dobila o dr. Gavričevi, le čakati moram do maja, ko imam naslednji pregled z vsemi izvidiuser posted image . Bomo videli ...

Upica, hvala za nasvete, ampak veš kaj je meni čudno? Če si v ta koledar ovulacije vtipkam datum zadnje M in približni čas ciklusa, mi pač vrže ven dneve, ko naj bi bila O. Potem pa še v drug koledar na bambino.si iste podatke, pa je zamika za kar cel teden. Zakaj je to tako? BT se ši nisem merila, sem si pa delala teste z ovultestom, pa s tem nimam nikoli O!!!!user posted image

lp

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2007 15:56:42   
bumbum
Pupa, si dobila napotnico za UZ in krvne teste?

Jaz moram pa na HSGuser posted image , ker je vse ostalo ok, razen raven progesterona je nizka, kar pa je bilo itak za pričakovat, ker imam tako dolge in neredne cikluse.

Drugače pa sem jaz tudi maja naročena pri dr. Gavričevi. Je fajna, ne?
Ona je sama dala vse to skozi, zato ve kaj dela!user posted image

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2007 9:16:36   
pupa_b
Ja, bumbum, sem dobila napotnice, moj user posted image  pa je na spermiogram naročen komaj majauser posted image  ... Dolga bo, dolga!

Ampak bomo že preživeli, če smo tako dolgo!user posted image

Dr. Gavrićeva je res fajna, mi je bila všeč. Kako pa veš, da je sama dala to vse skozi, bumbum?

Lpuser posted image

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2007 13:05:59   
bumbum
Pupa, tolaži se s tem, da morda pred majem uspe!!! Moj je tudi tako dolgo čakal na spermiogram. Saj bo! Saj vmes boš pa ti šla dvakrat kri dat, pa na UZ. Bo minilo.

Kako vem, da je dala vse to skozi? Prijateljica, ki že vrsto let hodi k njej, mi je povedala.Njen sinko je otrok iz epruvetke, zato ji jaz še bolj zaupam. Krasna zdravnica je.

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.1.2007 19:47:44   
upica
Ne vem, na kakšnem principu delujejo ti koledarji (kakšna je formulauser posted image ) ampak, to kar sem ti napisala drži, če je le s tvojimi hormončki vse v redu. Ponavadi je pri dolgih ciklusih podaljšana faza zorenja foliklov (to se pa dogaja pred ovulacijo), kar ni nič narobe, vendar je posledica, da pride kasneje do ovulacije, lutealna faza (od ovulacije do M) pa je vedno dolga 14-15 dni (seveda ob pravilnem delovanju hormončkov). Če ti ustrezajo ovulatorni lističi, poskusi narediti test 24., 25. in 26. dan ciklusa, pa boš videla. Jaz sicer ne poznam delovanja teh lističev, če kje zaslediš, na kakšni osnovi delujejo, mi prosim napiši, pa ti bom lažje pomagala. Če reagirajo na hormona LH ali FSH sta ta dva v času ovulacije na najvišji ravni. Če bi si pa merila BT pa le ta ob ovulaciji pade in ostane nizka, dokler imaš plodne dneve, nato se začne dvigovati in doseže višjo raven, kot pred ovulacijo. Po tem dvigu temp. veš, da si imela ovulacijo.

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2007 22:50:06   
pupa_b
user posted image user posted image user posted image UUUU, upica, ti pa si podučena, svaka čast.
Hvala ti za tole razlago, prav zanimivo. Jaz sem si nekajkrat naredila test s temi lističi, pa mi je vedno pokazalo, da nimam O, zato sem obupala. BT pa si še nisem merila. Ne vem, itak imam že preveč vsega v glavi, pa skoz nekaj računam pa gruntam, kar je verjetno slabo za vse skupaj. Zdaj čakam na pregled krvi, pa na UZ, pa se bom kar prepustila. Mogoče pa bo tako še najbolje ...user posted image

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.1.2007 0:29:00   
upica
Ja, če se želiš izogniti vsem tem meritvam in testom, potem pač poskusita s svojim user posted image  metodo vsak drugi dan user posted image , ta še je najbolj zanimiva in prijetnauser posted image .

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.1.2007 13:54:20   
andreja2000
pupa_b
Vidim,da si bla pri Gavričevi in da si z njo zdovoljna.Jaz moram pa še čakat na april,da jo bom končno spoznala.O,ko bi le prej zagledala user posted image
Želim,da tudi tebi uspe zanosit še preden se naslednjič srečaš z njo.-Gavričevo.

Lep dan vsem puncam in da vse čim prej zagledamo user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.1.2007 18:22:24   
bumbum
Andreja, ti greš tudi h Gavričevi? So ti povedali, da si naročena prav pri njej? Ker drugače dela tam kar nekaj zdravnikov.

Kakorkoli, tudi tebi želim, da vama uspe preden jo spoznaš, čeprav je krasna zdravnica.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.1.2007 18:36:22   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image  pupa_b                         user posted image  user posted image  user posted image
                  upica
                  andreja2000 
                   bumbum 

Drage moje sotrpinke! Tak sem vesela, ko sem sedaj prebrala, da smo vse pacientke dr. Gavričeve, ki je superrrrrrrrrrr (jo moram še jaz pohvalit)  user posted image

Nič se ne sekirajte, če morate počakat dva, tri mesece. To tako hitro mine, vse te preiskave (kri, UZ), pa user posted image  se bodo izkazali user posted image
Moj je bil prejšnji teden drugič
(čeprav je bil prvi user posted image  ) na spermiogramu, ker namreč jaz čakam na operacijo user posted image , ki pa se je v bistvu bolj veselim, kot pa me je strah. Jutri moram poklicat sr. Boženo, če sem na planu op za naslednji teden user posted image   

Je bil dr. Reljič navdušen nad plavalčki, ki so bili prvič bp, sedaj pa so še veliko boljši user posted image  Moj jezikavi user posted image  pa je rekel, da se sedaj nebo več rabo matrat tukaj user posted image  user posted image  user posted image , so vsi cepali od user posted image  user posted image  user posted image
Sem mu rekla, da soglašam za uresničitev takšne želje.
Upam, želim si, da po operaciji rata in da zagledava user posted image  user posted image

Vse bomo srečke user posted image              

< Sporočilo je popravil tosja -- 24.1.2007 18:37:30 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.1.2007 19:33:25   
pupa_b
Tosja, veliko nas je na RR, ki smo pacientke dr. Gavrićeve. Ne vem, a k drugim tam nobena ne hodi?user posted image  Sicer pa je Gavrićeva res fajna.

Želim ti, da uspešno dočakaš operacijo, da bo vse okej, vsem drugim "našega kluba" pa čim prejšnjo user posted image !!

Skupaj nam bo uspelo!!!user posted image user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.1.2007 20:54:23   
bumbum
Jeee, kak je to fajn, da nas je več!!!! Super! Zdaj se bomo lahko bodrile!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.1.2007 22:09:53   
andreja2000
bumbum , ja vem da je Gavričeva moja zdravnica,saj so mi tako rekli,ko sem se naročila.No,je pa vse skupaj res lažje,ker nas je več,če prav bi raje videla,da nam zanositev ne bi delala težv.Kakrkoli že,dejstvo je,da nas je usoda združila,zato se bomo medsebojno vzpodbujale in si tako tudi krajšale čas.

tosja,tudi jaz ti želim,da b operacija uspešna in da potem sledi user posted image

pupa-b ,upica in tudi druge,držite se,pa da vse skupaj čim prej zagledamo tisti dve magični user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.1.2007 12:54:44   
Ayo
Pozdravljene punce!

Jaz sem ze stara macka na tem forumu, sem pa zaradi zasebnosti spremenila nick name.

Sicerme  me tudi ze kar nekaj casa ni bilo na RR, sem bila pa se toliko bolj vesele, ko sem zagledala tale post.

Sama imam precej dolge cikle (45-60, moj rekord je 80!). Po 1 letu neuspeha sem koncno prilsa na vrsto v ambulanti za neplodnost – sindrom  PCO. Ravno danes je prisla M in grem jutri na odvzem krvi za preiskavo hormonov in potem posledicno na stimulacijo.
Zalostna sem in obbenem vesela, da se je nekaj premaknilo.

Sem pa hotela napisat, to kar tukaj gor se nisem zasledila, moj ginekolog je rekel, da imamo zenske s PCO 2 prednosti:

1. Pri zdravi zenski hormone LH v casu ovulacije zelo naraste, tako da je zenska v tem casu zelo voljna, pred in po O je LH zelo nizek. Meddtem ko je pri zenskah s PCO LH vedno na konstanti srednji ravni, to pomeni, da smo pred in po O bolj zeljne kot ostale user posted image  (no to je mogoce + novice predvsem za nase lubije).

2. Druga prednost pa je ta, da zenske s PCO zaidejo kasneje v meno. user posted image

LP

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.1.2007 18:32:23   
bumbum
Hej, Ayo!

Me veseli, da imamo tudi me vsaj nekaj prednosti! user posted image

Tudi zate držim pesti, da čimprej uspe!

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.