Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dojenje in antibiotiki.... 2.12.2005 18:09:13
|
|
|
|
Naja31
|
Ja, ampak je to odvisno od antibiotika. Zdravniku povej, da dojis in ti naj predpiše takega, ki ga lahko vzameš.
|
|
|
|
RE: dojenje in antibiotiki.... 2.12.2005 18:59:28
|
|
|
|
pinkiponki
|
Predpisal mi je ospen 1000,
|
|
RE: dojenje in antibiotiki.... 2.12.2005 19:01:46
|
|
|
|
pinkiponki
|
Na navodilih sm prebrala, da lahko doiim, ampak da otrok lahko postane preobčutljiv na penicilin (kakšne alergije). Res pa je da dojim samo še tko, da se crkljava in Taja že ceu dan hodi okrob mene in prosi mami mamam. Stara je pa 13,5mesecev
|
|
RE: dojenje in antibiotiki.... 2.12.2005 20:00:02
|
|
|
|
SaaS
|
Ko je bil moj sonček star približno 9 msecev. sem jaz staknila angino. Osebnemu zdravniku sem povedala, da dvakrat na dan še dojim in mi je zato predpisal Hiconcil namesto Ospena, ki sem ga ponavadi dobila pri anginah. Klicala sem pediatrinjo in jo vprašala za nasvet glede dojenja. Je rekla, naj dojim naprej, sploh če le še dvakrat na dan bolj za crkljanje kot lakoto. Hiconcil je antibiotik, ki ga dajejo tudi dojenčkom, če je nujno. Jaz bi na tvojem mestu poklicala zdravnika in povedala, da dojiš, če mu takrat nisi in ga vprašala, če je zato bolje jemati kakšno drugo zdravilo kot Ospen.
|
|
|
|
RE: dojenje in antibiotiki.... 4.12.2005 11:07:32
|
|
|
|
Anonimen
|
A mogoče katera ve, kako pa je z dojenjem in z istočasnim jemanjem zdravil, ki so v prosti prodaji, npr. Nalgesin, Rupurut in podobno?
< Sporočilo je popravil Kerensa -- 4.12.2005 11:08:54 >
|
|
|
|
RE: dojenje in antibiotiki.... 4.12.2005 20:15:53
|
|
|
|
tincci
|
Po moje velja isto kot za nosečnost: ne smeš jemat?
|
|
|
|
RE: dojenje in antibiotiki.... 4.12.2005 22:35:05
|
|
|
|
taška30
|
To, da so zdravila v 'prosti prodaji' - brez recepta, ni v nobeni povezavi s tem, da so bolj varna za dojenčka, ko dojiš. Najbolje je prebrati navodila za vsako zdravilo (oz. vprašati farmacevtko v lekarni) in to upoštevati. Je pa res, da za veliko večino zdravil piše, da se ob dojenju ne smejo jemati, prav tako kot ne v nosečnosti. Je pa tako, da so ta navodila pisana na sistem: ziher je ziher, kar je tudi prav, čeprav je mogoče 99% možnosti, da ne bodo škodila otročku. Primer: Naprosyn ali Nalgesin, naj se jih ne bi jemalo ob dojenju, vendar pa sem ravno zadnjič vprašala v lekarni ali jih lahko vzamem (imela sem operacijo zoba in sem se bala da samo Lekadol ne bo dovolj), pa mi je rekla, da po otrokovem dopolnjenem 6.mesecu ni problema za skoraj vsa zdravila. Drugi primer: Saridon (analgetik za močnejše bolečine, glavobole), v navodilih tudi piše, naj se ne bi jemal, vendar so nam ga vsak dan ponujali v porodnišnici proti bolečinam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?