taška30 -> RE: dojenje in antibiotiki.... (4.12.2005 22:35:05)
|
To, da so zdravila v 'prosti prodaji' - brez recepta, ni v nobeni povezavi s tem, da so bolj varna za dojenčka, ko dojiš. Najbolje je prebrati navodila za vsako zdravilo (oz. vprašati farmacevtko v lekarni) in to upoštevati. Je pa res, da za veliko večino zdravil piše, da se ob dojenju ne smejo jemati, prav tako kot ne v nosečnosti. Je pa tako, da so ta navodila pisana na sistem: ziher je ziher, kar je tudi prav, čeprav je mogoče 99% možnosti, da ne bodo škodila otročku. Primer: Naprosyn ali Nalgesin, naj se jih ne bi jemalo ob dojenju, vendar pa sem ravno zadnjič vprašala v lekarni ali jih lahko vzamem (imela sem operacijo zoba in sem se bala da samo Lekadol ne bo dovolj), pa mi je rekla, da po otrokovem dopolnjenem 6.mesecu ni problema za skoraj vsa zdravila. Drugi primer: Saridon (analgetik za močnejše bolečine, glavobole), v navodilih tudi piše, naj se ne bi jemal, vendar so nam ga vsak dan ponujali v porodnišnici proti bolečinam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|