Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 10:07:24
|
|
|
|
Stefka
|
Pozdravljene/i, me zanima ali je mogoče katera že to sklepala? Namreč, načeloma sem se odločila, da sprejmem novo delo (za decembrske plače v zdajšnji službi namreč ne bo denarja ), ampak rada bi se "zazihrala", preden dam odpoved. Vem, da po ZDR moram dobit predlog pogodbe o zaposlitvi najkasneje nekaj dni (mislim, da tri ali pet) pred začetkom zaposlitve, jaz pa bi rada imela črno na belem preden dam odpoved. Vem, da obstaja nekakšna zadeva "letter of intention" - ne vem kako se temu reče v slovenščini, v kateri se dogovorijo osnovne zadeve - plača, dodatki, delovni čas... ampak zanima me ali je katera kaj takega že dobila in kako je to izgledalo. Jaz sem mislila, da bi rekla za nek pisni dogovor med delodajalcem in mano, kjer si pisalo, da je zaposlitev za nedoločen čas s poskusno dobo treh mesecev, pa plačo, dopust, dodatki in seveda kaj vse se zavežem jaz, da bom znala PREDEN pridem na delo (govora je bilo namreč o tem). Danes imam namreč tam sestanek in naj bi se o tem dogovarjali. Ima kdo kakšen predlog? Hvala.
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 10:12:11
|
|
|
|
fricka
|
Pa odpovedni rok? Pri nas je zaposlena dala odpoved in je ne spustim pred iztekom odpovednega roka.
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 10:16:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Podpiši novo pogodbo in pol daj odpoved. Al nimaš odpovednega roka? Jst sem zmeri podpisala pogodbo, pol pa dala odpoved. Pogodba je bila pa pisana, da bo nastop dela z dnem preteka odpovednega roka. Sipl.
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 10:42:27
|
|
|
|
Stefka
|
Nismo se razumeli. Ravno zaradi tega. Ker imam odpovedni rok in bi bila rada prepričana, da bo vse ok, ko pridem tja (da se bodoči delodajalec ne premisli).
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 11:02:17
|
|
|
|
maruškaŠ
|
Jaz mislem, da sm ga dobila, ampak ne vem kam sem ga dala (potem ko sem podpisala pogodbo). Je pa bil čist nek splošen dopis - pismo o nameri. V njem je pisalo, da se doldajalec obvezuje, da me bo takrat in takrat zaposlil in na katero delovno mesto in pod kakšnimi pogoji. Jaz nisem imela takrat nobenega pogoja.
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 11:21:16
|
|
|
|
Stefka
|
maruškaŠ, hvala. Upam, da mi ne bo treba reči .
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 11:25:58
|
|
|
|
Anonimen
|
ja js prov takega pisma o nameri se temu reče nisem dobila. sem pa dobila pač pisno napisano da sem sprejeta na to delovno mesto. in o je bil zame zadostno potrdilo da sme dala odpoved
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 11:55:29
|
|
|
|
aluš
|
Jaz sem lansko leto takle čas menjala službo. Grozno vesela, da končno menjam, imela ful dober občutek. Me je pa ženska hotela tako nate , da ne bom do konca življenja pozabila. Zraven mene pa še dve novi delavki. Na razgovoru je obljubila eno, v pogodbi je bilo pa drugo (npr. razgovor neto plača 160.000 sit, v pogodbi minimalc - 125.000 bruto), pa če bi bilo samo to. V glavnem k njej sem hodila delat 14 dni, prosila naj mi da pogodbo najprej za določen čas, da vidim kaj je res, ni hotela dat (je že vedla zakaj). Nato sem rekla, da ne bom podpisala pogodbe. Mi je poslala del. knjižico nazaj domov in na ZZZS mojo prijavo stornirala (nisem imela nobene delovne dobe, ostala brez plačila, v del. knjižici pa zgleda prav lepo, ko imam njen žig, potem pa prečrtano in STORNO). Tako, da po moji izkušnji se prej zmeni za predpogodbo. Čeprav ne vem, kako to zgleda, ko rečeš bodočemu delodajalcu.
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 12:16:27
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Ja, pismo o nameri. Če ti ga ne bodo dali, vprašaj direktno ali po ovinkih (kako gre pa to zdaj naprej, najprej verjetno dobim osnutek pogodbe in pismo o nameri, preden dam odpoved...). Meni so dali najprej osnutek pogodbe, da sem vedela, pri čem sem. (Sem mogla podpisat papirje, da sem prejela osnutek pogodbe). Potem so mi dali pismo o nameri, ki sem ga morala podpisat. In potem sem precej pred nastopom dela podpisala pravo pogodbo, v njej pa je bil datum, kdaj nastopim delo. Upam, da ti bodo to dali sami od sebe. Drugače so pa neresna firma . (Hecam se. Ampak res, zavaruj se!) Srečno!
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 13:48:49
|
|
|
|
Anonimen
|
in zakaj ne moreš podpisat nove pogodbe preden daš odpoved?
|
|
|
|
RE: dogovor med bodočim delodajalcem in delavcem 28.11.2007 14:03:17
|
|
|
|
Anonimen
|
no to je tut odvisno v kakšno firmo greš. v resnih firmah pogodbe v naprej ne bi smelo biti problem dobit
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?