|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodajanje pri sedmih mesecih
25.10.2005 9:50:43   
April
zivjo,

po hitrm pregledu tega foruma vidim, da nimate večjih težav z uvajanjem goste hrane. Zato vas prosim za nasvet, mnenje.

Moj sedemmesečnik se samo še doji. Pred enim tednom sem probala z dodajanjem raznih kašic. Pa se ni nikamor premaknilo. Že ko vidi žlico obrne glavo stran, zapre usta... če mi uspe, da mu kej v usta spravim pa vse vn vrže. Še celo jabolčni sok mu je uspel vn pljunt. Potem je pa slabe volje...user posted image

Zato sem se odločila, da počakam s hrano do konca sedmega oz. osmega meseca. Ampak se bojim, da bodo tudi takrat težave.
Kot slišim od drugih staršev jim otroci radi jejo.

Ali naj počakam, da sam pokaže zanimanje? Bojim se, da mu je pri sedmih mesecih moje mleko premalo za vse njegove potrebe po vitaminih.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodajanje pri sedmih mesecih
25.10.2005 10:26:25   
fipi
Mi imamo čisto isti problem.user posted image Za 1 teden bo star 7 mesecev, pa se še večinoma, če ne 100 % dojimo.
Jaz vsaki dan mu pripravim kašice, pa vsaj 1 žličko pojeuser posted image , pol pa sledi dojenje. Vsaj okuse proba, če že ne druzga. Vsaj bodo jedli ko bodo pripravljeni. Sem že obupala, ampak mi nič drugega ne preostane, da moram vztrajat.
Naš gospodič edino obožuje pizouser posted image .

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2005 10:31:44   
Anonimen
KAR JE ZOPRNO JE TO DA MU BO ZAČELO PRIMANKOVAT ŽELEZA. A STE ŽE DAJAL KRI NA POSVETOVALNICI?

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2005 10:36:24   
fipi
Mi smo dali kri, pa zaenkrat je vse uredu(trkam). Mami poje dosti železa user posted image  in vitaminov na sploh in upam, da preko mleka dobi tudi naš pikec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2005 10:59:24   
mala maja
ja tud mi se še kar dojimao. Ne 100% sam večinoma

JE pa že precej jedel pa je zbolel visel cel teden na ziziki in sedaj noče in noče spet jest.

Včerej ga je tašča upela prepričat z zelenjavno juhico. Čim je videl mene je stegnil roke in ni hotel več jest8jasno je dal vedt da hoče ziziko) pol sem šla pa ven iz sobe je pa spet jeduuser posted image

Mene pa najbolj skrbi ker meni zmankuje mlekca in ne dobiva na teži dost
Je kar shujšal

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2005 11:36:26   
piščanc
ne vem, če ti bo moje mnenje všečuser posted image

jaz mislim, da je treba z uvajanjem prvih žličk goste hrane začeti prej (5, 6 mesec), ker takrat še z veseljem probavajo nove okuse. najhujši meseci so ravno 7 in 8, ko postanejo zelo izbirčni in že vedo kaj jim ugaja in kaj ne.

z dojenjem pač nadaljujta, vsak dan pa mu ponudi tudi gosto hrano bolj kot igro. naj prime kaj v roko, da se bo igral in s tem okušal (banana, jabolko, kruh, piškot, makaron)

najdi hrano, ki mu ugaja (kuhana jabolka, sveža hruška in malo grisolinota je najbolj všeč mojemu izbirčnežu), mogoče zelenjavna juha (korenje, cvetača...rižolino)

vsekakor pa te čaka težka naloga, mapka z vzratrajnostjo se daleč pride user posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2005 20:35:33   
gggrrr
Halo!

Pri nas sta pri uvajanju goste hrane pomogali predvstem dve stvari. Prva je bila doslednost- vsak dan sem težila z gosto hrano in druga stvar je bila ta, da sem ugotovila kaj ima pravzaprav rada. Prav neverjetno kako se je iz popolnega zavračanja spremenila v pravega jedca.  Pri tem moram povedat, da je sprva jedla (žal) samo instant kašice od hippa, vse moje domače zvarke pa sem pojedla jaz user posted image . Počasi se je to spremenilo in sedaj je dosti več "domače" hrane(še vedno so kašice glavni favorit).

LP

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2005 20:53:04   
giga
Kaj pa pediater pravi na to, da je dečko že tako velik, pa bi samo dojko papal?

Carpe diem!

(odgovor članu gggrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2005 21:08:49   
rainbow
Halo!

Saj nas je kar nekaj z istim problemom!

Pri nas je zdaj malo bolje, ugotavljam, da ji je všeč riževa kašica od Alete (sem se končno odločila in ji jo dala), tako da zdaj to dobi zvečer 8v upanju, da bomo kaj bolje spaliuser posted image , držite pesti),
kakor koli, jaz ji pridno uvajam nove okuse, in to zjutraj dobi kaj novega, na tri dni menjam, toliko, da vidim, če je mogoče alergična, okoli opoldneva probam z kakšnim jabolčkom/banano, kar ji sploh ne diši, za čas našega kosila pa kakšno zelenjavno kombinacijo, ki sva jo že uvedli. pa če poje eno žličko, toliko da se navadi na obred, da ne bo mislila, da bo vedno samo zizo papala.
Ima pa rada vse čisto zmiksano, bolj redko in toplo.

faloti mali, kaj si vse ne zmislijo, a ne? Moja prva user posted image je jedla kot uš že od začetka, je pa res, da sva začeli že pri 4,5 mesecih, pri ta mali,ali pa komaj pri 6tih, in baje (besede medicinske sestre v zdr.domu) veliko otrok dojenih do šestega meseca, na začetku zavrača gosto hrano.

pa uspešno!

(odgovor članu giga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2005 8:05:45   
April
Jaz ga bom kar pustila pri miru, ga ne mislim nič več silit z žlico.
je zdrav fantek in se lepo razvija, težek je že skoraj 8kg.

Pediater najbrž vsem isto naklada, kdaj in kako poteka uvajanje, čeprav so si otroci različni.

Družinski zdravnik, ki ima sam štiri otroke mi je pa svetoval, naj ga ne silim in da  je moje mleko še dovolj za njegove potrebe ter da je mleko itak osnovna hrana prvo leto, ostale stvari pa zgolj kot dodatek.

Tako, zdaj nam pa preostane samo to, da bo že tako velik, da bo kar sam prijel žlico in začel jesti.user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2005 12:32:53   
rainbow
April, ne vem, če boš še to brala, ampak vseeno (ni bilo časa za rr); saj se jaz tudi s tem tolažim, moja ima 9 kg, ampak grem čez tri mesece v službo, kaj pa če še do takrat ne bo konkretno jedla??

Kaj lahko podaljšaš porodniško zaradi dojenja??user posted image
zdaj razmišljam,da bi šla za polovičen delovni čas delat.

no ok
lpuser posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?