|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dober recept za govejo juho
4.2.2008 12:40:52   
Levči
Mene pa zanima kako naredite govejo juho,meni nikoli ne pride dobra.Kaj date vse noter?Pa da bi bla tako ko v restavracijah.LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dober recept za govejo juho
4.2.2008 12:46:47   
qwasy
Za juho nisem kakšen mojster, ampak dobra je pa vedno. Držim se samo tega: veliko mesa in malo vode, meso dam v mrzlo vodo, kuham dolgo in počasi, zelenjavo pa samo klasično (korenje peteršilj, čebula, zelena), lovorjev list in malo celega črnega popra.

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2008 12:50:00   
asso
Pri juhi je pomembno, da se dela zelo počasi, nesme vret in pa cca. dve uri.
Pomembna je kost v juhi. Od zelenjave: peteršilj, zelena, čebula, korenček, paradajz. Tega jaz kar prcej dam (2 korenčka, ena velika čebula, en paradajz, en šop peteršilja). Sol, poper in po želji kocko knor. Naredi okus in po mojem jo dajo tudi v restavraciji. Pomembno pa je, da se dela res počasi...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2008 12:57:35   
CatJa
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=760992&mpage=1&key=&#761562

IZVIRNO SPOROČILO: Levči
Pa da bi bla tako ko v restavracijah.LP

Še vsaka domača juha mi je bila boljša od tistih v restavracijah, kjer itak uporabljajo same koncentrate.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2008 13:00:27   
TONČI.
Pa da bi bla tako ko v restavracijah.LP

V restavracijah ponavadi NI kuhana tko z govejim mesom, zelenjavo,......... Ampak dodajo veliko vegete, kocke,........
Drugače pa najboljša je tko, kot je že zgoraj napisano. važno da počasi vre.Lep kos mesa, kost (ena dovolj), in veliko zelenjave. Korenjček, čebula, česen, parad. mezga ali pa paradižnik,........
Od začimb pa lovorjev list, malo majarona, sol, malo popra, zelo malo mušk. oreščka,peteršilj... to se zdele spomnim

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2008 13:10:05   
anita4
pa še moj recept:
govedina pa goveja kost to dvoje dam v vodo solim popram ter dodam vegeto.Nato pa čebulo ,česen,paradižnik,paprika,brokoli,cvetača,korenjček,peteršilj(koren in listje),por.Mislim da je to vse kar zmečem not,potempa seveda počasi 2-3 uri vreje.In juha je kuhana.Mi najraje imamo da potem zakuhan sveže doma narejeno ribano kašo.

Mislim da več ko daš zelenjave not ,boljša je juha.Nekaj pa je tudi odvisno od mesa samega.
Kr veselo na kuhanje enkrat bo uspela.user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2008 13:42:36   
valentina2006
Levči: Jest jo kuham v ekonom loncu, pa tud če jo klasično dam notr iste sestavine. Torej:
- goveje meso + kost
- korenje, malo (recimo 1/2) paradižnika, peteršilj-korenina
- cvetačo, malo kolerabe
- sol, malo vegete
- celi poper, lovorov list
- 3 stroke česana, čebula 
Obvezno vse daš v mrzlo vodo, vre naj zeloooooo počasi.

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Levči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2008 14:26:47   
vesna.com
Jaz dam meso,kost,korenje,kolerabo,peteršilj in sol.Pa vse v mrzlo vodo pa kuham vsaj 2 uri.Nič druzga ne dam pa je za prste polizat.Dobr meso mora bit to je to.Kakšen bočnik,da ni čist na suh...mmmm.

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2008 14:27:26   
Dadi
Pri nas doma kuha juho izključno moj lubi....Ker je njegova juha specialna...Žlahta se kar povab na gov. juhco. :D

Da pa noter ogromno ene zelenjave, meso, kost, malo vegete in potem se to kuha na šporgetu (tistem na drva) cca 2 uri...počasi, z andahtjo, in tolk da malo migeta tsita juhica v loncu. Ponavadi jo da kuhat v soboto okrog 10-ih. Do dvanajstih je fertik.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2008 15:29:06   
Jessy
Velik kos mesa, hladna voda, zelenjava (korenje, koleraba, por, čebula, drobnjak) ter začimbe (sol, nekaj zrn popra, lovorjev list, zelena, peteršilj, malo origana, bazilika). Jaz dodam še malo vegete in govejo jušno kocko, ker mi je tako boljša.
Kuham pokrito, da čisto po malem vre in ne manj kot 3 ure.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.2.2008 8:36:13   
marsovka
meni je že nona rekla, da je treba najprej v loncu (v katerem potem kuhaš juho) na suho popečt čebulo (jaz dodam še dva stroka česna) čebulo torej prerežem na pol, popečem, da se prime, potem notr vržem meso (s kostjo), dodam dve žlici olivnega olja in kar mal na suho še meso popečem (minutko), potem pa zalijem z vodo, pa dodam kos pora, kos kolerabe, kos zelene, korenje, včasih še komarček (gomolj oz. polovičko), od začimb pa samo peteršilj in sol. to je to.
NOBENE VEGETE!
kuhaš na majhnem ognju (ko zavre) ene dve uri, morda še dlje, njamsi.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2008 8:42:31   
Anonimen
Kako bi bila jaz srečna, če bi nekdo vsaj kdaj pa kdaj uporabil ISKALNIK. Ene in iste teme non stop, no. A zakaj jih berem? Zato, ker se jih ne da prekočiti, ker so vedno in povsod user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=760992&mpage=1&key=goveja%2Cjuha&#761522

(odgovor članu marsovka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2008 10:25:20   
Anonimen
Jaz jo skuham v ekonom loncu, tako da vre (piska) samo pol ure in je super dobra. Da ima res dober okus, je treba datui veliko zelenjave. Jaz za tavelik ekonom lonec dam:
- meso
- ena kost
- korenje (vsaj 4)
- pol paradiznika
- ena manjsa cebula ali pol velike
- 4 stroke cesna
- petersilj
- pol zelene/rumene/rdece paprike (da ful dober okus)
- dva lovorjeva listka
- poper v zrnu (cca 8 kuglic)
- zvrhano zlicko soli (aja, ne, to pride za tamal ekonom lonec .. se pravi kako zvrhano in pol, recimo)
- por, kolerabo - ce imamo doma
- zeleno (jaz je dam malo, ker je ne maram)
- cvetaco, ce jo imamo doma

Zalijem pa z mrzlo vodo do oznake na ekonomu in ko zacne piskat, se kuha se pol ure in to je to. Manj kot je zelenjave, manj okusa ima juha.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.2.2008 5:42:29   
Peteršilj
al bina, pa zakaj ti samo nekaj komentiraš? Pri vsaki temi maš neke pripombe, pa ne beri več RR, pa boš srečna.

poljubček, pozdravček po zraku leti, pa tam se ustavi, kjer moj dragi živi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Limonov-bananin kruh
Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veselje...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?