|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dieta med nosecnostjo
15.7.2010 11:46:20   
sajka
Moja ginekologinja mi je predlagala dieto,brez sladkorja,soli...vsega kar redi.Sem v 35 tednu in zredila sem se za 24kg..veliko prevec.Otekajo mi noge,boli me v krizu...ko se spravim na sprehod je ze 500m prevec,sploh v tej vrocini.
Ima katera podobne izkusnje?da mi bo malo lazje:))

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dieta med nosecnostjo
15.7.2010 12:06:44   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: sajka

Moja ginekologinja mi je predlagala dieto,brez sladkorja,soli...vsega kar redi.Sem v 35 tednu in zredila sem se za 24kg..veliko prevec.Otekajo mi noge,boli me v krizu...ko se spravim na sprehod je ze 500m prevec,sploh v tej vrocini.
Ima katera podobne izkusnje?da mi bo malo lazje:))

Tak način življenja zahteva velik razmislek in ogromne priprave, predvsem psihične, ker še zdaleč ni lahko. Ni se lahko odpovedati vsemu, kar je dobro in kar rada ješ.
Jaz sem zaradi hudih zdravstvenih težav po porodu na lastno pest začela s takim načinom prehranjevanja in po mesecih moram reči, da mi ni žal, in da junk fooda, kruha, testenin in seveda sladkorja sploh ne pogrešam. S tem, da pijem samo vodo in nesladkane čaje, grenko kavo, ne jem nobenih čigumijev in bonbonov.
Je pa dejstvo, da moraš svojo prehrano kontrolirati za svoje dobro, ker boš težko dočakala porod, moraš pa nekje začeti. In če boš verjela vase, ti bo uspelo.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.7.2010 17:03:08   
SaaS
Jaz sem celo nosečnost pazila na hrano in imela dieto. Ne, ker bi se preveč zredila, ali zaradi otekanja nog.., ampak ker imam težave z želodčno kislino in sem morala prenehati s tabletami, ko sem zanosila. Zato sem še toliko bolj čuvala pri dieti. Nisem jedla sladkih, predvsem čokoladnih stvari. Kaj malega že, predvsem navadne kekse, drugega pa ne. Tudi zelo slanih stvari ne, mastnih ne, včasih sem zase posebej skuhala, mojim pa drugo... Še bi se naštelo. Sem pa pazila, da telo in otoček še vedno dobi dovolj bistvenih stvari. Edino kalcija mi je primankovalo, ker se izogibam tudi mleku in sirom, jem le jogurt in skuto, tako da sem potem jemala kalcij v tabletah. Vse se da, le dobra volja je potrebna. No posledica je bila tudi ta, da sem se zredila le 10 kg.
Le veselo na delo!
Aja, pa meni je zelo pomagalo, da sem si nekaj časa pisala kaj sem jedla. Ena taka brezvezna zadeva, ampak ima učinek. Ko res vidiš, kaj vse daš vase..user posted image user posted image . Potem že zato ne poješ, da ne bo treba napisat na hladilnik user posted image user posted image .    

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2010 14:57:19   
urshak
Jaz sem se celo nosečnost držala monignacove diete in sem se super počutla. Držala sem se je tudi že prej, tako da nisem imela problemov. Se pa spomnem, da sem imela v 39 tednu enkrat mal otekle noge, pa mi je G rekla, naj imam kakšen sadni dan, to mi pa ni šlo, se mi kar vrtelo, očitno je telo dobilo premal. Tak da za pretiravat ni glih fajn takle na koncu.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.7.2010 15:19:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: urshak

Jaz sem se celo nosečnost držala monignacove diete in sem se super počutla. Držala sem se je tudi že prej, tako da nisem imela problemov. Se pa spomnem, da sem imela v 39 tednu enkrat mal otekle noge, pa mi je G rekla, naj imam kakšen sadni dan, to mi pa ni šlo, se mi kar vrtelo, očitno je telo dobilo premal. Tak da za pretiravat ni glih fajn takle na koncu.

Si se držala prve ali druge stopnje? Koliko kg pa si pridobila?

(odgovor članu urshak)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.7.2010 20:26:26   
urshak
Držala sem se druge stopnje, pridobila sem 12 kg, ki so bile po porodu v treh tednih dol. Pred nosečnostjo pa sem po prvi stopnji shujšala 28 kg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.7.2010 7:40:12   
Anonimen
Pridnauser posted image user posted image  Hvala za odgovor. bom tudi sama poizkusila z montignacom.

(odgovor članu urshak)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.7.2010 11:15:51   
Najaa
Če ti je svetovala G, se drži tega ja. Sej ni tako težko, ko se enkrat navadiš. Pa še počutiš se boljše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?