|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   denarno nadomestilo
22.4.2005 10:07:26   
pikka
Punce, zanima me, če veste, ali drži, da dobiš, če si na bolniški več kot tri mesece, neko denarno nadomestilo. Kdo ti ga da oz. kam naj se obrnem?

Hvala za odgovor.

LP, P., 24 1/7
Neposredna povezava do sporočila: 1
   denarno nadomestilo
22.4.2005 10:16:27   
NINA78
Pozdravljena.
Jaz sicer ne vem od kje bi dobila nadomestilo. Oziroma najprej ali si zaposlena ali ne. Če si itak dobiš bolniško (nad 1 mesec) preko Zavoda za zdravsteno zavarovanje (ZZZS). Če pa nisi zaposlena (tako kot jaz, ki mi zaradi nosečnosti niso podaljšali pogodbe in sem pristala na Zavodu za zaposlovanje) pa lahko prejemaš (baje - jaz še ne vem, ali bom, ker ne vem ali bom neprekinjeno na bolniški) res neko nadomestilo (ne vem nič koliko) od Zavoda za zaposlovanje. Ampak kot pravim moraš bit neprekinjeno na bolniški in še od tega moraš vmes pokurit tudi nekaj nadomestila, ki ti pripada na leta ko si bil zaposlen.
Tako ne vem, če sem ti kaj pomagala. :zmeden: Ampak jaz vem samo za to varianto.
Pa lep pozdrav. :) Nina.

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   denarno nadomestilo
22.4.2005 10:28:21   
Tiamo
Jaz sem ga lih kar dobila..se pravi drži.:bravo::bravo: Če si več kot 3 mesece na bolniški dobiš SOLIDARNO POMOČ.

Sem kopirala obrazložitev:
Obrazložitev

Na podlagi tretje alinee 4. točke 40. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (Ur. 1. RS, štev. 18/91-I s spremembami in dopolnitvami) pripada delavcu solidarnostna pomoč v primeru daljše bolezni. Stališče komisije za razlago kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (Ur. 1. RS. št. 81/00) je, da solidarnostna pomoč po citirani točki pripada delavcu v primem daljše bolezni, zaradi katere je delavec začasno nezmožen za delo. Za daljšo bolezen pa se Šteje bolezen, ki trjala tri mesece ali več. ne lede na to. ali je delavec zaradi bolezni tri mesece ali več odsoten z dela ali pa dela po 4 ure dnevno Do solidarnostne pomoči zaradi daljše bolezni je delavec upravičen samo enkrat v koledarskem letu.

Lp Tia74

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   denarno nadomestilo
22.4.2005 10:36:17   
Rozalija
Kaj pa gospodarstvo???? Je to odvisno od kolektivne pogodbe, ali je že v zakonu določeno da neko nadomestilo je, od kolektivne pa odvisno koliko???

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   denarno nadomestilo
22.4.2005 10:42:30   
Tiamo
Joj tega pa nevem, če je isto za gospodarske dejavnosti...

Dobro bi bilo, če je med nami kakšna pravnica, da bi pomagala odgovoriti na to vprašanje??

Jaz sem dobila cca 119.000 SIT :bravo::bravo: Izplača ti jo delodajalec.

LP

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   denarno nadomestilo
22.4.2005 10:58:46   
anckabancka
Jaz bom na bolniški točno tri mesece. Torej sem upravičena do nadomestila?

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   denarno nadomestilo
22.4.2005 11:03:13   
Antigona
Jaz delam v banki (NLB) in naj bi ravno tako lahko dobila to solidarno pomoč. Zaenkrat še čakam na odgovor, ampak mislim da ne bo nič, ker imava z možem skupaj "preveč" - če je to sploh možno ;)
Je pa vse odvisno od tvojega osebnega dohodka, oz. dohodka na družinskega člana v skupnem gospodinjstvu. Najbolje je, da se obrneš v službi na kadrovsko (če jo imate) ali pa morda na tajnico, šefa oz. kako osebo, ki bi to lahko vedela, ali pa morda celo že koristila.

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   denarno nadomestilo
22.4.2005 11:04:58   
chips
A se zraven šteje bolniška za nosečnost???

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   denarno nadomestilo
22.4.2005 11:34:46   
Pia73
Jaz delam v gospodarstvu in pri nas v moji firmi bi dobila to solidarnostno pomič. Hvala bogu mi je ne bo treba koristiti, bom verjetno delala do konca ali če ne bo šlo bom na bolniški največ en mesec!

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   denarno nadomestilo
22.4.2005 12:07:44   
dejčka2
jaz pa bi rada videla obraz moje direktorce, ko bi jo vprašala za solidarnostno pomoč, verjetno bi mi dala priporočilo za Hrastovec:)-:)-:)-

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   denarno nadomestilo
22.4.2005 13:11:01   
L & L
Lp. Jest sm na bolniški od 4.1. in bom šla ta mesec zrihtat za nadomestilo, namreč pr men je blo 3 mes. 4.4., ampak izplača se pa en mes. kasnej, se pravi 15.5. Pri nas rabiš foto kopijo bolniškega lista, in to neseš k socialni delavki, pol pa ona naprej rihta, ker gre to preko sociale. Upam da nism preveč zakomplicirala:zmeden:, in da sm vam kej pomagala. Čavči:sloncek:

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   denarno nadomestilo
22.4.2005 19:36:49   
NINA78
Če prav razumem lahko to solidarnostno pomoč dobiš od socialne in samo v primeru, če si medtem redno zaposlen??? A je tako?
Hvala za odgovor. :) LP, Nina.

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   denarno nadomestilo
22.4.2005 21:26:48   
Pia73
Jaz mislim, da to plača podjetje. Nisem pa sigurna, smo pa mi dobili to pisno kot dodatek h kolektivni pogodbi.

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   denarno nadomestilo
22.4.2005 21:48:43   
mela
torej najbolj da jst svojmu sefu recm-delam privat.sigurno ga bo zapigalo napolno!!:)-:)-

(odgovor članu pikka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?