denarno nadomestilo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pikka -> denarno nadomestilo (22.4.2005 10:07:26)

Punce, zanima me, če veste, ali drži, da dobiš, če si na bolniški več kot tri mesece, neko denarno nadomestilo. Kdo ti ga da oz. kam naj se obrnem?

Hvala za odgovor.

LP, P., 24 1/7

NINA78 -> denarno nadomestilo (22.4.2005 10:16:27)

Pozdravljena.
Jaz sicer ne vem od kje bi dobila nadomestilo. Oziroma najprej ali si zaposlena ali ne. Če si itak dobiš bolniško (nad 1 mesec) preko Zavoda za zdravsteno zavarovanje (ZZZS). Če pa nisi zaposlena (tako kot jaz, ki mi zaradi nosečnosti niso podaljšali pogodbe in sem pristala na Zavodu za zaposlovanje) pa lahko prejemaš (baje - jaz še ne vem, ali bom, ker ne vem ali bom neprekinjeno na bolniški) res neko nadomestilo (ne vem nič koliko) od Zavoda za zaposlovanje. Ampak kot pravim moraš bit neprekinjeno na bolniški in še od tega moraš vmes pokurit tudi nekaj nadomestila, ki ti pripada na leta ko si bil zaposlen.
Tako ne vem, če sem ti kaj pomagala. :zmeden: Ampak jaz vem samo za to varianto.
Pa lep pozdrav. :) Nina.

Tiamo -> denarno nadomestilo (22.4.2005 10:28:21)

Jaz sem ga lih kar dobila..se pravi drži.:bravo::bravo: Če si več kot 3 mesece na bolniški dobiš SOLIDARNO POMOČ.

Sem kopirala obrazložitev:
Obrazložitev

Na podlagi tretje alinee 4. točke 40. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (Ur. 1. RS, štev. 18/91-I s spremembami in dopolnitvami) pripada delavcu solidarnostna pomoč v primeru daljše bolezni. Stališče komisije za razlago kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (Ur. 1. RS. št. 81/00) je, da solidarnostna pomoč po citirani točki pripada delavcu v primem daljše bolezni, zaradi katere je delavec začasno nezmožen za delo. Za daljšo bolezen pa se Šteje bolezen, ki trjala tri mesece ali več. ne lede na to. ali je delavec zaradi bolezni tri mesece ali več odsoten z dela ali pa dela po 4 ure dnevno Do solidarnostne pomoči zaradi daljše bolezni je delavec upravičen samo enkrat v koledarskem letu.

Lp Tia74

Rozalija -> denarno nadomestilo (22.4.2005 10:36:17)

Kaj pa gospodarstvo???? Je to odvisno od kolektivne pogodbe, ali je že v zakonu določeno da neko nadomestilo je, od kolektivne pa odvisno koliko???

Tiamo -> denarno nadomestilo (22.4.2005 10:42:30)

Joj tega pa nevem, če je isto za gospodarske dejavnosti...

Dobro bi bilo, če je med nami kakšna pravnica, da bi pomagala odgovoriti na to vprašanje??

Jaz sem dobila cca 119.000 SIT :bravo::bravo: Izplača ti jo delodajalec.

LP

anckabancka -> denarno nadomestilo (22.4.2005 10:58:46)

Jaz bom na bolniški točno tri mesece. Torej sem upravičena do nadomestila?

Antigona -> denarno nadomestilo (22.4.2005 11:03:13)

Jaz delam v banki (NLB) in naj bi ravno tako lahko dobila to solidarno pomoč. Zaenkrat še čakam na odgovor, ampak mislim da ne bo nič, ker imava z možem skupaj "preveč" - če je to sploh možno ;)
Je pa vse odvisno od tvojega osebnega dohodka, oz. dohodka na družinskega člana v skupnem gospodinjstvu. Najbolje je, da se obrneš v službi na kadrovsko (če jo imate) ali pa morda na tajnico, šefa oz. kako osebo, ki bi to lahko vedela, ali pa morda celo že koristila.

chips -> denarno nadomestilo (22.4.2005 11:04:58)

A se zraven šteje bolniška za nosečnost???

Pia73 -> denarno nadomestilo (22.4.2005 11:34:46)

Jaz delam v gospodarstvu in pri nas v moji firmi bi dobila to solidarnostno pomič. Hvala bogu mi je ne bo treba koristiti, bom verjetno delala do konca ali če ne bo šlo bom na bolniški največ en mesec!

dejčka2 -> denarno nadomestilo (22.4.2005 12:07:44)

jaz pa bi rada videla obraz moje direktorce, ko bi jo vprašala za solidarnostno pomoč, verjetno bi mi dala priporočilo za Hrastovec:)-:)-:)-

L & L -> denarno nadomestilo (22.4.2005 13:11:01)

Lp. Jest sm na bolniški od 4.1. in bom šla ta mesec zrihtat za nadomestilo, namreč pr men je blo 3 mes. 4.4., ampak izplača se pa en mes. kasnej, se pravi 15.5. Pri nas rabiš foto kopijo bolniškega lista, in to neseš k socialni delavki, pol pa ona naprej rihta, ker gre to preko sociale. Upam da nism preveč zakomplicirala:zmeden:, in da sm vam kej pomagala. Čavči:sloncek:

NINA78 -> denarno nadomestilo (22.4.2005 19:36:49)

Če prav razumem lahko to solidarnostno pomoč dobiš od socialne in samo v primeru, če si medtem redno zaposlen??? A je tako?
Hvala za odgovor. :) LP, Nina.

Pia73 -> denarno nadomestilo (22.4.2005 21:26:48)

Jaz mislim, da to plača podjetje. Nisem pa sigurna, smo pa mi dobili to pisno kot dodatek h kolektivni pogodbi.

mela -> denarno nadomestilo (22.4.2005 21:48:43)

torej najbolj da jst svojmu sefu recm-delam privat.sigurno ga bo zapigalo napolno!!:)-:)-

Stran: [1]