|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   delo z otroki
23.4.2010 13:49:40   
fergie
Pozdravljene!

Rada bi vas vprašala za vaše mnenje oz. kako bi vi ravnali v takšnem primeru.
V vrtcu smo imeli popoldansko srečanje starši in otroci, kjer smo starši lahko opazovali kako poteka dan v vrtcu in kako se naši otroci odzivajo. Otroci so izvedli nastop (folklora). Vzgojiteljice so otroke razdelile v dve skupini po parih. Moj sin je ostal brez para zato so ga postavili ob stran z metlo v roki za t.i. "besentanz". Najprej je prva skupina odplesala in odpela 3 ali 4 pesmi in nato še druga. otroci so plesali in peli, se smejali in zabavali, moj sin pa je stal ob strani z metlo v roki in čakal, da pride na vrsto "besentanz". Zadnja pesem je bila za "besentanz" - metla se je vrgla 3x tako, da se mu je uspelo dvakrat zavrteti za par sekund. Ko so drugi otroci plesali, sem ga ves čas opazovala in videla sem kako mu je neprijetno. Ne zdi se mi prav, da otroka samo zato, ker nima para, izključijo iz nastopa. Otroci radi pokažejo staršem, kaj so se naučili, njemu pa so to priložnost vzeli. Lahko bi mu dali možnost tako, da bi se s kakšnim fantom menjala, ali pa bi z njim zaplesala vzgojiteljica.
Naslednja stvar, ki me je zelo motila, je bila ta, da mu niso dali možnosti, da dokonča nalogo. Bil je v skupini, v kateri so risali zajčke in jih nato izrezovali. Moj sin je levičar in je v tej skupini že drugo leto, tako da vzgojiteljice vedo, da je levičar. Na razpolago so bile zgolj navadne škarje in on je sedel za mizo in se mučil in mučil. papir se je mečkal, vzej je druge škarjice, pa še druge. ker ni mogel rezati, je šel do vzgojiteljice. ta mu je potem ponujala škarjice, ki jih je že vse poskusil in ker z nobenimi ni mogel rezat, mu je zajčka vzela in ga dala drugemu fantku, da ga je izrezal. To se mi enostavno ne zdi prav.
Žal mi je, da v tistem trenutku nisem posredovala. Mislila sem, da če nam želijo pokazat kako zgleda vsak dan, potem je bolje, da ga pustim, da se znajde sam. Pa to odločitev obžalujem. Poklicala sem ravnateljico, da jo povprašam, če imajo škarje za levičarje in mi je povedala, da je teh precej na zalogi. Kje na zalogi? V skupini mojega sina jih očitno nimajo.
Zdaj čakam na pogovorne ure, da vse to povem še vzgojiteljicam.

Mogoče pretiravam, ne vem, a me je kot mamo zelo bolelo, ko sem gledala njegov žalosten izraz na obrazu in dvom, ko ni vedel kaj narediti, ko s škarjami ni mogel izrezati zajčka.

lp,f
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: delo z otroki
23.4.2010 14:33:30   
barni
Te razumem in tudi meni bi bilo hudo, če bi morala na predstavi gledati takole ob strani svojega otroka. Sploh, če bi tudi otrok pokazal, da mu je hudo in neprijetno.

Na predstavo ja pridemo zato, da naši otroci pokažejo kaj znajo in verjetno to pred nastopom tudi malo potrenirajo, bi rekla.

Na naši predstavi so vsi, ki so želeli sodelovati (eni otroci niso hoteli, ker so bile zraven mamice) bili motivirani s strani vzgojiteljic. Naša je najprej jokala, pa so si vzele čas, malo zamudili z začetkom in mi je niso pripeljale nazaj. In potem je predstava lepo stekla. In jaz sem bila navdušena, ko so vsi tako z navdušenjem pokazali kaj znajo.

(odgovor članu fergie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2010 17:45:16   
pelin
Glede nastopa se tudi jaz strinjam, da bi vzgojiteljice lahko postopale drugače in bi v takšnem primeru lahko res ena plesala z njim. Očitno res niso računale na to, da je lahko otrok neparno število ali kaj. Mogoče pa so bile tako pod tremo, da so nehote spregledale tak neprijeten položaj. Treba se je namreč zavedati, da imamo vsi zaposleni  v vrtcu takrat, ko pridejo na obisk starši, ponavadi me večjo tremo kot otroci, čeprav mogoče to ni videti.
Glede škarij je pa tako....Da je tvoj fant levičar, ni nič nenavadnega in posebnega. Vsako leto imam v skupini vsaj tri levičarje, ki  pač režejo in vse ostalo počnejo z levo roko. Če so navadnih škarij navajeni od doma, jih tudi v vrtcu ne motijo, pa tudi posebne škarje za levičarje ne rešijo situacije, če otrok ne reže s škarjami dovolj pogosto. Rezanje s škarjami je spretnost, ki si jo tako kot mnogo drugih razvijaš z veliko vaje. Enim, ki so bolj sposobni v finomotoriki gre to hitreje, drugim počasneje. To velja za levičarje in desničarje. Pri tvojem fantu verjetno  niso bile krive le  škarje , temveč tudi pomanjkanje vaje. Kaj pa drugi levičarji v njihovi skupini? Si tudi pri njih opazila težave?Po tvojem opisu sodeč je tvoj sin bolj zadržane sorte (bolj aktivni in hitri otroci se kar hitro poparčkajo med seboj, ko se gre za kakšen ples ali kaj podobnega) in rabi več časa, da kakšno stvar opravi.Mogoče se pa motim. Verjamem pa, da se ti je trgalo srce, ko si ga gledala.
Aja, pa še nekaj...čudno se mi zdi, zakaj vzgojiteljice že pred nastopom niso formirale pare in bi se potem zlahka izognile takšni neprijetni situaciji. Ponavadi se to uredi pred nastopomuser posted image .

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2010 19:49:41   
pelin
Mogoče pretiravam, ne vem, a me je kot mamo zelo bolelo, ko sem gledala njegov žalosten izraz na obrazu in dvom, ko ni vedel kaj narediti, ko s škarjami ni mogel izrezati zajčka.

Pa še nekaj sem se sedajle spomnila....Tvoj fant ni invalid (vsaj napisala nisi tega) in ne ravnaj z njim tako, kot bi bil. Tako mu delaš zelo slabo uslugo...Po svoje je dobro, da si bila prisotna, ko se mu je to dogajalo, da vsaj vidiš, da ni vse tako kot mora biti, da izstopa od ostalih, da je očitno drugačen.To sklepam tudi potem, ko je drugi fantek tistega zajčka, s katerim se je tvoj tako dolgo mučil, brez težav izstrigel...Verjamem, da bi rada, da bi mu pomagali in da bi dobil posebne škarje, pa več časa da bi dokončal, pa večjo pozornost vzgojiteljic in....Toda naj se še tako kruto sliši (bere), mu s tem prav nič ne pomagašuser posted image . Pomagala mu boš na ta način, da se boš čim več ukvarjala z njim, skupaj z njim delala vaje za finomotoriko, razvijala ostale spretnosti in mu  s tem pomagala, da bo hitrejši spretnejši, ....samozavestnejši....srečnejši. Moraš se zavedati, da te ne bo vedno poleg, da ne bo zmeraj na razpolago nekdo, ki mu bo zadeve olajšal, ga čakal in mu pomagal. Žal se moramo v življenju neštetokrat znajti sami in prej ko se tega navadimo, bolje je...Pa srečno.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2010 20:40:06   
nestea
Jaz bi se osebno pogovorila z vzgojiteljico, saj menim, da ni ustrezno ravnala. Nekateri otroci se hitreje in lažje vključijo v skupino, drugi pač potrebujejo več časa, prizadevanja, pomoči,... Jaz ne prenesem govoric,  da je življenje borba in se mora otrok znati postaviti zase. To so še majhni otroci in marsikateri potrebuje našo posebno pozornost, skrb, pomoč pri vključevanju. Jaz imam hčerko, ki je tudi bolj boječa in potrebuje več časa in pozornosti, da se sprosti in potem lepo funkcionira in sina, ki ga moram pri vsem bremzati.  Torej, jaz bi vedno in povsod vskočila tam, kjer bi opazila stisko otroka.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2010 21:15:22   
koala.cek
oooo sigurno pogovor z vzgojiteljico

(odgovor članu nestea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2010 21:16:27   
pelin
Nestea,verjamem da bi vedno vskočila, ko bi opazila nemoč svojega otroka, vendar ali kdaj pomisliš, kolikokrat te ni zraven, pa je tvoja hči vseeno nemočnauser posted image ' Se ti ne zdi boljša pomoč in nenazadnje dota, da delaš na tem, da je čim bolj samozavestna in samostojna, kot pa da ji skačeš na pomoč tam, kjer morda ne bi bilo treba?Nisem mnenja, da jih moramo pustiti kar prepuščene same sebi, temveč bi rada poudarila, da ne moremo biti vedno s svojimi otroki in jih takoj reševati, ko se pojavijo pred problemom. V vrtcu definitivno ne skočijo vsi pokonci in hitijo na pomoč. Poskusi si predstavljati, kako se takrat počuti tvoj otrok in kako slabo  uslugo mu delaš.
In konec koncev, mogoče se je sinčku avtorice posta ravno zaradi teh "pomoči" s strani mamice na nastopu tako slabo godilouser posted image .

(odgovor članu nestea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2010 12:27:41   
3jeMi
fergie... seveda se pogovori z vzgojiteljico in jo prijazno opozori na sinove težave, poskušajta sodelavati in se vsakodnevno pogovoriti o tem kaj so počeli in kako je malemu šlo, zagotovo ga opazuje pri delu in spremlja njegov razvoj... spremljaj delo v vrtcu in to potem nadgrajuj doma... to jaz počnem že od vsega začetka... nam vzgojitelja tudi od vsega začetka sproti vsak dan povesta kako je šlo pri raznih opravilih in sta tudi vedno pripravljena na pogovor o težavah naših otrok... user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.4.2010 12:44:14   
fionca
Kar pogumno se pogovori z vzgojiteljico vrtca. Tole  tudi meni ni všeč  pa še sama sem zaposlena v šolstvu, torej imam že izkušnje s takšnimi nastopi. Seveda se vsega res ne da predvideti v naprej, zato pa moramo biti mentorji pripravljeni resnično na vse. Tudi na to, da nekoga od otrok ne bo na nastop in se spet vse poruši. Pri nas se je že enako zgodilo, da je deklica  pri plesu v paru ostala sama. In kaj sem naredila? Ja, jaz sem plesala z njo. Res je, da ta čas nisem morala fotografirati otrok na nastopu, a glavno je, da je otrok srečen. Včasih sem tudi jaz zagovornik, da se mora otrok boriti v življenju, a ne ravno takrat ko ima tudi on tremo in bi se rad pokazal pred mamico, pa mu ne dajo niti priložnosti...
Takšne bitke in iznajdljivosti otrok se naj razvijajo znotraj skupine, ko ni obiskov staršev... Upam, da je otrok na to že pozabil. Ti se pa pogovori z njim, da naj v prihodnje hitro poskrbi zase, sicer...

(odgovor članu fergie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2010 13:25:57   
emaa
Glede plesa se strinjam s teboj, vsi bi morali imeti par, tudi če pleše z njim vzgojiteljica. Kar se pa škarjic tiče. Eden od mojih triletnikov je levičar, pa nima posebnih škarjic, itd. Uporablja iste pripomočke kot vsi ostali, pa brez problema izreže karkoli, mogoče pa tvoj rabi le več vaje.

(odgovor članu fionca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Koliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev ?
gagaga

Koliko dalec bi odsli do zobozdravstvenih storitev?

10 km (34%)

20 km (10%)

30 km (27%)

50 km (8%)

80 km (21%)

Število vseh glasov: 62

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!