fergie -> delo z otroki (23.4.2010 13:49:40)
|
Pozdravljene! Rada bi vas vprašala za vaše mnenje oz. kako bi vi ravnali v takšnem primeru. V vrtcu smo imeli popoldansko srečanje starši in otroci, kjer smo starši lahko opazovali kako poteka dan v vrtcu in kako se naši otroci odzivajo. Otroci so izvedli nastop (folklora). Vzgojiteljice so otroke razdelile v dve skupini po parih. Moj sin je ostal brez para zato so ga postavili ob stran z metlo v roki za t.i. "besentanz". Najprej je prva skupina odplesala in odpela 3 ali 4 pesmi in nato še druga. otroci so plesali in peli, se smejali in zabavali, moj sin pa je stal ob strani z metlo v roki in čakal, da pride na vrsto "besentanz". Zadnja pesem je bila za "besentanz" - metla se je vrgla 3x tako, da se mu je uspelo dvakrat zavrteti za par sekund. Ko so drugi otroci plesali, sem ga ves čas opazovala in videla sem kako mu je neprijetno. Ne zdi se mi prav, da otroka samo zato, ker nima para, izključijo iz nastopa. Otroci radi pokažejo staršem, kaj so se naučili, njemu pa so to priložnost vzeli. Lahko bi mu dali možnost tako, da bi se s kakšnim fantom menjala, ali pa bi z njim zaplesala vzgojiteljica. Naslednja stvar, ki me je zelo motila, je bila ta, da mu niso dali možnosti, da dokonča nalogo. Bil je v skupini, v kateri so risali zajčke in jih nato izrezovali. Moj sin je levičar in je v tej skupini že drugo leto, tako da vzgojiteljice vedo, da je levičar. Na razpolago so bile zgolj navadne škarje in on je sedel za mizo in se mučil in mučil. papir se je mečkal, vzej je druge škarjice, pa še druge. ker ni mogel rezati, je šel do vzgojiteljice. ta mu je potem ponujala škarjice, ki jih je že vse poskusil in ker z nobenimi ni mogel rezat, mu je zajčka vzela in ga dala drugemu fantku, da ga je izrezal. To se mi enostavno ne zdi prav. Žal mi je, da v tistem trenutku nisem posredovala. Mislila sem, da če nam želijo pokazat kako zgleda vsak dan, potem je bolje, da ga pustim, da se znajde sam. Pa to odločitev obžalujem. Poklicala sem ravnateljico, da jo povprašam, če imajo škarje za levičarje in mi je povedala, da je teh precej na zalogi. Kje na zalogi? V skupini mojega sina jih očitno nimajo. Zdaj čakam na pogovorne ure, da vse to povem še vzgojiteljicam. Mogoče pretiravam, ne vem, a me je kot mamo zelo bolelo, ko sem gledala njegov žalosten izraz na obrazu in dvom, ko ni vedel kaj narediti, ko s škarjami ni mogel izrezati zajčka. lp,f
|
|
|
|