Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
davek pri prodaji stanovanja 9.3.2007 17:46:02
|
|
|
|
spelaz
|
Vem, da se plača davek pri dobičku od prodaje, če nisi v stanovanju živel vsaj 3 leta. Zanima pa me, če katera ve, koliko je tega davka (se mi zdi 20% - halo!!) in ali se res lahko prišteje ceni, ki smo jo plačali za stanovanje vse, kar si v satnovanju naredil (in imaš račune). Potem npr: mi smo dali za stanovanje 45.000 EUR + vložili cca 13.000 EUR = cena 58.000 EUR in če prodamo npr. za 88.000 EUR se davek naračuna na razliko 30.000 EUR, kar znaša 20% od 30.000 EUR= 6.000 EUR samo za davek! Haloooooooo , pa še davek pri prodaji 2% moramo plačat - 1.700 EUR. Pa bomo mogli dodatnih 7.700 EUR za hiško prišparat. Meni se to zdi ful grozno - ok, davek od dobička pri prodaji, če NE živiš v stanovanju (in ga oddajaš ali imaš še drugo stanovanje), samo da pa živiš v njem in greš potem na večje oz. v hišo, je pa tuuu mač.
|
|
|
|
RE: davek pri prodaji stanovanja 9.3.2007 18:41:33
|
|
|
|
Moyca_
|
davek je 20% ja. Računa pa se na razliko , minus vlaganja v stanovanje, zakar rabiš račune da ti upoštevajo. Če pa jih nimaš pa plačaš cenilca da ti oceni vrednost vlaganj, npr. če ste delali stvari sami in potem ti tudi od tega lahko upoštevajo mislim da 50% (samo ne me držati za besedo) Uspešno prodajo
|
|
RE: davek pri prodaji stanovanja 9.3.2007 21:15:37
|
|
|
|
Naja31
|
Ja, res je grozna vsota, ki jo moraš odšteti za davek. Počakajte da minejo 3 leta, pa vam ne bo treba plačati.
|
|
|
|
RE: davek pri prodaji stanovanja 10.3.2007 21:50:38
|
|
|
|
neisha
|
Meni so rekli da moraš biti deset let lastnik stanovanja, da ne plačaš tako visokega davka. Sem ga hotla prodat, ko je minilo tri leta od nakupa, zdaj bom pa rajš počakala.
|
|
|
|
RE: davek pri prodaji stanovanja 11.3.2007 8:48:13
|
|
|
|
marty5
|
Se strinjam, da je groza tole - sem pred kratkim tudi jaz to spraševala. Mi smo imeli šanso se preselit na lepše, pa smo se zaradi tega davka odločili, da še malo počakamo - da izpolnemo pogoj o 3eh letih. Res, razumem, da te obdavčijo na dobiček, če ne živiš v stanovanju, jih imaš več - ampak tako . S tem samo omejujejo ljudi, da gredo na boljše. Srečno!
|
| Stran: [1] |
Kaznovanje otrokпеперутка16Ali podpirate kaznovanje otrok do sedmega leta starosti ali ste bolj za:telesno kaznovanje (
0%)
brez risank (
21%)
pogovor (
79%)
Število vseh glasov: 14Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!